Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jātniece Penele uzvar Latvijas ziemas čempionāta trešajā posmā

Jātniece Penele uzvar Latvijas ziemas čempionāta trešajā posmā
Laura Penele un "Progress"
Publicitātes foto

Sestdien, 7. martā, sporta centra "Kleisti” slēgtajā manēžā notika Latvijas ziemas čempionāta trešā posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā. Piedalījās liels dalībnieku skaits, tajā skaitā sportisti no Lietuvas.

Sarežģītākajā, ātruma maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem bez ierobežojumiem dalībniekiem, startēja 24 sportiskie pāri, no kuriem tikai četri distanci veica bez soda punktiem. Lielisku uzvaru izcīnīja deviņpadsmit gadus vecā sportiste Laura Penele ar divpadsmitgadīgo Latvijas šķirnes zirgu "Progress", kura īpašnieks ir Raimonds Lācis, pārstāvot zemnieku saimniecības "Lielceri” sporta klubu no Mārupes. Skaitliskā izteiksmē viņa sasniedza labāko rezultātu 0 s.p./66,65 s. Otrajā vietā Andis Vārna ar zirgu Lerida (SK "Quattro”) – 0/68,41. Trešais bija Domants Bagarausks ar "Nelsu" (Lietuva) – 0/73,43. Ceturtais arī Andis Vārna – ar zirgu "Fantastika" – 0/74,27.

Tādējādi pēc trešā posma pieaugušo konkurencē līderpozīcijās ierindojušies: Ģirts Bricis (RJSK "Sport de Lux”) – 51 p., Laura Penele – 49 un Linda Ansule (z/s "Lielceri”) – 40.

Uzvarētāja galvenajā maršrutā Laura Penele: "Gan zirgs šodien bija labā noskaņojumā, gan bija skaista diena. Labi, ka rikšos un lēkšos varēja iesildīties āra laukumā, jo bija pietiekami silts. Iepriekšējā posmā ar "Progresu" izcīnījām otro vietu galvenajā maršrutā, šoreiz izdevās to veikt visātrāk. Bija liela konkurence – startēja mūsu labākie jātnieki Ģirts Bricis un Andis Vārna, kā arī spēcīgi Lietuvas sportisti, bija daudz dalībnieku ziemas čempionāta posmam. Priecājos, ka man izdevās viņus apsteigt, un ļoti patīkami, ka cilvēki pēc starta nāca klāt, apsveica, uzslavēja. Labi nostartēju arī ar jaunajiem zirgiem. Laba, izdevusies diena! Par rezultātu kopvērtējumā gan īpaši nedomāju, jo Progress ir garastāvokļa zirgs, – viņš vienreiz var izlekt ļoti labi, bet citreiz atkal nogāzt šķēršļus.”

Citu maršrutu uzvarētāji. Nr. 1, šķēršļu augstums līdz 105 cm, divās fāzēs, piedalās zirgi līdz 5 g. v. – Kristups Petraitis ar "Dion" (Lietuva). Nr. 2, 115/120 cm, ātruma sacensības ar handikapu, piedalās zirgi līdz 6/7 g. v. – Mārīte Pinte ar "Kartini" (Saldus JSS). Nr. 3, 120 cm, sacensības divās fāzēs, bez ierobežojumiem dalībniekiem – Dainis Ozols ar "Alibi" (LPJSK). Nr. 5a, 105 cm, ātruma maršruts, piedalās bērni līdz 16 g. v. – Laura Luīze Leinerte ar "Passo" (JSK "Kriķi”). Nr. 5b, 100 cm, ātruma maršruts, piedalās 1. grupas amatieri – Kitija Līniņa ar "Coco" (Saldus JSS). Nr. 6a, 115/120 cm, ātruma maršruts ar handikapu, piedalās juniori līdz 18 g. v. un jaunie jātnieki līdz 21 g. v. – Anna Šellere ar Aldari (JSK "Telfas”. Nr. 6b, 110 cm, ātruma maršruts, piedalās 2. grupas amatieri – Karīna Pavāre ar "Laviņu" (JSK "Temperaments”).

Ziemas čempionāta ceturtais, noslēdzošais, posms šķēršļu pārvarēšanā paredzēts 21. martā.

Informāciju sagatavoja:
LJF Preses dienests