Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ dambretē pēc ilgāka laika uzvar pieredzējusī Tkačenko, vīriešiem jaunais Štāls

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ dambretē pēc ilgāka laika uzvar pieredzējusī Tkačenko, vīriešiem jaunais Štāls
Latvijas čempionāta godalgoto vietu ieguvēji ar kausiem. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē noslēgušās finālcīņas Latvijas čempionātā vīriešiem un sievietēm 64 lauciņu dambretē, kur uzvarēja pieredzējusī Jeļena Tkačenko, bet vīriešiem - jaunais un talantīgais Reinis Štāls.

Vīriešiem finālā par godalgotajām vietām sacentās desmit dalībnieki un sievietēm sešas dalībnieces. Čempionāti norisinājās pēc riņķa sistēmas un mikromaču principa ar sākuma gājienu izlozi. Apdomas laiks uz katru mikromača partiju 30 minūtes plus 30 sekundes par katru izdarīto gājienu. Cīņas bija spraigas līdz pat pēdējām partijām pēc kurām kļuva zināmi godalgoto vietu ieguvēji.

Sievietēm ar izcīnītajiem septiņiem punktiem no desmit iespējamiem par čempioni pēc ilgāka pārtraukuma kļuva Nacionālā meistare Jeļena Tkačenko. Sudraba godalgu ar izcīnītajiem sešiem punktiem saņēma vairākkārtējā Latvijas čempione, Nacionālā lielmeistare Regīna Piroņena. Arī sešus punktus izcīnīja talantīgā Valda Vasariete, kurai izrādījās sliktāki papildus rādītāji kā Regīnai un līdz ar to viņa saņēma bronzas godalgu.

Vīriešiem pirmo reizi par Latvijas čempionu ar izcīnītajiem 14 punktiem no 18 iespējamajiem kļuva talantīgais Reinis Štāls. Otro un trešo vietu ar 13 punktiem dalīja divi spēlētāji. Pēc labākiem papildus rādītājiem un goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Nacionālais meistars Raivis Paegle, kuram arī pirmo reizi šāds panākums 64 lauciņu dambretes čempionātos. Trešā vieta šoreiz vairākkārtējam Latvijas čempionam, Nacionālajam lielmeistaram Guntaram Purviņam. Sacensības atbalstīja Izglītības un zinātnes ministrija, DuoLife veselības un biznesa klubs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija