Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā jauniešiem ātrspēlē dambretē jaunākajās grupās pamainās uzvarētāji

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā jauniešiem ātrspēlē dambretē jaunākajās grupās pamainās uzvarētāji
Nemainīgs trijnieks U19 junioriem. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Svētdien, 4. jūnijā, Baložu vidusskolā notikušajā Latvijas čempionātā jauniešiem no U8 līdz U19 vecuma grupām ātrspēlē 64 lauciņu dambretē jaunākajās grupās pārsvarā bija citi, bet vecākajās grupās tie paši uzvarētāji, kas ieguva pirmo vietu dienu iepriekš, 3. jūnijā, notikušajā ātrajā dambretē.

Vakar informējām, ka sestdien Baložu vidusskolā notika Latvijas čempionāts ātrajā dambretē jeb rapidā ar laika kontroli 7 minūtes + 3 sekundes par katru izdarīto gājienu uz katru mikromača partiju. Savukārt svētdien šie paši jaunieši un juniori sacentās ātrspēlē ar laika kontroli 3 minūtes + 2 sekundes par katru izdarīto gājienu uz katru mikromača partiju. Arī otrajā dienā sacensības notika atsevišķi katrā vecuma grupā meitenēm un zēniem.

U8 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūto 21 punktu tāpat kā sestdien izcīnīja Estere Kalēja. Otrā vieta ar 19 punktiem un sudraba medaļa tika Rebekai Rīnai, bet trešā vieta ar iegūtajiem 17 punktiem un bronzas medaļa aizgāja Veltai Urmanei.

U8 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 20 punktiem izcīnīja Matīss Rimicāns, kurš pirmajā dienā bija trešais. Otrā vieta ar 19 punktiem un sudraba medaļa tika Ernestam Andersonam, bet trešo vietu ar iegūtajiem 18 punktiem un bronzas medaļu nopelnīja Ernests Kalvāns.

U10 vecuma meiteņu grupā arī pamainījās uzvarētāja, jo pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 20 punktiem šoreiz izcīnīja Luīze Gudēvica-Liepiņa. Otrā vieta arī ar 20 punktiem un sudraba medaļa pirmās dienas uzvarētājai Ramonai Serpānei, bet trešā vieta ar iegūtajiem 15 punktiem un bronzas medaļa Rēzijai Rīnai.

U10 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 19 punktiem izcīnīja pirmās dienas vicečempions Toms Andersons. Otrā vieta arī ar 19 punktiem un sudraba medaļa ātrās dambretes uzvarētājam Aleksandram Petrovam, trešā vieta ar iegūtajiem 16 punktiem un bronzas medaļa Ivanam Bogdanovam.

U13 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu ar iegūtajiem 18 punktiem izcīnīja Zanei Lea Zunda, papildinot ar zeltu pirmās dienas bronzu. Otrā vieta ar 17 punktiem un sudraba medaļa Lindai Malinovskai, trešā vieta ar iegūtajiem 16 punktiem un bronzas medaļa Evelīnai Orlovskai, kura uzvarēja pirmajā dienā.

U13 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 16 punktiem izcīnīja Ņikitam Vorotņikovs, kuram pirmajā dienā otrā vieta. savukārt otrajā dienā ar 16 punktiem sudraba medaļa tika Aleksandram Ivanovam, bet trešā vieta arī ar iegūtajiem 15 punktiem un bronzas medaļa pirmās dienas uzvarētājam Robertam Maikūnam.

U16 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu ar iegūtajiem 12 punktiem un otru zelta medaļu izcīnīja Alisa Orlova. Otrā vieta ar iegūtajiem 4 punktiem un sudraba medaļa Anetei Rūtai Rotgalvei, trešā vieta arī ar iegūtajiem 4 punktiem un bronzas medaļa Keitai Enijai Platajai.

U16 vecuma zēnu grupā vēlreiz pirmo vietu ar iegūtajiem 16 punktiem un zelta medaļu izcīnīja Pēteris Kripans. Otrā vieta ar 12 punktiem un sudraba medaļa Evertam Rūdolfam Lepsim, trešā vieta arī ar iegūtajiem 12 punktiem un bronzas medaļa Jurģim Stīpniekam. Abās U16 grupās pamainījās tikai trešo vietu ieguvēji.

Arī junioru grupās pirmās dienas uzvarētāji palika nepārspēti otrajā dienā. U19 vecuma grupā juniorēm zelta medaļu vēlreiz izcīnīja Jelizaveta Zaharova. Otrā vieta un sudraba medaļa tika Norai Budreikai, trešā vieta un bronzas medaļa Diānai Malofejai, abām saimainoties pozīcijām.

U19 vecuma grupā junioriem zelta medaļu atkal izcīnīja Reinis Štāls. Otrā vieta un sudraba medaļa Klāvam Norenbergam, trešā vieta un bronzas medaļa Denijam Vilhelmam Krauklim. Tādējādi puišiem junioriem abas dienas pirmais trijnieks bija identisks.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija