Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Baha vēstule Gucaitam: "IOC nosoda Ukrainas amatpersonu apkaunojošos izteikumus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Baha vēstule Gucaitam: "IOC nosoda Ukrainas amatpersonu apkaunojošos izteikumus"
Tomass Bahs un Ķīnas prezidents Sji Dziņpins 2014. gada 6. februārī Sočos. Foto: AP/Scanpix

"Noteikti jāizlasa. Saindēta velte," pazīstamais Vācijas žurnālists un antidopinga cīnītājs Hajo Zepelts ceturtdien, 9. februārī, publicēja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (IOC) prezidenta Tomasa Baha atbildes vēstuli Ukrainas Olimpiskās komitejas prezidentam Vadimam Gucaitam. Sportacentrs.com piedāvā izlasīt vēstuli pilnā garumā.

“Dārgais prezident, paldies par jūsu 2023. gada 26. janvāra vēstuli,” teikts 31. janvārī nosūtītajā oficiālajā atbildē. “Ļaujiet man atkārtot Olimpiskās kustības vienprātīgo atbalstu Ukrainas sportistiem. Visās konsultācijās tika pausts nerimstošs atbalsts solidaritātei ar Ukrainas olimpisko kopienu. Ukrainas sportisti var rēķināties ar Olimpiskās kustības pilnu solidaritāti.”

“Mēs visi vēlamies redzēt stipru Ukrainas komandu 2024. gadā Parīzē un 2026. gadā Milānā-Kortīnā. Kā jūsu sportisti un jūs personīgi piedzīvojāt pēdējo 12 mēnešu laikā, solidaritāte ar Ukrainas sportistiem bija nepieredzēta un visaptveroša, ar visu Olimpiskās kustības dalībnieku devumu. Mēs visi izjūtam Ukrainas tautas ciešanas un sāpes šajā nežēlīgajā karā.

Visi konsultāciju zvanu dalībnieki vienprātīgi apstiprināja spēkā esošās sankcijas pret krievijas un Baltkrievijas valstīm un valdībām, aicinot tās pastiprināt. Tas īpaši attiecas uz faktu, ka krievijas vai Baltkrievijas nacionālā identificēšanās nav pieļaujama nevienā sporta pasākumā un sanāksmē.

Pievēršoties jūsu komentāriem par IOC valdes paziņojumu par solidaritāti ar Ukrainu, sankcijām pret krieviju un Baltkrieviju, un šo valstu sportistu statusu, jūs zināt, ka paziņojumu atbalstīja vairākums Olimpiskās kustības dalībnieku.

Pārstāvji atkārtoja savu uzticību Olimpiskajai hartai un Olimpiskās kustības vienojošam uzdevumam. Vērtības atspoguļo Olimpiskās kustības vadmotīvu (raison d`etre): apvienot pasauli mierīgās sacensībās.

Visas NOK seko šiem principiem, ieskaitot tās, kuru sportistus ietekmē konflikti un kari viņu zemēs. Neraugoties uz neizmērojamām cilvēciskām ciešanām, kuras izraisījuši pārāk daudzi kari, neviena no šīm NOK neapšauba viņu uzticību olimpiskajiem principiem un Olimpiskās kustībam vienojošam uzdevumam. Šīs pārējās NOK nekad nav apšaubījušas savu sportistu līdzdalību starptautiskās sacensībās.

Tā kā jūs pievienojoties konferences zvanam ar citām NOK, jūs atceraties, ka IOC valde bauda visaptverošu NOK atbalstu, ieskaitot piecas kontinentālās asociācijas, kā arī Nacionālo Olimpisko komiteju asociāciju (ANOC), kura pārstāv visas 206 nacionālās komitejas.

Ukrainas NOK pašlaik apsvērtā draudēšana ar Olimpisko spēļu boikotu ir pretrunā Olimpiskās kustības pamatprincipiem, par kuriem iestājamies. Šajā ziņā Ukrainas NOK noteikti nebauda Olimpiskās kustības dalībnieku vairākuma atbalstu vai solidaritāti. Kā rāda vēsture, iepriekšējie boikoti nesasniedza savus politiskos mērķus, kalpojot tikai boikotējošo NOK sportistu sodīšanai.

Kā jūs zināt, neitrālo sportistu ar krievijas vai Baltkrievijas pasēm līdzdalība 2024. gada Parīzes spēlēs vēl nav oficiāli apspriesta. Šī iemesla dēļ jūsu pāragrā vēstule radniecīgajām NOK, starptautiskajām federācijām, IOC locekļiem un nākamajiem Olimpisko spēļu saimniekiem, izdarot mēģinājumu publiski ietekmēt viņu lēmumus, pārsvarā uzņemta ar ārkārtīgu nožēlu.

Divi Apvienoto Nāciju Cilvēktiesību padomes ziņotāji pauduši nopietnas bažas nediskriminācijas kontekstā: “Mēs paužam nopietnas bažas par ieteikumu aizliegt krievijas un Baltkrievijas sportistu, kā arī amatpersonu – tādu kā tiesnešu – līdzdalību starptautiskās sacensībās, balstoties tikai uz viņu tautību. Tas rada nopietnu pamatu diskriminācijai.” Tā jāuzrunā mums visiem Olimpiskajā kustībā.

Minētie divi iemesli – ANO rezolūcija un bažas par diskrimināciju – bija galvenā motivācija Olimpiskā samita norisei un sekojošām konsultācijām. Šajā ziņā mēs maksimāli stingri noraidām dažu Ukrainas amatpersonu apkaunojošos paziņojumus, apsūdzot IOC “kara, slepkavību un iznīcības atbalstīšanā”. Tādi izteikumi nevar kalpot par pamatu jebkādām saturīgām diskusijām.

Olimpiskā kustība jūt līdzi Ukrainas sportistiem, kuri piedzīvo tik daudz grūtību šajā nejūtīgajā karā. Mēs esam pilnībā apņēmušies sniegt atbalstu pārvarēt milzīgos izaicinājumus, lai piepildītu viņu Olimpisko sapni. IOC atkārtoti ielūdz jūs pēc kļūšanas par Ukrainas NOK vadītāju apspriest nākamos soļus mūsu solidaritātes centienos.

Lai nodrošinātu vienādu informāciju visiem nākamās Ģenerālās asamblejas dalībniekiem un visai Ukrainas olimpiskajai kopienai, aicinu jūs izplatīt šo vēstuli – un pilnu IOC valdes paziņojumu.

Tā kā jūs nosūtījāt savu saraksti visām NOK, starptautiskajām federācijām un citur, jūs sapratīsiet, ka mēs nodublēsim šo vēstuli visiem Olimpiskās kustības dalībniekiem, lai viņiem būtu redzama pilna aina. Olimpiskā miera un solidaritātes garā, kurš bija tik redzams mūsu konsultācijās, aicinu kopīgi strādāt Ukrainas sportistu labā. Jūsu Tomass Bahs.”

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 18:24, pirms gada
🤮
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22

 +10 [+] [-]

, 2023-02-09 19:11, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: No vienas puses sportisti nav vainīgi, ka ir Krievijas pilsoņi. No otras - daļa ir Kremļa propagandas upuri ar visu no tā izrietošo.

Māri, nemaldini lasītājus - Bahs "Krievija" rakstīja ar lielo burtu, nevis mazo.
Atkal jau Tu gribi atrasties divās frontēs vienlaicīgi - tie krievijas ar mazo burtu sportisti kuri nav vainīgi, publiski pauda savu viedokli vai brīvprātīgi parakstīja nosodījumu nožēlojamo gopņiku bandai. Tie kuri mīž botā un ir piezīdušies pie kremļa dāsnā pupa - lai sacenšās ar saviem biedriem no nožēlojamās baltkrievijas un tādas pašas kā Tu - abās frontēs spēlējošas ķīnas

  +5 [+] [-]

, 2023-02-09 19:22, pirms gada
cepums autoram par noteiktas teritorijas apzīmēšanu ar mazo burtu. mežoņi, lauki utt. tak ar neraksta ar lielo
Slēpts komentārs: ARNIS K.

