Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Notiks tikšanās, lai "Rimi" OC nomas maksa netiktu pacelta līdz 338 tūkstošiem gadā

Emils Ozerinskis

Notiks tikšanās, lai "Rimi" OC nomas maksa netiktu pacelta līdz 338 tūkstošiem gadā
Tīna Graudiņa olimpiešu sagaidīšanā pie "Rimi" Olimpiskā centra. Foto: LOK

LETA. Šodien plkst. 10:30 Finanšu ministrijā Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) kopā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) pārstāvjiem tiksies ar Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāri Karīnu Ploku un valsts sekretāri Baibu Bāni, lai pārrunātu tālāku rīcību saistībā ar nomas maksas paaugstināšanu "Rimi" Olimpiskajam sporta centram.

Šī gada aprīlī tika pieņemti Finanšu ministrijas virzītie grozījumi Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumos, kā rezultātā ap 120 nomniekiem Rīgā, tostarp "Rimi" Olimpiskajam centram, Rīgas dome bija spiesta būtiski paaugstināt zemes nomas maksu no šī gada oktobra. Pašvaldība nedrīkst nomas maksu nepaaugstināt, jo tas būtu pretrunā normatīviem.

"Es ceru, ka pēc sarunas ar Finanšu ministriju, paātrinātā kārtībā tiks veiktas izmaiņas normatīvajos aktos, lai neradītu nepanesamu finanšu slogu nomniekiem un lai neciestu jauniešu un pieaugušo sports," norāda Ratnieks.

Tikšanās piedalīsies arī Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas un Sporta komisijas vadītājs Dainis Locis (NA/LRA).

Kā jau iepriekš ziņots, otrdien notika Rīgas domes un LOK tikšanās. Tikšanās laikā puses vienojās kopīgi vērsties pie Finanšu ministrijas ar lūgumu mainīt valdības noteikumus, lai tos atjaunotu līdzšinējā redakcijā un varētu saglabāt zemes nomas maksas apmēru 1,5% apmērā no zemesgabala kadastrālās vērtības.

LETA jau ziņoja, ka Olimpiskajam sporta centram zemes nomas maksa līdz šim bija noteikta 27 988,52 eiro gadā. No 1. oktobra saskaņā ar grozījumiem publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumos tā būs 338 661 eiro gadā.

Izmantotie resursi:
LETA