Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni vairākās jauniešu grupās un junioriem ātrajā dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas čempioni vairākās jauniešu grupās un junioriem ātrajā dambretē
Pirmais trijnieks U19 juniorēm. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Pagājušo sestdien, 3. jūnijā, Baložu vidusskolā norisinājās Latvijas čempionāts jauniešiem no U8 līdz U16 vecuma grupām un junioriem U19 dambretē, noskaidrojot labākos ātrajā 64 lauciņu dambretē.

Sestdien Latvijas čempionāts notika ātrajā dambretē jeb rapidā ar laika kontroli 7 minūtes + 3 sekundes par katru izdarīto gājienu uz katru mikromača partiju. Sacensības notika atsevišķi katrā vecuma grupā meitenēm un zēniem.

U8 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 14 punktiem izcīnīja Estere Kalēja. Otrā vieta ar 12 punktiem un sudraba medaļa Veltai Urmanei, bet trešā vieta ar iegūtajiem 11 punktiem un bronzas medaļa tika Rebekai Rīnai.

U8 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 14 punktiem izcīnīja Matīss Savickis. Otrā vieta ar 13 punktiem un sudraba medaļa Ernestam Andersonam, bet trešā vieta arī ar iegūtajiem 13 punktiem un bronzas medaļa Matīsam Rimicānam.

U10 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 15 punktiem izcīnīja Ramona Serpāne. Otrā vieta arī ar 15 punktiem un sudraba medaļa Luīzei Gudēvicai-Liepiņai, bet trešā vieta ar iegūtajiem 10 punktiem un bronzas medaļa Rēzijai Rīnai.

U10 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 16 punktiem izcīnīja Aleksandrs Petrovs. Otrā vieta ar 14 punktiem un sudraba medaļa Tomam Andersonam, trešā vieta ar iegūtajiem 10 punktiem un bronzas medaļa Reinim Apsītim.

U13 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 14 punktiem izcīnīja Evelīna Orlovska. Otrā vieta ar 13 punktiem un sudraba medaļa Natālijai Paškovai, trešā vieta ar iegūtajiem 12 punktiem un bronzas medaļa Zanei Lea Zundai.

U13 vecuma zēnu grupā pirmo vietu un zelta medaļu ar iegūtajiem 13 punktiem izcīnīja Roberts Maikūns. Otrā vieta ar 12 punktiem un sudraba medaļa Ņikitam Vorotņikovam, trešā vieta arī ar iegūtajiem 12 punktiem un bronzas medaļa Eduardam Betleram.

U16 vecuma meiteņu grupā pirmo vietu ar iegūtajiem 6 punktiem un zelta medaļu izcīnīja Alisa Orlova. Otrā vieta ar iegūtajiem trim punktiem un sudraba medaļa Anetei Rūtai Rotgalvei, trešā vieta ar iegūtajiem diviem punktiem un bronzas medaļa Olgai Protopopovai.

U16 vecuma zēnu grupā pirmo vietu ar iegūtajiem 16 punktiem un zelta medaļu izcīnīja Pēteris Kripans. Otrā vieta ar 14 punktiem un sudraba medaļa Evertam Rūdolfam Lepsim, trešā vieta ar iegūtajiem 11 punktiem un bronzas medaļa Robertam Serpānam.

U19 vecuma grupā juniorēm pirmo vietu un zelta medaļu izcīnīja Jelizaveta Zaharova. Otrā vieta un sudraba medaļa Diānai Malofejai, trešā vieta un bronzas medaļa Norai Budreikai. U19 vecuma grupā junioriem zelta medaļu izcīnīja Reinis Štāls. Otrā vieta un sudraba medaļa Denijam Vilhelmam Krauklim, trešā vieta un bronzas medaļa Klāvam Norenbergam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija