Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīgā noslēdzies tradicionālais "Baltijas aplis"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Rīgā noslēdzies tradicionālais "Baltijas aplis"
Baltijas aplis
Foto: baltijasaplis.lv

Ar Krievijas sportistes Aleksandras Soldatovas uzvaru noslēgušās 15. starptautiskās sacensības mākslas vingrošanā „Baltijas aplis 2014”. Sportiste uzvarēja gan daudzcīņā, gan atsevišķos vingrojumos ar apli, vālītēm un lenti. Grupu vingrojumos, izcīnot sacensību dibinātājas Ludmilas Kačkaldas piemiņas kausu, uzvaras lauri tika vingrotājām no Uzbekistānas, informē pasākuma organizatori.

Tradicionālo „Baltijas apļa” titulu „Miss Elegance”, kuru piešķir mākslinieku žūrija, un mākslinieces Marijas Brodeles skaisto gleznu šogad saņēma Polina Berezina no Spānijas, bet sacensību jauninājumu – titulu „Miss Skatītāju simpātija” ieguva Krievijas vingrotāja Arina Averina.

Krievijas pārstāvei Arinai Averinai arī sudraba medaļa daudzcīņā, bet trešā meistarīgākā – Katsjaruna Halkina no Baltkrievijas. Vingrojumos ar apli zelta medaļa tika Aleksandrai Soldatovai, sudraba - minētajai Halkinai, bet bronza – minētajai Averinai. Savukārt vingrojumos ar bumbu 1. vieta Averinai, 2. vieta Halkinai, bet 3. vietu ieguva Jeļena Bolotina no Baltkrievijas. Vingrojumos ar vālītēm uzvaras lauri tika Krievijas sportistei Soldatovai, 2. vieta Averinai, bet 3. vieta Halkinai. Vingrojumos ar lentu augstākā kaluma medaļa Soldatovai, sudrabs - Averinai, bet bronza Halkinai.

„Ludmilas Kačkaldas piemiņas kausa” izcīņas otro vietu ieguva vingrotājas no Sanktpēterburgas (Krievija), arī trešo vietu saņēma vingrotājas no Krievijas, no Krasnodaras. Ceturtās palika vingrotājas no Somijas, bet piektajā vietā Latvijas sportistes.

Šogad skatītāji varēja vērot 17 valstu pārstāvēto vingrotāju sniegumu. „Baltijas apļa” 15. gadu jubilejas sacensībās līdzdarbojās daudz vairāk Latvijas mākslinieku kā citus gadus, apmeklētāji varēja apskatīt 16 mākslinieku darbu izstādi, kā arī baudīt pašmāju skatuves mākslinieku sniegumu, vērot mākslinieces Ilzes Barbaras Brodeles modelēto tērpu skati, Sporta teātra un mākslas vingrotāju klubu priekšnesumus.

Sacensības atbalsta Rīgas dome, tās organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) sadarbībā ar Latvijas Vingrošanas federāciju.

Izmantotie resursi:
www.baltijasaplis.lv