Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā jauniešiem ātrajā dambretē Latvijai astoņas godalgas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā jauniešiem ātrajā dambretē Latvijai astoņas godalgas
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Turcijas pilsētā Antālijā notiekošajā pasaules čempionātā jauniešiem 100 lauciņu dambretē atkal teicami nostartēja Latvijas jaunieši, kuri ātrajā dambretē visās grupās kopā izcīnījuši astoņas medaļas.

Čempionātā ātrajā dambretē visās jauniešu grupās kopā startēja 203 dalībnieki no 17 valstīm, Latvijas jaunieši izcīnīja astoņas godalgas - divas zelta, divas sudraba un četras bronzas.

Jaunākajā U8 grupā meitenēm, kurā startēja 9 dalībnieces, pārliecinoši ar iegūtajiem 15 punktiem no 16 iespējamajiem 1.vietu izcīnīja Alise Misāne. Šajā pašā grupā zēniem, kur startēja 19 dalībnieki, ar iegūtajiem 11 punktiem no 18 iespējamajiem 3.vieta Tomam Andersonam.

U10 grupā meitenēm 16 dalībnieču konkurencē ar iegūtajiem 14 punktiem no 18 iespējamajiem pasaules vicečempiones tituls Varvarai Ivanovai. U10 grupā zēniem, kur piedalījās 18 dalībnieki, ar iegūtajiem 10 punktiem no 16 iespējamajiem 3.vieta tika Maksimam Novickim.

U13 grupā meitenēm 30 dalībnieču konkurencē ar iegūtajiem 12 punktiem no 18 iespējamajiem arī 3 vietu izcīnīja Malvīne Misāne. Savukārt U13 grupā zēniem, kurā piedalījās 23 dalībnieki, ar iegūtajiem 15 punktiem no 18 par pasaules čempionu ātrajā dambretē kļuva Pēteris Kripans.

Teicami rezultāti arī U16 vecuma grupā, kur, meitenēm startējot 28 dalībniecēm, ar iegūtajiem 14 puntiem no 18 iespējamajiem uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Valda Vasariete un zēniem 24 dalībnieku konkurencē ar iegūtajiem 12 punktiem no 18 iespējamajiem pasaules vicečempiona tituls Klāvam Norenbergam.

Jāizceļ arī Ramonas Serpānes panākums, kura U8 grupā meitenēm izcīnīja 4.vietu, Luīzes Gudevicas Liepiņas izcīnītā 6.vieta U10 grupā meitenēm un Toma Bartušauska izcīnītā 6.vieta U10 grupā zēniem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija