Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nakoņečnijs: "Latvijā es jūtos kā mājās"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Nakoņečnijs: "Latvijā es jūtos kā mājās"
Ruslans Nakoņečnijs saņem Latvijas pasi
Foto: Saeima.lv

Latvijas modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakoņečnijs sarunā ar laikrakstu "Vesti Segodnya" atzīst, ka jaunajā dzīvesvietā jūtas labi. Prognozē, ka 2016. gada olimpiskajās spēlēs mūsu valsti pārstāvēs vismaz divi sportisti.

Bijušais doņeckietis šoruden kļuva par Latvijas pilsoni. "Esmu laimīgs, ka varēju nomainīt pilsonību. Laimīgs tāpēc, ka Latvijas pase ļauj man arī turpmāk nodarboties ar iemīļoto sporta veidu un startēt starptautiskās sacensībās. Latvijā man patīk viss - valsts, cilvēki, kultūra. Visi ir atsaucīgi un labvēlīgi. Domāju, ka manai ģimenei te būs ļoti labi un komfortabli. Katrā ziņā Latvijā es jūtos kā mājās," atzīst Ruslans Nakoņečnijs.

Zināmo notikumu dēļ Ukrainas austrumu pieccīņniekam bija ļoti sarežģīti palikt dzimtenē, līdz ar to pērn tika sameklēta iespēja pārcelties uz Latviju. "Ukrainā vairs nevarēju trenēties, un arī federācija ne īpaši rūpējās par mani. Ukrainas izlasē ir liela konkurence, liela valsts. Olimpiskās ceļazīmes tikai divas, pretendentu vairāk. Ja pat iegūtu tiesības startēt olimpiādē, nebūtu garantijas, ka izvēlētos mani. Es nācu no Ukrainas austrumiem, attieksme bija jūtama. Kad Kijevā uzzināja, ka pārstāvēšu citu valsti, sākumā nebija ļoti apbēdināti. Viņiem vieglāk, ja par vienu atlētu mazāk. Sarosījās tikai tad, kad izcīnīju pirmo vietu Kairas posmā," atklāj sportists.

Kā jau ziņots, Mariupolē dzimušais ukrainis, bijušais doņeckietis Nakoņečnijs šī gada martā debitēja zem Latvijas karoga un sensacionāli triumfēja Pasaules kausa otrajā posmā, kas risinājās Ēģiptes galvaspilsētā Kairā. Patlaban pasaules rangā viņš ieņem 10. vietu.

Latvijas pieccīņa būs pārstāvēta Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs? "Jā, ar vismaz diviem sportistiem. Ja mēs ar Denisu Čerkovski nākamgad nostartēsim tāpat kā šajā gadā, tad viss izdosies," uzskata Nakoņečnijs. Nākamgad būs iespējas kvalificēties.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"

  +2 [+] [-]

, 2015-11-14 15:05, pirms 9 gadiem
Veiksmi lielajā sportā turpmāk!