Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Maļuka tuvu personiskajam rekordam, Ķigure 100 metru sprintā "cīnas" ar pretvēju

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Maļuka tuvu personiskajam rekordam, Ķigure 100 metru sprintā "cīnas" ar pretvēju
Ieva Maļuka. Foto: LPF

Jauniešu olimpiādes sestajā dienā startēja divi latviešu sportisti. Vieglatlēte Ķigure 100 metru sprintā sasniedza vietu trešajā desmitā, kas nākamajā kārtā ļaus piedalīties pēc spēka ceturtajā skrējienā. Maļuka 400 metru brīvā stila distancē peldēja 0.06 sekundes lēnāk par savu personīgo rekordu, taču fināls bija neaizsniedzams.

100 metru sprintā vieglatlētikā šovakar startēja Nora Ķigure. Viņa, par spīti lielajam pretvējam (-3 m/s), spēja sasniegt rezultātu 13.14 sekundes, kas deva piekto vietu savā skrējienā un vietu trešajā desmitā kopvērtējumā.

Vieglatlētikas sacensības ir izveidotas pēc sistēmas, ka katrs skrējējs uz starta dodas divas reizes. Otrajā skrējienā sportisti tiek iedalīti pēc pirmo skrējienu rezultāta, kas sprinterei Norai Ķigurei dod vietu pēc spēka ceturtajā skrējienā, kur sportistes sacentīsies par 25. vietu.

Šodien Latvijas peldētāja Ieva Maļuka sacentās 400 metru brīvā stila distancē. Viņai šī bija sestā diena pēc kārtas, kurā viņa dodas uz starta. Maļuka šo distanci nopeldēja atzīstami, finišējot četrās minūtēs un 24.64 sekundēs (4:24.64), kas ir 0.06 sekundes lēnāk nekā personiskais rekords.

Iepriekšējās dienas noslēgumā Didzis Rudavs devās uz starta 50 metru pusfinālā brasā. Viņš nenopeldēja savu spēju robežās un diemžēl savā peldējumā palika vien septītais un kopvērtējumā 11. vieta ar rezultātu 28.89 sekundes. Rudava personīgais rekords būtu starp labākajiem rezultātiem šajās sacensībās.

Kā jau minēts, Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā norisinās trešās jaunatnes olimpiskās spēles, kur Latvijas komandu pārstāv 19 sportisti, sacenšoties deviņos sporta veidos.