 +11 [+] [-]

, 2023-02-09 19:37, pirms gada
Priekš plēsējsuņiem no krievijas tam pašam IOC jau ir brīnišķīgs rīks, kā startēt šādu valstu sportistiem. Katrā olimpiādē ir bēgļu izlase. Ja kādai civilizētai krievai ļoti gribas uz Olimpiādi, tad lai atsakās no krievu pases un piesakās bēgļu izlasē.
Ja tomēr grib gan zivtiņu apēst, gan uz pincīša uzsēsties, tad lai lasās ar visu savu z izlasi uz elli. Nekādu vairs neatkarīgo sportistu Olimpiādē.
Baham tas pats sindroms, kas lielai daļai biezo sēdoša suņa auguma vīriešu- bezgalīga alkatība, iedomība un citu cilvēku neieredzēšana, ka gatavs rāpties pār līķiem.

  +2 [+] [-]

, 2023-02-09 19:42, pirms gada
ARNIS K. rakstīja: Personīgi es esmu pret rus un bel sportistu dalībai,bet te ir jāsaprot viena lieta-190/apmēram/no 206 valstīm ir pilnīgi vienalga par karu Ukrainā,tāds ir šī jautājuma fons SOKā.
Kkādu b-sh pateici.
Slēpts komentārs: PlayBoy

  -4 [+] [-]

, 2023-02-09 21:45, pirms gada
tītars rakstīja: cepums autoram par noteiktas teritorijas apzīmēšanu ar mazo burtu. mežoņi, lauki utt. tak ar neraksta ar lielo
noteikti neatbalstu,manuprāt padara autoru par tādu latviešu putinistu
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22

  -4 [+] [-]

, 2023-02-09 21:46, pirms gada
Zemessargs rakstīja: ...
Baham tas pats sindroms, kas lielai daļai biezo sēdoša suņa auguma vīriešu- bezgalīga alkatība, iedomība un citu cilvēku neieredzēšana, ka gatavs rāpties pār līķiem.
Napoleons, Hitlers, Putins, Zeļenskis?

  +4 [+] [-]

, 2023-02-09 22:57, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: No vienas puses sportisti nav vainīgi, ka ir Krievijas pilsoņi. No otras - daļa ir Kremļa propagandas upuri ar visu no tā izrietošo.

Māri, nemaldini lasītājus - Bahs "Krievija" rakstīja ar lielo burtu, nevis mazo.
..tu glupš esi?...krievu sportisti ir tikpat vainigi kā karavīri....vieni karo,otri sporto,trenējas par kremļa naudu...visi krievijas krievi ir vainigi pie kara Ukrainā...tiešām neajēdz to????

  +4 [+] [-]

, 2023-02-09 22:58, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Napoleons, Hitlers, Putins, Zeļenskis?
Tikai krievmīlis var Zeļenski - tautas, kas aizstāvās prezidentu ielikt vienā grupā ar trīs iekarotājiem.

  +1 [+] [-]

, 2023-02-09 23:00, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: No vienas puses sportisti nav vainīgi, ka ir Krievijas pilsoņi. No otras - daļa ir Kremļa propagandas upuri ar visu no tā izrietošo.

Māri, nemaldini lasītājus - Bahs "Krievija" rakstīja ar lielo burtu, nevis mazo.
Jebkurš rus pilsonis ir vainīgs. Vai kā minimums jebkurš, kurš klusē. Ja RU karu atbalsta 70+ procenti un kaut kāda reāla reakcija pret karu sākās ar mobilizāciju (līdz tam protesti bija mikroskopiski un pat tad reakcija bija nevis protesti bet bēgšana prom) un pat saucamā opozīcija laiku pa laikam izmet pa frāzei, ka Krima ir viņu, žēl nabaga mobilizēto utt, bet kur cīņa pret pašu karu? Kur ir tiešām masveida protesti pret karu? Kur ir kaut vai to krievu sportistu, kas pelna naudu rietumos aktīva aģitācija pret karu?

  -3 [+] [-]

, 2023-02-09 23:17, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Tikai krievmīlis var Zeļenski - tautas, kas aizstāvās prezidentu ielikt vienā grupā ar trīs iekarotājiem.
Cik ukraiņu bērniem un civiliedzīvotājiem vēl ir jānomirst, kamēr marionete Dzelzs Džokers spēlēs kariņu? Vai esi aizdomājies, ka tavs ziedotais piecītis, kas pagarina karu par vienu sekundi, varbūt ir atnesis kāda ukraiņu bērna nāvi? Ak jā, pretī ir divi nošauti orki. Cik esi gatavs liks abos svaru kausos, lai būtu līdzsvars? Viens bērns pret 10 orkiem, 50 vai 500? Un cik šajos svaru kausos liktu bērna māte?

  -2 [+] [-]

, 2023-02-09 23:21, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Jebkurš rus pilsonis ir vainīgs. Vai kā minimums jebkurš, kurš klusē. Ja RU karu atbalsta 70+ procenti un kaut kāda reāla reakcija pret karu sākās ar mobilizāciju (līdz tam protesti bija mikroskopiski un pat tad reakcija bija nevis protesti bet bēgšana prom) un pat saucamā opozīcija laiku pa laikam izmet pa frāzei, ka Krima ir viņu, žēl nabaga mobilizēto utt, bet kur cīņa pret pašu karu? Kur ir tiešām masveida protesti pret karu? Kur ir kaut vai to krievu sportistu, kas pelna naudu rietumos aktīva aģitācija pret karu?
Klau, viņi ir pārzombēti. Kā arī tas, ka Krievijas režīms ir daudz nežēlīgāks, piemēram, par mūsējo. Lielākā daļa netver realitāti (tāpat kā Ukrainā, pie mums un visur citur), bet pārējie vienkārši baidās.

  -3 [+] [-]

, 2023-02-09 23:22, pirms gada
cesinieks777 rakstīja: ..tu glupš esi?...krievu sportisti ir tikpat vainigi kā karavīri....vieni karo,otri sporto,trenējas par kremļa naudu...visi krievijas krievi ir vainigi pie kara Ukrainā...tiešām neajēdz to????
Aha, smuks es neesmu, bet glupš gan...

  +3 [+] [-]

, 2023-02-09 23:24, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Cik ukraiņu bērniem un civiliedzīvotājiem vēl ir jānomirst, kamēr marionete Dzelzs Džokers spēlēs kariņu? Vai esi aizdomājies, ka tavs ziedotais piecītis, kas pagarina karu par vienu sekundi, varbūt ir atnesis kāda ukraiņu bērna nāvi? Ak jā, pretī ir divi nošauti orki. Cik esi gatavs liks abos svaru kausos, lai būtu līdzsvars? Viens bērns pret 10 orkiem, 50 vai 500? Un cik šajos svaru kausos liktu bērna māte?
Pirms kara un kovida likies diezgan gudrs, šobrīd parādi absolūtu bezprātu. Ko tad ukraiņiem būtu jādara? Jāpaceļ rokas gaisā - nāciet, iekšā, varojiet, zodziet, savāciet mūsu zemes un mājas? Kāpēc tu nosodi ukraiņu prezidentu un pašus ukraiņus, kas cīnās par savu zemi, bet neko nesaki par kret*niem, kas iebrukuši svešā valstī - zog, slepkavo, izvaro? Aprunājies, kādreiz ar kādu reālu ukraini, ideāli ja no frontes - tur būš pie kājas pie šprices Arestovičs, Zeļenskis, Kļičko vai kaut vai Jēzus - viņi aizstāvēs savu zemi līdz pēdējam.
Un ja pat tagad tava krievmīļa seja nespēj iebraukt - atceries lūdzu mūsu pašu Latviju četrdesmitajos. Mēs izdarījām to ko gribi, lai dara ukraiņi. Mūsu prezidents un pārējā vara padevās bez kara. Rezultāts - gandrīz 100000 izsūtītie, mūsējie iesaukti CCCP armijā, kur tika izmantoti par lielgabala gaļu (kā tagad krievi izmanto visādus "čorti"), nošaušanas bez tiesas, cietums bez reāla pamatojuma un pēc tam 50 gadi okupācijas. Somi karoja pretī un ir brīvi. Ir kaut 1 arguments, kas liek domāt, ka ja Zeļenskis pateiktu - veči metam mieru ukraiņus sagaida saulaināks liktenis, kā latviešus?

  +4 [+] [-]

, 2023-02-09 23:25, pirms gada
damokla_zobens_22 rakstīja: Klau, viņi ir pārzombēti. Kā arī tas, ka Krievijas režīms ir daudz nežēlīgāks, piemēram, par mūsējo. Lielākā daļa netver realitāti (tāpat kā Ukrainā, pie mums un visur citur), bet pārējie vienkārši baidās.
Ja cilvēks padodās propagandai viņš ir vainīgs. Un es runāju par sportistiem rietumos. Ko baidīties čalim, kas pelna miljonus ASV dauzot ripu? Jo vairāk tādi sāks runāt, jo lielāka drosme parādīsies vietējos...

     [+] [-]

, 2023-02-09 23:40, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ja cilvēks padodās propagandai viņš ir vainīgs. Un es runāju par sportistiem rietumos. Ko baidīties čalim, kas pelna miljonus ASV dauzot ripu? Jo vairāk tādi sāks runāt, jo lielāka drosme parādīsies vietējos...
Tie čaļi, ļoti iespējams, domā, ka tēls ar nosaukumu Putins rīkojas pareizi.

  -1 [+] [-]

, 2023-02-09 23:44, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Jebkurš rus pilsonis ir vainīgs. Vai kā minimums jebkurš, kurš klusē. Ja RU karu atbalsta 70+ procenti un kaut kāda reāla reakcija pret karu sākās ar mobilizāciju (līdz tam protesti bija mikroskopiski un pat tad reakcija bija nevis protesti bet bēgšana prom) un pat saucamā opozīcija laiku pa laikam izmet pa frāzei, ka Krima ir viņu, žēl nabaga mobilizēto utt, bet kur cīņa pret pašu karu? Kur ir tiešām masveida protesti pret karu? Kur ir kaut vai to krievu sportistu, kas pelna naudu rietumos aktīva aģitācija pret karu?
vai tev ir taisniba it kā jā,bet vai var pārmest ka cilvēki negrib pazaudēt savu dzīvi lai ukraiņi nemirtu? var bet grūti

  -3 [+] [-]

