Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Celmiņam tikai sekunde pietrūkst līdz pusfinālam EČ airēšanas slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Celmiņam tikai sekunde pietrūkst līdz pusfinālam EČ airēšanas slalomā
Ritvars Celmiņš. Foto: Petr Tuma.

Vakar Itālijā sākās Eiropas čempionāts airēšanas slalomā, kur pirmajā sacensību dienā no četriem Latvijas pārstāvjiem labāko rezultātu sasniedza izlases līderis Ritvars Celmiņš, kurš 65 dalībnieku konkurencē aizcīnījās līdz 42.vietai, esot labākajam no Baltijas valstīm. Tikai sekunde viņam pietrūka līdz pusfinālam, kur tika 40 ātrākie.

Vīriešiem sacensības uzsāka 65 dalībnieki no gandrīz 30 valstīm. Pirmajā braucienā, kur labākie trīsdesmit uzreiz tika pusfinālā, labākais no mūsējiem ar 42.rezultātu bija Ritvars Celmiņš, kurš 25 vārtu trasē pavadīja pusotru minūti un saņēma tikai 2 soda sekundes (par katru reizi, kad sportists aizskar vārtus, piešķir 2 soda sekundes – aut.piez.), uzrādot 42.rezultātu. Līdz trīsdesmitniekam pietrūka 9 sekundēm. Otrajā braucienā atlikušo 35 dalībnieku cīņā par pārējām 10 pusfināla vietām Ritvars veica tīri bez sodiem un uzrādīja laiku 83,81 sekundes, kas sākotnēji deva vietu desmitniekā. Beigās daži spēcīgi konkurenti valmierieti apsteidza, līdz ar to Celmiņš otrajā braucienā uzrādīja 12.rezultātu, līderim zaudējot gandrīz 4 sekundes, bet līdz desmitniekam, kas dotu vietu pusfinālā, pietrūka tikai viena sekunde.

Pēc ļoti neveiksmīgā pirmā brauciena saņēmās un daudz labāk otro braucienu veica Mārtiņš Plaudis, kurš līdz ar to čempionātu pabeidza labāko piecdesmitniekā – 47.vieta. Mārtiņš trasē pavadīja sešas sekundes ilgāk nekā Ritvars, bet ar 4 soda sekundēm starpība beigās ar labāko mūsējo sastādīja 10 sekundes. Ja Plauža sniegums krasi mainījās, tad tāpat kā Celmiņš arī trešais mūsu pārstāvis Edgars Grāvītis rādīja vienmērīgu sniegumu, ar rezultātu 118,79 sekundes (tajā skaita 6 soda sekundes).
ieņemot beigās 52.vietu. Edgaram neparocīgākie izrādījās 13.vārti.

Dailai Grāvītei sieviešu konkurencē, kur sacentās 45 dalībnieces, pirmais brauciens nesanāc, pavadot trasē krietni ilgāk nekā jebkura cita konkurente. Otro braucienu Daila veica jau krietni ātrāk, taču arī vairāk kļūdījās – astoņus vārtus aizskāra un divus neizbrauca (par neizbruktiem vārtiem sods ir 50 sekundes – aut.piez.), kā rezultāta saņēma kopumā 116 soda sekundes un sacensības pabeidza 45.vietā (292,90 sekundes).

Šodien mūsu vīrieši sacenšas komandu sacensībās.