Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zikas vīrusa dēļ aicina pārcelt Rio olimpiādi, SOK nepiekrīt

Rolands Eliņš

Zikas vīrusa dēļ aicina pārcelt Rio olimpiādi, SOK nepiekrīt
SOK prezidents Tomass Bahs
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) paziņojusi, ka šobrīd neredz iemeslu pārcelt Riodežaneiro olimpisko spēles vai arī mainīt to norises vietu, uz ko uzstāj Kanādas zinātnieks Amirs Atarans, speciālists masu slimību un vīrusu jautājumos.

„Ja SOK un Pasaules Veselības organizācijai (WHO) nav pietiekami laipnas sirds, lai aizkavētu spēļu norisi un tādējādi nepieļautu neskaitāmu bērnu piedzimšanu ar invaliditāti, kas sabojās visas viņu dzīves, tad šīs organizācijas ir starp ļaunākajām visā pasaulē,” intervijā ar AP ziņu aģentūru norādīja Otavas universitātes profesors Amirs Atarans.

Atarans publicējis pētījumu, kurā izsakās par Zikas vīrusa ietekmi uz Brazīlija galvaspilsētu un norāda, ka situācija ir daudz sliktāka nekā SOK vēlas atzīt. Lielākā daļa ar Zikas vīrusu inficēto personu nekādus simptomus neizjūt, kamēr pārējiem novērots drudzis, nespēks un problēmas ar acīm. Taču Zikas vīruss tiek saistīts ar nopietnu slimību, kuras dēļ ar Zikas vīrusu inficētās grūtnieces laiž pasaulē bērniņus ar kustību traucējumiem un līdz galam neattīstītām smadzenēm.

„Principā mēs nonākam pie situācijas, kurā jāizvēlas – veselība vai spēles,” skaidroja Atarans. „Un manos ieskatos atbilde ir ļoti vienkārša – spēles nenotiek, kamēr nav izslēgta iespēja, ka šis pasākums radās katastrofu.”

Lai arī SOK paziņojusi, ka turpinās ļoti rūpīgi uzmanīt situāciju Riodežaneiro, šī organizācija arī norādījusi, ka pagaidām neredz iemeslu pārcelt spēļu norisi. Saskaņā ar WHO rekomendācijām, kas pieļauj brīvu pārvietošanos Riodežaneiro pilsētā, neesot iemesla pārcelt spēles, turklāt SOK darba plānā ir vairāki punkti, kas paredz Zikas vīrusu pārnēsājošo moskītu ierobežošanu.

Olimpiskās spēles Brazīlijā notiks no piektā līdz 21. augustam un plānots, ka tās apmeklēs apmēram pusmiljons ārvalstu skatītāju no visas pasaules.

Izmantotie resursi:
Olympics 2016: IOC insists Games will go ahead...

     [+] [-]

, 2016-05-12 11:10, pirms 8 gadiem
Man būs bail pat skatīties spēles pa TV, ka tik vīruss nepiemetas!

  -2 [+] [-]

, 2016-05-12 11:49, pirms 8 gadiem
"Kanādas zinātnieks Amirs Atarans, speciālists masu slimību un vīrusu jautājumos."

  +1 [+] [-]

, 2016-05-12 12:03, pirms 8 gadiem
Viss jau ok, tikai Rio nav Brazīlijas galvaspilsēta

     [+] [-]

, 2016-05-12 13:18, pirms 8 gadiem
joki mazi!