Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kosova tiek uzņemta olimpiskajā saimē

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kosova tiek uzņemta olimpiskajā saimē
Majlinda Kelmendi - Kosovas olimpiskā zelta cerība
Foto: mkrs-ks.org

Starptautiskās Olimpiskās komitejas 127. sesijā Monako šodien oficiāli atzīta Kosovas Olimpiskā komiteja. Riodeženeiro spēļu zelta cerība - džudiste Majlinda Kelmendi atzīst, ka šī ir vēsturiska diena, ko kosoviešu sportisti nekad neaizmirsīs.

Kosovas Olimpiskās komitejas vadītājs Besims Hasani cer, ka Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs Kosovu pārstāvēs līdz 10 sportistiem, ieskaitot džudo, boksu un cīņu. Kosoviešu sporta lielākais lepnums šobrīd ir džudiste Majlinda Kelmendi (23) - pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētāja svara kategorijā līdz 52 kg. Londonas olimpiskajās spēlēs viņa vēlējās pārstāvēt Kosovu, taču tas nebija iespējams, tāpēc startēja zem Albānijas karoga.

Majlinda Kelmendi: "Šī ir vēsturiska diena ne tikai mūsu sportam, bet arī visai Kosovas valstij. Šo dienu sportisti nekad neaizmirsīs. Tagad mums būs savs karogs un himna katrā sporta pasākumā. Esmu laimīga, ka Kosova būs pārstāvēta Riodežaneiro spēlēs."

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde jau oktobrī provizoriski atzina Kosovas Olimpisko komiteju, savukārt pilna atzīšana bija ieplānota decembrī. Kosovas sportisti varēs cīnīties par ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kosovas Olimpiskā komiteja dibināta jau 1992. gadā, un šobrīd apvieno 13 nacionālās federācijas olimpiskajos sporta veidos, no tām sešas jau ir pilntiesīgas locekles starptautiskajās federācijās. 2008. gadā Kosova pasludināja neatkarību, Serbija to neatzīst un protestē pret SOK trešdienas lēmumu. Kosova joprojām nav ANO locekle, taču tās neatkarību atzinušas jau 108 no 193 šīs organizācijas dalībvalstīm. Kosovā dzīvo apmēram 2 miljoni cilvēku, no kuriem 92 % ir albāņi.

Izmantotie resursi:
KTV / gazetablic.com
www.olympic.org
www.ap.org

     [+] [-]

, 2014-12-09 20:22, pirms 10 gadiem
Ta nav valsts

     [+] [-]

, 2014-12-09 20:22, pirms 10 gadiem
Mistisks veidojums(92% albāņu),lai startē zem Albānijas nav ko pārpludināt jau tā pārpildīto OLIMPISKO saimi.Ja nav ANO,KĀ var atzīt un uzņemt.

     [+] [-]

, 2014-12-09 21:25, pirms 10 gadiem
cookro rakstīja: Mistisks veidojums(92% albāņu),lai startē zem Albānijas nav ko pārpludināt jau tā pārpildīto OLIMPISKO saimi.Ja nav ANO,KĀ var atzīt un uzņemt.
Joks tāds, ka šī teritorija bija Serbijas un pirms tam Dienvidslāvijas sastāvā, ne jau Albānijas.