Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kardašovs un Grišāne aiz okeāna sekmīgi noslēdz vingrošanas sezonu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kardašovs un Grišāne aiz okeāna sekmīgi noslēdz vingrošanas sezonu
Valērija Grišāne
Foto: gymnast.lv

Pasaules izaicinājuma kausa (PIK) pēdējā posmā Latvijas vingrotāji Vitālijs Kardašovs (30) un Valērija Grišāne (18) izcīnīja piektās vietas atbalsta lēcienā. Aizvadītajā nedēļā mūsu vingrotāji devās uz tālo Kolumbiju, lai minētā kausa kopvērtējumā finišētu pozīcijās, kas ļautu palikt Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) pamatsastāvā arī uz nākamo gadu.

Kolumbijas lielpilsētā Medeljinā risinājās sezonas pēdējais posms. Vitālijs Kardašovs kvalifikācijā ar 14.325 punktiem bija piektais un iekļuva fināla astoņniekā, kur mūsu sportists ar 14.634 ieguva piekto pozīciju. Tieši tādas pašas vietas ieņēma arī Valērija Grišāne, viņai attiecīgi 13.488 un 13.563 punkti.

Savainojuma dēļ Grišāne izlaida iepriekšējos divus posmus, bet pirms tam kopvērtējumā viņa bija otrā. Sezonas pēdējā posmā sasniegtais rezultāts viņai ļauj no astotās vietas pakāpties uz ceturto. Vīriešu ieskaitē Kardašovs ir vienīgais, kurš piedalījies visos sešos posmos, regularitāte un sekmīgais sniegums nodrošina otro vietu noslēguma kopvērtējumā.

Jāpiebilst, ka planētas vadošie vingrotāji reti piedalās šajos posmos, līdz ar to augstās vietas PIK kopvērtējumā neliecina par atrašanos pasaules elitē. Nesenajā pasaules čempionātā Kardašovs nemaz nepiedalījās, savukārt Grišāne pirmajās sacensībās pēc traumas nestartēja savā pamatdisciplīnā.









PIK noslēguma kopvērtējums, sieviešu atbalsta lēciens

#sportiste (valsts)punkti
1.Teja Belaka (Slovēnija)105
2.Ana Dereka (Horvātija)74
3.Tjasa Kiselefa (Slovēnija)67
4.Valērija Grišāne (Latvija)48

PIK noslēguma kopvērtējums, vīriešu atbalsta lēciens

#sportiste (valsts)punkti
1.Tomi Tūha (Somija)90
2.Vitālijs Kardašovs (Latvija)60
3.Djego Hipolito (Brazīlija)55
4.Audris Nins (Dominikanas Republika)50

Izmantotie resursi:
fig-gymnastics.com