Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ķīnietis Lī pārsteidzošā "PGA Championship" vadībā pēc 36 bedrītēm

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ķīnietis Lī pārsteidzošā "PGA Championship" vadībā pēc 36 bedrītēm
Haotons Lī. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Sanfrancisko pabeigts "PGA Championship" turnīra otrais raunds, pēc kura vēsturiskā vadībā ar rezultātu -8 atrodas Ķīnas golferis Haotons Lī. Viņam ir divu sitienu pārsvars pār sešu golferu grupu, kurā ir pēdējo divu gadu čempions Brukss Kepka.

"PGA Championship" līderi pēc 2. raunda: -8 Haotons Lī, -6 Tomijs Flītvuds, Džeisons Dejs, Daniels Bergers, Brukss Kepka, Džastins Rouzs un Maiks Lorenco-Vera, -5, Kamerons Čemps, Pols Keisijs un Brendons Tods.

Haotons Lī startēja visagrāk no pašreizējiem līderiem, spēlējot jau otrajā grupā, un izcēlās ar 65 sitienu raundu, kas ir pieci sitieni zem PAR. Lī divu dienu summā sasniedza -8, kļūstot par negaidītu līderi. Viņa karjerā ir tikai viens Top 10 finišs "major" turnīros, pirms trim gadiem ieņemot 3. vietu britu "Open" turnīrā.

Ranga 114. vietā esošais Lī ir pirmais Ķīnas golferis, kurš ir vadībā pēc kāda no "major" turnīru raundiem, turklāt viņam tas Sanfrancisko izdevās savdabīgā veidā. Lī piektdien tikai četrās bedrītēs spēja sasniegt fērveju, taču, neskatoties uz tādu statistiku, tika pie iespaidīga -5.

Lī sasniegto -8 raunda gaitā spēja atkārtot pirmā raunda līderis un 2015. gada čempions Džeisons Dejs, kuram ļoti neveiksmīga izvērtās 12. bedrīte, tur zaudējot divus sitienus. Ar -6 turnīra otro daļu sāks arī pēdējo divu gadu čempions Brukss Kepka, kuram piektdien Kalifornijā bija nepieciešama mediķa palīdzība sāpoša kreisā gurna dēļ.

Ar grūtībām sestdienas un svētdienas mačiem kvalificējās ranga līderis un 2017. gada čempions Džastins Tomass, kuram rezultāts +1 ļāva palikt uzreiz virs "cut" līnijas, kas bija +2. Tomass spēlēšanu vēl divas dienas nodrošināja ar priekšpēdējā bedrītē trāpītu bērdiju.