, 2023-02-09 23:50, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Pirms kara un kovida likies diezgan gudrs, šobrīd parādi absolūtu bezprātu. Ko tad ukraiņiem būtu jādara? Jāpaceļ rokas gaisā - nāciet, iekšā, varojiet, zodziet, savāciet mūsu zemes un mājas? Kāpēc tu nosodi ukraiņu prezidentu un pašus ukraiņus, kas cīnās par savu zemi, bet neko nesaki par kret*niem, kas iebrukuši svešā valstī - zog, slepkavo, izvaro? Aprunājies, kādreiz ar kādu reālu ukraini, ideāli ja no frontes - tur būš pie kājas pie šprices Arestovičs, Zeļenskis, Kļičko vai kaut vai Jēzus - viņi aizstāvēs savu zemi līdz pēdējam.
Un ja pat tagad tava krievmīļa seja nespēj iebraukt - atceries lūdzu mūsu pašu Latviju četrdesmitajos. Mēs izdarījām to ko gribi, lai dara ukraiņi. Mūsu prezidents un pārējā vara padevās bez kara. Rezultāts - gandrīz 100000 izsūtītie, mūsējie iesaukti CCCP armijā, kur tika izmantoti par lielgabala gaļu (kā tagad krievi izmanto visādus "čorti"), nošaušanas bez tiesas, cietums bez reāla pamatojuma un pēc tam 50 gadi okupācijas. Somi karoja pretī un ir brīvi. Ir kaut 1 arguments, kas liek domāt, ka ja Zeļenskis pateiktu - veči metam mieru ukraiņus sagaida saulaināks liktenis, kā latviešus?
Kāpēc Tu nespēj izlasīt to, ko rakstu? Ko būtu jādara? Es nezinu. Bet uzskatu, ka šī bezjēdzīgā gaļas mašīna, kuru visi tie, kas paši atrodas tālu no Ukrainas (pat aiz okeāniem), grib pailidzināt, nav risinājums.

Ko es nenosodu? Man pie katra ieraksta jāpieliek - Putins-Huilo? Tu taču labi redzi, ko es esmu rakstījis, un tur ir skaidri redzama mana nostāja. Varbūt problēmas uztvert Tev rodas tāpēc, ka es nebļauju Zeļenskis-varonis? Atļausi man palikt pie uzskata, ka gan tēls ar nosaukumu Putins, gan tēls ar nosaukumu Zeļenskis (piedod, es šos tēlus neuzskatu par reāliem cilvēkiem, kurus vada pašu domas, sapratne un emocijas) savām tautām nes ļaunumu?

Klau, nepaliec smieklīgs. Nevar salīdzināt 1940. un 2022. Tagad pasaulē tomēr ir cita kārtība, ir dažādas starptautiskās organizācijas (jā, kuras varbūt ir spējīgas tikai uz papīra, nevis darbībā). Un, tpu, tpu, tpu, pēc dažiem mēnešiem taču nesāksies trešais pasaules karš?

  -3 [+] [-]

, 2023-02-10 00:04, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Pirms kara un kovida likies diezgan gudrs, šobrīd parādi absolūtu bezprātu. Ko tad ukraiņiem būtu jādara? Jāpaceļ rokas gaisā - nāciet, iekšā, varojiet, zodziet, savāciet mūsu zemes un mājas? Kāpēc tu nosodi ukraiņu prezidentu un pašus ukraiņus, kas cīnās par savu zemi, bet neko nesaki par kret*niem, kas iebrukuši svešā valstī - zog, slepkavo, izvaro? Aprunājies, kādreiz ar kādu reālu ukraini, ideāli ja no frontes - tur būš pie kājas pie šprices Arestovičs, Zeļenskis, Kļičko vai kaut vai Jēzus - viņi aizstāvēs savu zemi līdz pēdējam.
Un ja pat tagad tava krievmīļa seja nespēj iebraukt - atceries lūdzu mūsu pašu Latviju četrdesmitajos. Mēs izdarījām to ko gribi, lai dara ukraiņi. Mūsu prezidents un pārējā vara padevās bez kara. Rezultāts - gandrīz 100000 izsūtītie, mūsējie iesaukti CCCP armijā, kur tika izmantoti par lielgabala gaļu (kā tagad krievi izmanto visādus "čorti"), nošaušanas bez tiesas, cietums bez reāla pamatojuma un pēc tam 50 gadi okupācijas. Somi karoja pretī un ir brīvi. Ir kaut 1 arguments, kas liek domāt, ka ja Zeļenskis pateiktu - veči metam mieru ukraiņus sagaida saulaināks liktenis, kā latviešus?
Klau, kā domā, kā tā pēkšņi cilvēks, kurš "likās diezgan gudrs un loģisks", kļuva par "bezprāti"? Viņu ietekmēja tā Bauskas čaļīša vienā no retajiem protestiem pret kovidafēru izkliegtais "Tāda kovida vispār nav, nahj!"? Viņš kaut kur nejauši pamanīja un izlasīja Krievijas propagandas rakstu? Vai varbūt pie vainas 5G, jo atzīšos, lai cik dīvaini tas Tev varbūt liktos, es nenēsāju folija cepurīti?

