Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijai 6. vieta Eiropas čempionātā jauniešiem IQFoil klasē burāšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijai 6. vieta Eiropas čempionātā jauniešiem IQFoil klasē burāšanā
Foto: Latvijas Zēģelētāju savienība.

Laika posmā no 29. oktobra līdz 5. novembrim Brestā, Francijā, norisinājās Eiropas čempionāts jauniešiem un junioriem IQFoil klasē burāšanā, kur 6.vietu izcīnīja savulaik ar labiem rezultātiem skrituļslidošanā un kalnu slēpošanā startējušais Dāvis Mazais.

Latviju šajā čempionātā trenera Jāņa Preisa vadībā pārstāvēja pieci dalībnieki – Latvijas Olimpiskās vienības bronzas sastāva sportists Dāvis Mazais, Marta Kļaviņa, Kārlis Menģelsons, Miks Bušmanis un Viljams Preiss.

Kopvērtējumā Dāvis Mazais ierindojās 6. vietā 100 dalībnieku (no 21 valsts) konkurencē. “Čempionāts bija grūts, bija braucieni visādos apstākļos, bet pārsvarā tie bija stiprā vējā. Bija ļoti interesanti cīnīties tik spēcīgā flotē un prieks, ka spēju tikt Medal race (Medal Race nozīmē, ka pirmais brauciens ir no 10. līdz 4. vietai, no kuriem labākie divi dodas tālāk uz pusfinālu - aut.piez.). Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Tagad sezona ir beigusies, tas nozīmē, ka vēlreiz jāizvērtē šajā gadā sasniegtais, pieļautās kļūdas un jāgatavojas nākamajam gadam, lai tas izdotos vēl labāks,” stāsta Dāvis Mazais.

Marta Kļaviņa 43 sieviešu konkurencē ieņēma 29. vietu 17 valstu konkurencē. Marta norāda, ka šie bija ļoti izaicinoši vēja apstākļi un intensīva sacensību nedēļa. Miks Bušmanis startēja U17 grupā, ierindojoties 53. vietā kopvērtējumā starp 93 dalībniekiem un 7. vietā savā grupā (U15) 25 dalībnieku konkurencē. Savukārt Kārlis Meņģelsons, kurš šada līmeņa IQFoil sacensībās piedalījās pirmo reizi, ierindojās 86. vietā kopvērtējumā. Viljams Preiss, kas bija šī čempionāta jaunākais dalībnieks, kopvērtējumā (U15 un U17 grupā) ieņēma 86. vietu starp 93 dalībniekiem, attiecīgi U15 grupā 17. vietu 25 dalībnieku konkurencē.

“Čempionāts bija ļoti vējais, varētu pat teikt vētrains, brīžiem sasniedzot 35 un pat 40 knotu stipru vēju. Dāvis čempionāta laikā turējās ap 10. vietu, bet pēdējās dienās izdevās iekļūt labāko desmitniekā, nodrošinot startus pēdējās dienas Medal race* sērijā. Šī brauciena sākums bija dramatisks, jo 4 no 7 dalībniekiem tika diskvalificēti par pāragru startu, bet Dāvis nodemonstrēja aukstasinīgu meistarību un neizbrauca falšstartā. Atlika apdzīt tikai vienu no atlikušajiem diviem konkurentiem, lai nokļūtu pusfinālā, diemžēl, viss neizdevās, kā gribējās, abi britu sportisti nedaudz atrāvās un nebija iespējams tos vairs noķert,” stāsta treneris Jānis Preiss.

Izmantotie resursi:
https://www.sailinglatvia.lv/index....