Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Jaunie burātāji uzsāk cīņu par Latvijas čempionu tituliem

Rīgas jūras līcī pie Engures ostas šodienas pusdienlaikā tika dots pirmais starts Latvijas čempionātam burāšanā, kurā trīs dienu laikā Latvijas un Igaunijas jaunie burātāji izcīnīs čempionu titulus vairākās švērtlaivu klasēs. Kopumā uz starta stājās 63 Optimist, Laser 4,7 un Laser Radial klases burātāji, kuriem šajās sacensībās ir jācīnās ne vien tikai vienam ar otru, bet arī ar stipro vēju un lielajiem viļņiem.

Pašu mazāko burātāju klasē – Optimist – viennozīmīgi par favorītiem tiek uzskatīti Helēna Rause, kurai šī ir pēdējā sezona šajā jahtu klasē, un Roberts Jānis Vancovičs. Ar abiem favorītiem centīsies cīnīties Veronika Čače, Ēriks Zvilna un citi jaunie burātāji no Audas, Kuivižu, Priedaines, Rīgas un Usmas jahtklubiem. Kopumā sacensībām ir pieteikušies 46 Optimist klases burātāji.

Dalībai čempionātā ar Laser 4,7 klases švērtlaivām ir pieteikušies vienpadsmit jaunieši. Šajā klasē par potenciālajiem līderiem tiek uzskatīti tādi sportisti kā Marta Rause, kura tikai mēnesi atpakaļ debitēja šajā jahtu klasē un izcīnīja uzvaru jau pirmajās sacensībās, Ričards Zvilna un Madara Suško, kura izcīnīja uzvaru Latvijas III Olimpiādē.

Vismazākais dalībnieku skaits ir pieteicies olimpiskajā Laser Radial klasē. Tajā viennozīmīga favorīte ir Anna Aile, kura vēl šī gada pavasarī cīnījās par ceļazīmi uz Londonu. Interesanta cīņa būs vērojama arī starp pērnā gada Laser 4,7 klases čempionu Emīlu Elnioni, Dāvi Andersonu, Arvīdu Vāveri, kā arī Ričardu Čači.

Pirmajā sacensību dienā Rīgas jūras līcī pie Engures ostas valda 8 līdz 10 m/s stiprs ziemeļaustrumu vējš un aptuveni 2 metru augsti viļņi, kas jaunajiem burātājiem rada sevišķi grūtus apstākļus burāšanai. Laika prognozes liecina, ka līdzīgi laika apstākļi būs novērojami arī otrajā čempionāta dienā, savukārt trešajā dienā meteorologi sola nedaudz mierīgākus laikapstākļus.

Plašāku informāciju par burāšanu Latvijā un ārvalstīs iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā Latvijas Zēģelētāju savienība, kā arī sociālajos tīklos: facebook.com/SailingLatvia un twitter.com/SailingLatvia.


Pēc nedēļas sāksies pirmās pasaules mēroga MTB orientēšanās sacensības Latvijā

Jau nākošnedēļ, no 4. līdz 7. jūlijam, Smiltenes pievārtē esošajā sporta kompleksā “Teperis” pirmo reizi Latvijā norisināsies pasaules līmeņa sacensības MTB orientēšanās sportā (MTBO), kur vienlaicīgi tiks aizvadīts kā Pasaules kausa 2. posms, tā arī U23 pasaules čempionāts. Plānots, ka kopumā sacensībās piedalīsies ap 200 dalībnieku no aptuveni 20 valstīm.
Madars Razma. Foto: Jonas Hunold/PDC
11

Razma un Melderis pārspēj dāņus, taču zaudē izredzes tikt astotdaļfinālā

Frankfurtē notiekošajā Pasaules kausa izcīņā šautriņu mešanā Latvijas duets Madars Razma un Valters Melderis ar 4:2 pārspēja Dānijas pāri Benjaminu Reusu un Klausu Bendiksu Nīlsenu. Lai pirms vakara spēlēm saglabātu izredzes iekļūt astotdaļfinālā, latviešiem šodien nācās uzvarēt ar 4:0.
Madars Razma. Foto: Imago Images/Scanpix
8

Francija ar augstu rezultativitāti Pasaules kausā šautriņās sakauj Latviju

Šodien Pasaules kausu šautriņās Madars Razma un Valters Melderis Latvijas sastāvā J grupā sāka ar zaudējumu, piekāpjoties ar 1-4 Francijai. Īpaši rezultatīvs bija Francijas līderis Tibo Trikolē, kurš vairākas reizes meta maksimālos punktus gājienā. Rīt pēcpusdienas sesijā Latvijai duelis pret Dāniju.