Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jansons uzvar prestižās brīvā stila skrituļslidošanas sacensībās ASV

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jansons uzvar prestižās brīvā stila skrituļslidošanas sacensībās ASV
Foto: Ieva Jansone.

Aizvadītajā nedēļas nogalē, no 4. līdz 6. novembrim, Kalifornijā norisinājās vienas no ASV vadošajām brīvā stila skrituļslidošanas sacensībām "Blading Cup 2022". Rīdzinieks Nils Jansons uzvarēja ielu disciplīnas profesionāļu grupā, bet Toms Slukins ar debiju ASV ieguva otro vietu atvērtajā grupā.

"Blading Cup" ir viens no pasaulē vadošajiem brīvā stila skrituļslidošanas festivāliem, ko rīko leģendāras jomas personības un kas norisinājās 13. reizi. Uz šo pasākumu bija sabraukuši 300 sportisti no vairāk nekā 20 valstīm, kā arī industrijas personības un skrituļslidošanas mediji.

Gada sākumā šo sacensību pavasara versijā Nils Jansons profesionāļu grupā izcīnīja 3. vietu. Pateicoties regulāriem treniņiem Rīgas skeitparkos un vairākās nometnēs, šoreiz izdevās uzvarēt, aiz sevis atstājot Džeju Jūnu (Jay Yoon) no Dienvidkorejas un Dominiku Brūsu (Dominic Bruce) no Lielbritānijas.

Tomam Slukinam šī bija pirmā pieredze ASV, tāpēc otrā vieta atvērtajā grupā ir izcils sasniegums. Dalība šāda mēroga sacensībās ir labs veids, kā sevi parādīt industrijai.

Nils Jansons: "Liels prieks, ka sacensībās izdevās viss iecerētais. Fināla pēdējo triku sanāca piezemēt ar trešo mēģinājumu. Tas bija emocijām bagāts brīdis, jo bija milzīgs skatītāju atbalsts. Tālāk dodos uz nākamajām sacensībām Dalasā, pirms kurām piedalīšos vienas dienas meistarklasē, trenēšu jauniešus un dalīšos savā pieredzē."

Toms Slukins par sacensībām: "Bija patīkami satikt klātienē un slidot kopā ar daudziem bērnības elkiem. Man šī bija lieliska pieredze. Konkurence bija liela, tāpēc vēl lielāks prieks par rezultātu. Paldies draudzenei un vecākiem par atbalstu."

Izmantotie resursi:
https://www.delfi.lv/sports/news/ot...