Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti visi badmintona komandu čempionāta finālisti

Andrejs Siliņš

Noskaidroti visi badmintona komandu čempionāta finālisti
Foto: glenearnbadminton.co.uk

Lai gan Latvijas čempionāta badmintonā klubu komandām kvalifikācijas posmā ir atlikusi vēl viena spēle Siguldā pret Valku, taču jau šobrīd ir zināmas visas 12 komandas, kuras 19.decembrī Siguldā sabrauks uz Latvijas čempionāta finālturnīru.

Trešdienas vakarā Rīgas divīzijā RTU 2 uzvarēja Enri ar 4:1, un tādējādi nodrošināja uzvaru kvalifikācijas turnīrā. Trešdienas vakarā notika arī cita spēlē Jelgavā, kur LLU studentu komanda, pārliecinoši uzvarot Jelgavu ar 5:0, nostiprināja savas līderpozīcijas Zemgales divīzijā. Savukārt nedēļas sākumā Baloži ar 5:0 uzvarēja Salaspili, tādējādi noskaidrojot komandu, kas finālturnīram kvalificējās no Pierīgas divīzijas.

Jau iepriekš, ņemot vērā iepriekšējā Latvijas čempionāta rezultātus, uz finālturnīru kvalificējās 7 komandas, tai skaitā Rīgas Badmintona skola, Rīgas Skolēnu pils, Siguldas badmintona klubs, Siguldas sporta skola, “Dārta”, Valmieras badmintona klubs un RTU. Pārējās 5 komandas tika noteiktas kvalifikācijas turnīros 5 divīzijās.

Kurzemes divīzijā, kurā šogad pieteicās tikai Talsu un Liepājas komandas, uz finālturnīru kvalificējās liepājnieki, uzvarot abās spēles ar 3:2.

Tikai divas komandas šogad pieteicās arī Pierīgas divīzijā - Baloži un Salaspils. Šī divīzija tikai izveidota pēc tam, kad neviena komanda nepieteicās Latgales divīzijā. Abās Pierīgas divīzijas spēlēs, kuras notika Salaspilī, uzvarēja Baloži ar 5:0.

Rīgas divīzijā bija pieteiktas trīs komandas - RTU, BK ”Rīga” un “Enri”. Komandas spēlēja “Enri” jaunatklātajos badmintona kortos Purvciemā. RTU uzvarēja visās spēles, arī pret BK “Rīga”, kas sākotnēji tika uzskatīta par favorīti.

Vidzemes divīzijā bija pieteiktas četras komandas - Valmiera, Cēsis, Sigulda un Valka. Diemžēl, par intrigas trūkumu parūpējās Cēsis, jo šīs komandas spēlēs kalendārā tika iekļautas kā pirmās, un Cēsīm visas šīs spēles uzvarot, kvalifikācijas turnīra uzvarētājs tika noskaidrots priekšlaicīgi, kad citas komandas bija nospēlējušas tikai vienu spēli.

Zemgales divīzijā tika pieteiktas 4 komandas - LLU, Ozolnieki, Penkule un Jelgava. LLU komanda, kurā spēlēja tikai LLU studenti, uzvarēja visās trijās spēlēs, turklāt divās spēlēs ar 5:0. Sīvākā studentu spēlē bija pret Ozolniekiem, uzvarot vien ar 3:2.

Tādējādi Latvijas čempionātā tiks pārstāvēta Rīga, Sigulda, Valmiera, Liepāja Baloži un Jelgava. Jāatzīmē arī to, ka Latvijas čempionātā piedalīsies trīs augstskolu komandas, tai skaitā LLU un divas RTU komandas.

Atgādinām, ka Latvijas čempionātam bija pieteiktas 22 komandas un 180 badmintona spēlētāji. Latvijas komandās bija pieteikti arī 4 ārzemju spēlētāji – Valkas klubs bija pieteicis 2 spēlētājus no Igaunijas, bet Liepājas klubs 2 lietuviešus. Latvijas čempionātam tikai pieteikti arī divi Ozolniekos dzīvojošie ķīnieši.

Komandu turnīrā katrā tikšanās reizē tika izspēlētas piecas spēlēs – vīriešu un sieviešu vienspēles, vīriešu un sieviešu dubultspēlēs, kā arī jauktā dubultspēle. Nolikums paredz, ka viens spēlētājs var piedalīties tikai divās spēlēs, tādējādi minimālais komandas sastāvs ir 4 spēlētāji – divi vīrieši un divas sievietes, taču ir iespējams, ka katrs spēlē tikai vienu spēli, tādējādi vienā vakarā var spēlēt arī 8 komandas spēlētāji.

“Latvijas Badmintona federācija šogad aizsāka jaunu iniciatīvu – Latvijas čempionāts badmintonā klubu komandām turpmāk notiks nevis vienu dienu, kā tas bijis līdz šim, bet sezonas garumā organizējot grupu turnīrus, komandām spēlējot mājas un izbraukuma spēlēs,” stāsta Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

“Citu valstu pieredze liecina, ka klubu turnīri ļoti veicina badmintona attīstību. Sākotnēji kluba biedri paši savā starpā sacenšas, lai iekļūtu komandā. Tas motivē jauniešus, kā arī jau pieredzējušos spēlētājus. Savukārt vietējā komanda ap sevi pulcē vietējos līdzjutējus, vietējo pašvaldību, vietējos uzņēmējus, un tas veicina badmintona popularitāti,” stāta Kristians Rozenvalds.