Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies "Usma Cup 2008"

Andrejs Siliņš

Mikro klases jahtu Eiropas čempionāta Latvijas posms "Usma Cup 2008", kas no 5. līdz 8. jūnijam norisinājās Usmas ezerā, noslēdzies ar jahtas "Home Hotel" uzvaru sacensību kopvērtējumā un Mikro klases Proto divīzijā.

Šogad uz vienām no svarīgākajām Mikro klases burāšanas sacensībām Latvijā bija ieradušās septiņpadsmit jahtas no Latvijas, Krievijas un Polijas. Kā jau ierasts, šajās sacensībās visplašāk bija pārstāvēta Latvija – to pārstāvēja desmit jahtas, Krieviju pārstāvēja četras jahtas, un no Polijas bija ieradušās tikai trīs jahtas un to komandas.

Sacensības noritēja visai mierīgos un mainīgos apstākļos – vējš pirmajās divās sacensību dienās bija pietiekami stiprs, kaut arī sacensību laikā vairākkārt mainīja savu virzienu un stiprumu, lai dotu startu astoņiem sacensību braucieniem. Taču trešajā sacensību dienā, dalībnieki un tiesneši Usmas ezera vidū vairākas stundas gaidīja pietiekami stipru vēju, lai startētu, taču tas tā arī neparādījās, un tiem, kuri bija nolēmuši pēdējā dienā vēl uzlabot savu rezultātu nācās samierināties ar to kāds tas ir.

Ātrākajā – Proto divīzijā par uzvaru cīnījās tikai trīs jahtas, pie kam divas no tām pārstāvēja Krieviju. Veiksmīgākā un ātrākā no tām bija Latviju pārstāvošā jahta "Home Hotel" ar Sergeju Filatovu, Leonīdu Čerņinu un Alekseju Ļvovu uz klāja. Viņiem astoņos sacensību braucienos izdevās izcīnīt sešas uzvaras, tādējādi garantējot sev augstāko vietu uz goda pjedestāla.

Ne mazāk ātrajā Racer divīzijā šoreiz sacensību gaitu diktēja Latvijas jahta "EVO" un tās komanda – Valters Romāns, Raivo Elnionis un Gatis Graudums. Viņi galvenokārt centās cīnīties par uzvaru sacensību kopvērtējumā ar jahtu "Home Hotel" un mazāk uztraucās par sekotājiem savā divīzijā. Un ne velti, jo sīvāko konkurentu Latvijas jahtu "Micros" un "Marlin" komandu sniegums nebija tik stabils visos astoņos braucienos, lai spētu konkurēt ar jahtu "EVO", kas sacensības pabeidza ar 14 punktiem, pārspējot otrās un trešās vietas ieguvējus, jahtas "Micros" un "Marlin" par 16 un 24 punktiem.

Skaitliski visvairāk pārstāvētajā Cruiser divīzijā sapni par uzvaru šoreiz nācās atmest gan latviešu, gan krievu jahtām, jo poļu jahta "Wojownik" ar Rafalu Moščinski, Andžeju Rīgielski un Kristiānu Moščinski uz klāja neatstāja nekādas cerības citiem. Par atlikušo godalgu sadalījumu šajā divīzijā galvenokārt cīnījās vēl viena poļu jahta "Chill Out" un latviešu jahta "Tike" ar Andri Zirdziņu un Mārtiņu Čerbikovu uz klāja. Diemžēl nedaudz stiprākā vējā "Tike" izrādījās lēnāka, un tās komandai nācās samierināties ar trešo vietu.