Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Sestdien Mežaparkā jubilejas Rīgas triatlons un EJK ar kanādiešiem un Dienvidamerikas pārstavjiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sestdien Mežaparkā jubilejas Rīgas triatlons un EJK ar kanādiešiem un Dienvidamerikas pārstavjiem
Foto: Latvijas Triatlona federācija.

Šo sestdien, 13.augustā, Mežaparkā risināsies jubilejas desmitais Rīgas triatlons, kas vienlaicīgi būs arī Eiropas junioru kausa (EJK) posms sprinta distancē, kā tas ir bijis arī citus gadus. Bez Eiropas valstu pārstāvjiem būs arī dalībnieki no Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas.

Jau ziņojām, ka Artūrs Liepa un Baiba Medne ir devušies uz Vāciju, kur startēs Eiropas čempionātā triatlonā. Otrs nedēļas nogales svarīgākais triatlona notikums risināsies Latvijas galvaspilsētā. Jau trešo gadu pēc kārtas Rīgas triatlons un EJK, kas pirmos vairākus gadus notika galvaspilsētas centrā, norisināsies Mežaparkā.

Kaut sacensību pārklāšanās dēļ Eiropas junioru kausa posms diemžēl aizritēs bez vietējā favorīta Artūra Liepas, tomēr, redzot, ka Rīga triatlonistiem ir pievilcīga, ar katru gadu pieaug sportistu skaits, kuri apciemo mūsu valsti. Šogad sprinta distances sacensībām pieteikti vairāk nekā 50 puiši un vairāk nekā 30 meitenes no 24 valstīm, tai skaitā Čīles, Kanādas un Peru. Pirmie atlēti pie mums ieradās jau otrdien.

Rīgas triatlonā sportisti peldēs Ķīšezerā, ar velosipēdu brauks pa Mežaparku, bet skriešanas distances finišs risināsies Dziesmu svētku estrādē. Tā kā riteņbraukšana un skriešana tiks aizvadīta apļos, sacensības būs labi pārredzamas skatītājiem. Vispirms jau plkst. 9 no rīta uz starta izies juniori puiši, kur no Latvijas piedalīsies Andrians Bulko, Nils Kravalis, Francis Daniels Veģeris un Armands Petaško, savukārt tieši plkst. 11:30 siltajā Ķīšezera ūdenī skries arī vietējās sportistes Beāte Bula, Darja Beļeviča un Elza Šipkova. Tikai trim mūsējiem šis ir junioru vecuma pēdējais gads, līdz ar to šo komandu varam saukt par talantīgu.

Dienas noslēgumā no plkst. 14 Rīgas triatlonā tiks aizvadītas vecuma grupu sacensības. Turklāt pie mums būs pirmie triatlona mači vēsturē, kur finišā sportisti kā piemiņas medaļu saņems kripto valūtā lietoto NFT, kas nesen noslēdza sadarbības līgumu ar Starptautisko Triatlona federāciju.