Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kuzminam uzvaras Dzintaros

Andrejs Siliņš

Kuzminam uzvaras Dzintaros
Jānis Kuzmins

Pasaules un Eiropas čempions slaloma skeitbordā Latvijas sportists Jānis Kuzmins šodien notiekošajā pasaules kausa otrajā posmā Dzintaros izcīnījis uzvaras gan speciālajā, gan paralēlajā slalomā.

Dienas pirmajā daļā medaļas tika sadalītas speciālajā slalomā. Šajā distancē Jānim Kuzminam izdevās uzrādīt visai atzīstamu rezultātu jau pirmajā mēģinājumā, kuru pārspēt neizdevās nevienam. Ļoti neveiksmīga šī disciplīna izradījās Dominikam Kovaļskim (Vācija), kurš piektdien triumfēja milzu slalomā. Dominiks neiekļuva pat godalgoto trijniekā un uzreiz pēc finiša vainīgais bija atrasts – ķivere tika triekta pret asfaltu visai pamatīgi to sabojājot.

Nopilot dažām lietus lāsēm, tomēr varēja atsākties sacensības ar paralēlo slalomu jeb "saldais ēdiens" slaloma skeitbordā. Finālā startēja Jānis Kuzmins un Dominiks Kovaļskis, kas arī likās likumsakarīgi, bet ne bez grūtībām abi tika līdz finālam. Ja Kovaļskim palīdzēja konkurenti, kuri sagāza savos braucienos pārāk daudz ķegļus (par katru ķegli 0.1 sek. klāt rezultātam), tad Jānim bija jāparāda viss uz ko viņš ir spējīgs jau kopš ceturtdaļfināla.

Pirmo fināla braucienu Jānis uzvarēja visai pārliecinoši un nogāza vienu ķegli mazāk nekā Dominiks. Otro braucienu abi konkurenti uzsāka līdzīgi un finišā bija plecu pie pleca. Pēc ķegļu aplūkošanas viss bija skaidrs – Jānis Kuzmins arī šajā distancē ir uzvarētājs, jo abi sportisti trasi bija veikuši tīri.

Pats Dominiks pēc sacensībām nebija apmierināts ar sevis parādīto rezultātu. Atzīstot, ka bija morāli pārdedzis pirms speciālā slaloma, tāpēc arī nav sanācis parādīt vēlamo rezultātu. Tomēr, kā pozitīvais esot, ka pēc šīm sacensībām viņš vismaz tiks pie jaunas ķiveres.

PK izcīņas rezultāti

Milzu slaloms (PRO)
1. Dominik Kowalski (Vācija)
2. Fabian Björnstjerna (Zviedrija)
3. Hans Göthberg (Zviedrija)

Speciālais slaloms (PRO)
1. Jānis Kuzmins (Latvija)
2. Henrik Wadsten (Zviedrija)
3. Fabian Björnstjerna (Zviedrija)

Paralēlais slaloms (PRO)
1. Jānis Kuzmins (Latvija)
2. Dominik Kowalski (Vācija)
3. Fabian Björnstjerna (Zviedrija)

Latvijas pasaules kausa posma kopvērtējums (PRO)
1. Jānis Kuzmins (Latvija)
2. Dominik Kowalski (Vācija)
3. Fabian Björnstjerna (Zviedrija)

Informāciju sagatavoja:
Ansis Rudzāts

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-07-06 17:34, pirms 16 gadiem
Šitais ir labs, pats neesmu braucis, bet atceros, kā mazs būdams, brālim gāju līdz pie VEFa skatīties sacenes.

  +2 [+] [-]

, 2008-07-06 18:22, pirms 16 gadiem
bljoda! sobieski pasaakums man ies garaam!
jankin respekt!
pasaule naakotnee dzirdees Toms Kuzmins!
aiziet, priekaa!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-06 18:30, pirms 16 gadiem
Super priex!!! Bija interesanti sachi!!!

     [+] [-]

, 2008-07-06 19:37, pirms 16 gadiem
Apsveicu! Shitas dzekinsh baigi sakariigais,vienreiz redzeju ka trenejas Sigulda,ta turpinaat!