Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

26 sporta veidi pretendē uz iekļaušanu Tokijas olimpiskajās spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

26 sporta veidi pretendē uz iekļaušanu Tokijas olimpiskajās spēlēs
Tokijas spēļu kampaņa
Foto: tokyo2020.jp

Tokijas olimpiādes rīkotāji no sporta federācijām saņēmuši 26 pieteikumus par iekļaušanu 2020. gada spēlēs. Organizatoriem ir tiesības rekomendēt vēl kādus sporta veidus, kas varētu būt pārstāvēti Tokijas spēlēs. Lielākās cerības ir tiem veidiem, kas ir populāri Japānā.

Tiek lēsts ka favorīti ir beisbols un softbols, kas kopš 2008. gada atrodas ārpus olimpiādes programmas. Šie sporta veidi Japānā ir populāri. Vēl starp reālākajiem kandidātiem ir karatē, skvošs, skrituļslidošana un sērfings.

Pretendē arī amerikāņu futbols, boulings, bridžs, florbols, frisbijs, gaisa sports, kāpšanas sports, korfbols, ķegļu spēle, netbols, orientēšanās, polo, raketbols, snūkers, sporta dejas, sumo, šahs, ūdensslēpošana, virves vilšana, vušu, zemūdens sports.

Pieteikumus izskatīs speciāla komisija, kandidātu loks tiks sašaurināts 22. jūnijā. Finālisti sevi prezentēs augustā, savukārt 30. septembrī organizatori iesniegs savu rekomendāciju Starptautiskajai olimpiskajai komitejai (SOK), kas 2016. gada augustā pieņems galīgo lēmumu. Minētā kārtība ir saskaņā ar SOK jauno uzstādījumu, ka jābūt lielākai atvērtībai pret izmaiņām olimpisko spēļu programmā.

Kā jau ziņots, 2013. gada sākumā tika rekomendēts neiekļaut 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu programmā cīņu, tomēr dažu mēnešu laikā šis tradicionālais olimpiskais sporta veids veica modernizāciju un, konkurējot ar citiem kandidātiem, ieguva tiesības palikt olimpisko sporta veidu saimē.

Izmantotie resursi:
www.insidethegames.biz

  +1 [+] [-]

, 2015-06-12 18:24, pirms 9 gadiem
Vai tad boulings nav tas pats kas ķegļu spēlē???

  +1 [+] [-]

, 2015-06-12 23:33, pirms 9 gadiem
Sumo??? Kurš eiropietis tur varētu piedalīties???

Tad jau labāk virves vilkšanu. Jo tā or populāra visā pasaulē.