Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pārstāvji noslēguši Eiropas čempionātu airēšanas slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pārstāvji noslēguši Eiropas čempionātu airēšanas slalomā
Mārtiņš Plaudis. Foto: ninajelencphoto

Pēdējā Eiropas čempionāta disciplīnā ekstrēmajā slalomā, kas Latvijas jaunajiem airētājiem bija jauns izaicinājums, Mārtiņš Plaudis un Edgars Grāvītis nostartēja līdzīgi, apsteidzot ceturto daļu konkurentu un ierindojoties viens aiz otra trešā desmita beigās (28. un 29.vieta), bet sievietēm Daila Grāvīte pārspēja ungārieti un ieņēma 21.vietu.

Itālijas pilsētā Ivrejā notiekošais Eiropas čempionāta airēšanas slalomā noslēdzās ar Latvijas sportistiem teju svešo pēdējo gadu novitāti - ekstrēmo slalomu. Pēdējā disciplīnā nepiedalījās mūsu labākais un pieredzējušākais airēšanas slalomists Ritvars Celmiņš, kurš pagājušo ceturtdien vairāk nekā 60 dalībnieku konkurencē ieguva 42.vietu un tikai sekundi palika aiz pusfināla.

Neskatoties uz to, ka Latvijas jaunajiem airētājiem ekstrēmais slaloms bija svešs, mūsu pārstāvji nebaidījās mest izaicinājumu un atzīstami cīnījās. Vīriešiem bija pieteikušies 42 dalībnieki, bet uz starta izgāja 36. Abi latvieši trasi veica bez soda sekundēm, Mārtiņam Plaudim uzrādot laiku 53,65 sekundes un esot par 2,2 sekundēm ātrākam nekā Edgaram Grāvītim. No līderiem mūsējie atpalika attiecīgi 12 un 14 sekundes. Pirmajai izslēgšanas kārtai jeb ceturtdaļfinālam no priekšsacīkstēm kvalificējās 16 labākie, līdz kuriem pietrūka aptuveni 10 sekunžu.

Daila Grāvīte trasē pavadīja 75,81 sekundi, kas viņai deva 21.vieta no pieteiktajām 25 sievietēm, līderei piekāpjoties 30 sekundes un no 16.vietas, kas kā noslēdzošā tika ceturtdaļfinālā, šķīra 26 sekundes. Gan vīriešiem, gan sievietēm finālā uzvaras laurus plūca Čehijas airētāji.