     [+] [-]

, 2023-02-10 00:37, pirms gada
tītars rakstīja: cepums autoram par noteiktas teritorijas apzīmēšanu ar mazo burtu. mežoņi, lauki utt. tak ar neraksta ar lielo
Bet kāpēc baltkrieviju neraksta ar mazo burtiņu?

  -2 [+] [-]

, 2023-02-10 00:38, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Pirms kara un kovida likies diezgan gudrs, šobrīd parādi absolūtu bezprātu. Ko tad ukraiņiem būtu jādara? Jāpaceļ rokas gaisā - nāciet, iekšā, varojiet, zodziet, savāciet mūsu zemes un mājas? Kāpēc tu nosodi ukraiņu prezidentu un pašus ukraiņus, kas cīnās par savu zemi, bet neko nesaki par kret*niem, kas iebrukuši svešā valstī - zog, slepkavo, izvaro? Aprunājies, kādreiz ar kādu reālu ukraini, ideāli ja no frontes - tur būš pie kājas pie šprices Arestovičs, Zeļenskis, Kļičko vai kaut vai Jēzus - viņi aizstāvēs savu zemi līdz pēdējam.
Un ja pat tagad tava krievmīļa seja nespēj iebraukt - atceries lūdzu mūsu pašu Latviju četrdesmitajos. Mēs izdarījām to ko gribi, lai dara ukraiņi. Mūsu prezidents un pārējā vara padevās bez kara. Rezultāts - gandrīz 100000 izsūtītie, mūsējie iesaukti CCCP armijā, kur tika izmantoti par lielgabala gaļu (kā tagad krievi izmanto visādus "čorti"), nošaušanas bez tiesas, cietums bez reāla pamatojuma un pēc tam 50 gadi okupācijas. Somi karoja pretī un ir brīvi. Ir kaut 1 arguments, kas liek domāt, ka ja Zeļenskis pateiktu - veči metam mieru ukraiņus sagaida saulaināks liktenis, kā latviešus?
Ja nav noslēpums, kā biji nonācis pie secinājuma, ka ",pirms kara un kovida likies diezgan gudrs"? Profilējot? ;-) Bet vari atbildēt, ka tad lietoji Sportacentru ar citu niku. Es pieņemšu.

  -2 [+] [-]

, 2023-02-10 00:51, pirms gada
Lai notiek tā olimpiāde ar ~150 valstu piedalīšanos...
Ja kādam tāda interesēs, lai startē, lai skatās...
Sportists ir tikai profesija, diezgan šaura profila pat.... Un ar lielu tendenci pārdoties...
Katrs pats individuāli izvēlas tos, kuriem sekot, kurus atbalstīt, dažādu motīvu vadīts...
Tas pats Ovečkins vēl aizvien spēlē galvaspilsētas klubā... Cilvēki skatās, priecājas, vai kāds apšauba viņa lojlitāti kremlim?

Sports neko nezaudē, ja forumos vai čempionātos nestartēs kādas valsts sportisti... Milzum daudz čempionāti to jau ir pierādījuši... Tikai un vienīgi biznesam tas ir svarīgi...

  -2 [+] [-]

, 2023-02-10 07:26, pirms gada
Po barabanu man tā Parīzes Vasaras olimpiāde, ja godīgi, tāpat mums nekas tur nespīd, kā arī tie sporta veidi ir mazaktuāli Latvijas mērogā un kontekstā Cita lieta ir Ziemas olimpiāde, ar visuvareno Hokeju priekšgalā, vot uz ko vajadzētu koncentrēties un likt akcentus! Ļoti ceru, ka visa tā šņaga ar Ukrainas karu līdz tam laikam beigsies un viss atgriezīsies 2014. gada ierastajā standartā, proti, ar visām spēcīgākajām pasaules Hokeja blicēm ierindā!

     [+] [-]

, 2023-02-10 07:39, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Ja cilvēks padodās propagandai viņš ir vainīgs. Un es runāju par sportistiem rietumos. Ko baidīties čalim, kas pelna miljonus ASV dauzot ripu? Jo vairāk tādi sāks runāt, jo lielāka drosme parādīsies vietējos...
Gribētu paskatīties uz tevi, ja tu pats piedzimtu Krievijā un visu savu apzināto mūžu tur arī nodzīvotu Vai protestētu tikpat aktīvi, cik te raksti savus "drosmīgos" domugraudus? Vispār, es nesaprotu tos, kuri uzdod par pienākumu kādam pret kaut ko protestēt Nav tādu pienākumu un apriori nevar būt un viss, ibio, rio! Negribu un arī neprotestēju un līdz ar to ne pie kā vainīgs neesmu, VOT! Kas attiecas uz Ovi un viņam līdzīgiem, nu nesāks viņš atklāti klaigāt pret karu un tam ir objektīvi iemesli, kāpēc Tu pats riskētu ar savu tuvinieku Roģinā dzīvībām, veselībām un brīvībām? Ja tādu nebūtu, tad varbūt arī būtu PO BARABANU, bet ko darīt, ja tādi ir, tavuprāt, lai taisa viņiem apzinātu podstavu?

     [+] [-]

, 2023-02-10 07:49, pirms gada
Marokāņi-Lettiņu brāļi rakstīja: Gribētu paskatīties uz tevi, ja tu pats piedzimtu Krievijā un visu savu apzināto mūžu tur arī nodzīvotu Vai protestētu tikpat aktīvi, cik te raksti savus "drosmīgos" domugraudus? Vispār, es nesaprotu tos, kuri uzdod par pienākumu kādam pret kaut ko protestēt Nav tādu pienākumu un apriori nevar būt un viss, ibio, rio! Negribu un arī neprotestēju un līdz ar to ne pie kā vainīgs neesmu, VOT! Kas attiecas uz Ovi un viņam līdzīgiem, nu nesāks viņš atklāti klaigāt pret karu un tam ir objektīvi iemesli, kāpēc Tu pats riskētu ar savu tuvinieku Roģinā dzīvībām, veselībām un brīvībām? Ja tādu nebūtu, tad varbūt arī būtu PO BARABANU, bet ko darīt, ja tādi ir, tavuprāt, lai taisa viņiem apzinātu podstavu?
Ir taču Hašeka viedoklis par ovečkinu un krieviem NHL,kuram es piekrītu.

     [+] [-]

, 2023-02-10 07:58, pirms gada
coffijs rakstīja: Ir taču Hašeka viedoklis par ovečkinu un krieviem NHL,kuram es piekrītu.
Toties Jaromirs Jagrs personiski apsveica Ovi, kad viņš laboja rekordu (neatceros tikai kādu konkrēti ) Personiski esmu pazīstams un regulāri sarakstos un sazvanos ar Vašingtonas Capitals faniem (agrāk 90.jos tur dzīvoju un atbalstīju Caps), pamēģini šiem kaut ko sliktu par Ovi pateikt!

     [+] [-]

, 2023-02-10 08:04, pirms gada
coffijs rakstīja: Ir taču Hašeka viedoklis par ovečkinu un krieviem NHL,kuram es piekrītu.
Tas Hašeka viedoklis par Ovi un Krieviem NHL, ir tikpat vērts, kā tavs vai mans par Etiopijas-Eritrejas konfliktu, atradis, ko pieminēt, ibio, rio