Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie dambretisti pasaules čempionātu noslēguši ar piecām godalgām ātrspēlē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jaunie dambretisti pasaules čempionātu noslēguši ar piecām godalgām ātrspēlē
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Turcijas pilsētā Antālijā notiekošajā pasaules čempionātā jauniešiem 100 lauciņu dambretē Latvijas izlases pārstāvji noslēguši ar piecām godalgām ātrspēlē un otro vietu komandu ieskaitē.

Pasaules čempionātu Latvijas jaunieši iesāka ar sešu medaļu, tajā skaitā četru zeltu, izcīnīšanu klasikā. Otrajā disciplīnā ātrajā dambretē sanāca visbagātīgākā raža- astoņas medaļas.

Noslēdzošajā pasaules čempionāta dienā, 6.novembrī, norisinājās trešā disciplīna – ātrspēle, kur piedalījās 200 dalībnieki no 16 valstīm. Latvijas jauniešiem ātrspēlē izdevās izcīnīt piecas godalgas - vienu zelta, divas sudraba un divas bronzas.

U13 grupā zēniem, kurā piedalījās 23 dalībnieki, ar iegūtajiem 13 punktiem no 18 par pasaules čempionu arī ātrspēlē kļuva Pēteris Kripans. Jāatzīmē, ka Pēteris uzvarēja arī čempionātā ar klasisko laika kontroli un ātrajā dambretē, tādējādi nopelnot trīs zelta medaļas.

Jaunākajā U8 grupā meitenēm, kurā startēja 9 dalībnieces, ar iegūtajiem 13 punktiem no 16 iespējamajiem 2.vietu izcīnīja Ramona Serpāne, bet ar iegūtajiem 12 punktiem 3.vietu ieguva Alise Misāne. U8 grupā zēniem, kur startēja 19 dalībnieki, ar iegūtajiem 13 punktiem no 18 iespējamajiem 3.vieta tika Tomam Andersonam. U10 grupā meitenēm 16 dalībnieču konkurencē ar iegūtajiem 11 punktiem no 16 iespējamajiem pasaules vicečempiones tituls Varvarai Ivanovai.

Labi cīnījās arī Natalija Paškova, kura U10 grupā meitenēm izcīnīja 6.vietu, Maksims Novickis, kurš U10 grupā zēniem izcīnīja 5.vietu, Arvo Krebe, kurš U10 grupā zēniem izcīnīja 6.vietu, Malvīne Misāne, kurai U13 grupā meitenēm 4.vieta, Valda Vasariete, kurai U16 grupā meitenēm 4.vieta, un Jeļizaveta Zaharova, kura U19 grupā juniorēm arī izcīnīja 4.vietu.

Uzrādītie rezultāti ātrspēlē un ātrajā dambretē Latvijai komandu vērtējumā ļāva izcīnīt otro vietu starp 17 valstu izlasēm.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija