Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni nakts orientēšanās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas čempioni nakts orientēšanās
Foto: Latvjias orientēšanās federācija.

Pagājušās nedēļas nogalē Līgatnē norisinājās Latvijas orientēšanās čempionāts nakts distancē, kurā par uzvarētājiem kļuva Līga Valdmane un Kolins Kolbe.

Latvijas čempionāta nakts orientēšanās apvidus atradās Gaujas nacionāla parka teritorijā. Tam raksturīgas lielas reljefa formas ar sazarotu gravu sistēmu. Maksimālā aukstumu starpība apvidū bija 80m.

Vīriešiem gan cīņā par pirmo vietu, gan arī par trešo izveidojās divi ļoti līdzīgi dueļi. Uzvaru izcīnīja Kolins Kolbe. kurš distanci veica stundā, vienpadsmit minūtēs un 56 sekundēs un tikai par 18 sekundēm apsteidza sīvāko konkurentu Mārtiņu Sirmo. Nepilnas trīs minūtes aiz abiem līderiem sekunde sekundē par bronzu cīnījās Ilgvars Caune un Endijs Titomers, nedaudz ātrākam izrādoties Caunem. Junioriem arī ļoti līdzīgā cīņā Matīss Saulīte par 21 sekundi apsteidza Gustavu Staņu, bet trešo vietu ieguvušais Austris Kalniņš atpalika jau 11 minūtes.

Sievietēm pārliecinošu uzvaru ar divu ar pusi minūšu pārsvaru svinēja Līga Valdmane (1:08:16), bet līdzvērtīgajā cīņā par otro vietu Irita Puķīte par piecām sekundēm apsteidza Ilonu Daģi. Mūsu vadošā orientieriste Sandra Grosberga kļūdaini bija atzīmējusies pie viena no kontroles punktiem, līdz ar to viņas rezultāts netika skaitīts. Juniorēm uzvaru spraigā cīņā ieguva Laura Berķe, kura par divām sekundēm apsteidza Agnesi Jaunmuktāni, bet trijnieku noslēdza Anda Jaunmuktāne.