Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kanoe airētājs Iļjins paliek soļa attālumā no pasaules čempionāta fināla

Agris Suveizda

Kanoe airētājs Iļjins paliek soļa attālumā no pasaules čempionāta fināla
Dagnis Iļjins

Mārtiņš Veispals un Dagnis Iļjins pārvarēja Maskavā notiekošā pasaules čempionāta smaiļošanā un kanoe airēšanā priekšsacīkšu barjeru un iekļuva pusfinālā.

Smaiļotājs Mārtiņš Veispals savā priekšsacīkšu braucienā ieņēma piekto vietu deviņu sportisku konkurencē. Pirmos 250 metrus Veispals veica 52,49 sekundēs, tobrīd esot trešajā vietā. Pēc 500 metriem Veispals jau bija noslīdējis uz piekto pozīciju, kuru saglabāja arī finišā.

1000 metru distanci Veispals veica trīs minūtēs un 43,905 sekundēs, par 0,324 sekundēm atpaliekot no ceturtajā vietā esošā tunisieša Mohameda Mrabē un par 10,130 sekundēm atpaliekot no brauciena uzvarētāja austrālieša Mareja Stjuarta. Pusfinālā no brauciena automātiski iekļuva septiņi labākie.

Savukārt kanoe airētājs Dagnis Iļjins 1000 metrus garo distanci veica četrās minūtēs un 4,024 sekundēs, ieņemot ceturto vietu un par 0,131 sekundi atpaliekot no ķīnieša Longkui Vana. Uzvarēja francūzis Matjē Gubels, no kura Iļjins atpalika par 3,172 sekundēm.

Vēl 250 metrus līdz finišam Iļjins bija otrajā vietā, no Gubela atpaliekot par 1,75 sekundēm, tomēr distances izskaņā 1992. gadā dzimušo sportistu apsteidza gan krievs Iļja Štokalovs, gan jau pieminētais ķīnietis Vans. Venecuēlietis Edins Guzmans nestartēja, līdz ar to sešas vietas pusfinālā sadalīja vien septiņi sportisti.

Pusfinālu braucienos latviešiem gan tik labi vairs nesekmējās. Veispals savā braucienā palika septītais (3:41.084), kas nozīmēja, ka latvietim noteikti ies secen A un B fināli. Veispala uzrādītais laiks ļāva viņam iekļūt vienīgi C finālā, kas notiks parīt no rīta.

Iļjins savā pusfinālā palika ceturtais, kas ļāva iekļūt B finālā. Parīt Latvijas sportists spēkosies par 10.-18.vietu pasaules čempionātā. No vietas A finālā Iļjins atpalika nedaudz vairāk kā sešas sekundes - 6,208 sekundes ātrāks bija ukrainis Pavlo Altuhovs.

Izmantotie resursi:
ICF - Planet Canoe

  +1 [+] [-]

, 2014-08-07 14:59, pirms 10 gadiem
Jauns čalis, jācer ka būs brāļu Klementjevu mantinieks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja