Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas vadošie skrituļslidotāji Znotiņš un Priedīte uzvar "Skibox balvas" noslēgumā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas vadošie skrituļslidotāji Znotiņš un Priedīte uzvar "Skibox balvas" noslēgumā
Foto: Dainis Krauja/SK "ASI"

Otrdienas vēlā vakarā Mežaparka estrādes teritorijā norisinājās “Skibox balvas” skrituļslidošanā noslēdzošais piektais posms, kur uzvaras 10,5km distancēs izcīnīja Latvijas vadošie skrituļslidotāji Reinis Znotiņš un Agate Priedīte.

Vīriešiem kā allaž noritēja interesantas sacensības, proti, pēc mierīga sākuma bija vairāki mēģinājumi atrauties. Sākumā to paveica Rodrigo Šaudiņš, tad Reinis Znotiņš, bet pēdējos apļos nedaudz priekšā tuvākiem sekotājiem izvirzījās Lauris Bitenieks. Taču pēdējos 400m bija skaidrs, ka par uzvaru cīnīsies Znotiņš ar junioru līderi Gustavu Vācieti. Spraigajā spurtā pārākumu nodemonstrēja Znotiņš, kurš izcīnīja kārtējo uzvaru, bet Polijas sacensībās uzvarējušais Vācietis ieņēma otro vietu. Arī par trešo vietu notika līdzvērtīga cīņa, kur pēdējos metros Biteniekam nedaudz priekšā aizbrauca Šaudiņš.

Sievietēm Agatei Priedītei nebija līdzvērtīgas konkurences, jo dažas citas spēcīgas skrituļslidotājas kā arī iepriekšējos posmos neizgāja uz starta. Agate ilgi nobrauca kopā ar vadošajiem vīriešiem un izcīnīja pārliecinošu uzvaru sieviešu konkurencē.

Šobrīd Latvijas skrituļslidotāji gatavojas doties uz Vācijas galvaspilsētu, kur norisināsies prestižās Berlīnes maratona sacensības, kur vīriešu konkurencē labākie latvieši centīsies iekļūt trīsdesmitniekā vai divdesmitniekā, bet sievietēm mērķis ir labāko divdesmitnieks.