Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Znotiņš uzvar arī 10km Latvijas čempionātā skrituļslidošanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Znotiņš uzvar arī 10km Latvijas čempionātā skrituļslidošanā
Pirmajā rindā (no kreisās): S.Reinsons, O.Pundurs, S.Šnore, A.Miezītis, R.Znotiņš, L.Bitenieks. Foto: Dainis Krauja.

Svētdien Mežgarciemā notikušajā Latvijas čempionātā 10km skrituļslidošanā, ko rīkoja Latvijas Skrituļslidošanas federācija sadarbībā ar Sporta klubu “ASI”, pie kārtējās uzvaras šogad tika un pagājušā gada titulu aizstāvēja Latvijas izlases līderis Reinis Znotiņš, bet otro un trešo vietu ieguva Lauris Bitenieks un Sandis Reinsons.

Vīriešiem pieaugušo grupā sacentās visi spēcīgākie skrituļslidotāji. Pirmajos apļos (kopumā bija 9 apļi katrs 1,1km) izveidojās līderu piecinieks, bet vidusdaļā atkrita Sandris Šnore un pēc tam arī Oskars Pundurs, vadība atrodoties vairs tikai trim skrituļslidotājiem. Reinis Znotiņš apliecināja savu favorīta statusu, pēdējā aplī no palikušā līderu trio aiz sevis atstājot abus divus sīvākos konkurentus - Lauri Bitenieku un Sandi Reinsonu. Līdz ar to Znotiņam uzvarai 100m, 5km un maratonā pievienojas zelts 10km (16:37,28). Biteniekam (16:39,31), kurš jau tagad ir U50 grupā, sanāca labākais sniegums un sudrabs kopējā ieskaitē, bet iepriekšējos čempionātos sudrabu ieguvušajam Reinsonam šoreiz trešā vieta, nieka 0,14 sekundes piekāpjoties Laurim. Pirmie trīs nobrauca ātrā par 17 minūtēm.

U50 grupas otrs labākais Oskars Pundura finišēja ceturtais (17:09,04), Sņore uzrādīja piekto laiku (17:28,00), bet sešinieku noslēdza labākais U40 grupas pārstāvis Arvis Miezītis (17:42,04). Junioru konkurencē, nepiedaloties 5km pirmajam trijniekam – Gustavam Vācietim, Rodrigo Šaudiņam, Ralfam Konradam, pirmais bija Darens Ozols, bet meitenēm startēja vienīgā dalībniece šajā vecumā Keita Bērziņa.

Sievietēm iztrūka ļoti daudz līderu, kas ir junioru vecumā – Agate Priedīte, Laura Jankovska, Patrīcija Sniķere, Ance Kucina, Anna Krūmiņa, no kurām lielākā daļa atrodas Austrijā, kur notiek gatavošanās uz ledus ziemas sezonai ātrslidošanā un šorttrekā. Noslēdzošajā startā pieaugušo grupā jau pirmajā aplī vadībā izvirzījās Marta Garā, kura tā arī vienatnē nobrauca visu distanci, iegūstot pirmo vietu (21:29,05). Viņai sekoja un ik pa laikam līdz aptuveni 50m atstatumam pietuvojās U40 grupas līdere Ilvija Bērziņā un U60 labākā braucēja Lelde Vancoviča, kuras beigās ieņēma otro (21:51,41)un trešo vietu (21:59,91). Ceturtā finišēja Elīna Lubiņa no U40 grupas (22:58,35), bet 24 sekundes aiz viņas finišu sasniedza labākā U50 grupā Dina Kalandarova.

Spraigas cīņas notika jauniešiem, kur puišiem bija izveidojies līderu piecinieks, bet pašās beigās palicis četrinieks. U13 grupas abi ātrākie puiši Mārtiņš Baumanis un Kārlis Lejstrauts finiša spurtā apsteidza abus labākos U15 grupas pārstāvjus Ričardu Liepiņu un Dāvidu Siliņu. Arī meitenēm, kur iztrūka vadošās jaunietes Ronjas Ozolas, kura atgūstas no traumas, jauniešu konkurencē bija spraigas cīņas un virsroku ņēma jaunākās U13 grupas pārstāve Daniela Anna Livčāne (21:04,53). Viņa spraigā cīņā par dažām desmitdaļām apsteidza U15 grupas pirmās vietas ieguvēju Sofiju Sniķeri.

No līderu piecinieka trešā finišēja sudraba medaļas ieguvēja U13 grupā Nora Sloka, kurai sekoja otrās vietas ieguvēja U15 grupā Marta Lejstrauta un visjaunākā no šī kvinteta Alivija Jevsjeva, kurai bronza U13 grupā. Visas šīs piecas jaunietes, strādājot kopā šajos 10km, bija ātrākas par pieaugušo grupas pārstāvēm, kuras startēja atsevišķā braucienā.

  +2 [+] [-]

, 2022-08-01 19:01, pirms 2 gadiem
Znotiņš labākais LV skrituļslidotājs, bet cerpuri nost Biteniekam, kuru galīgi nevar saukt par veterānu - joprojām pieklājīgi konkurē gan vietējos, gan starptautiskos mačos. Prasās vēl kādi jaunie, kuri spētu slidot šo vīru līmenī.

     [+] [-]

, 2022-08-01 21:22, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Znotiņš labākais LV skrituļslidotājs, bet cerpuri nost Biteniekam, kuru galīgi nevar saukt par veterānu - joprojām pieklājīgi konkurē gan vietējos, gan starptautiskos mačos. Prasās vēl kādi jaunie, kuri spētu slidot šo vīru līmenī.
Vīriešiem izskatās, ka visi labākie bijuši. Nekatoties uz vecumu, arī V50 ir galvgalī. Sievietēm gan vadošās iztrūkušas.

     [+] [-]

, 2022-08-01 22:07, pirms 2 gadiem
jazepsL rakstīja: Vīriešiem izskatās, ka visi labākie bijuši. Nekatoties uz vecumu, arī V50 ir galvgalī. Sievietēm gan vadošās iztrūkušas.
jā, es par dāmu skrituļotājām daudz nezinu, bet vīriem ir bijusi laba cīņa.