Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā dambretē Latvijas vīriešu komanda tiek sešiniekā klasikā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā dambretē Latvijas vīriešu komanda tiek sešiniekā klasikā
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Turcijas pilsētā Antālijā notiekošajā pasaules čempionātā komandām 100 lauciņu dambretē ļoti sekmīgi klasikā nostartējusi Latvijas vīriešu izlase, kas iekļuva labāko sešiniekā.

Vīriešiem Latviju pārstāv vieni no mūsu valsts perspektīvākajiem jaunajiem dambretistiem - Nacionālie meistari Gunārs Gribuška un Renards Helfrehts, kā arī jaunais meistarkandidāts Ričards Osītis. Viņi sacentīsies visās trijās programmās - klasikā, rapidā un ātrspēlē.

Vispirms notika sacensības klasikā ar laika kontroli 90 minūtes uz pirmajiem 45 gājieniem un tad partijas turpinājumā tika pieliktas 30 minūtes un, sākot ar 46 gājienu, nāca klāt papildus 30 sekundes par izdarīto gājienu. Latvijas izlase, būdama pārliecinoši jaunākā turnīrā, cīnījās līdzvērtīgi ar vadošajiem un pieredzējušajiem spēlētājiem no visas pasaules. Tika uzveiktas tādas spēcīgas komandas kā Kuba, Polija, Azerbaidžāna un Itālija. Tika panākts neizšķirts ar Lietuvas izlasi, kura bija ieradusies spēcīgākajā sastāvā.

Noslēgumā tika izcīnīta 6.vieta, kas vērtējams kā atzīstams panākums un reizē iegūta vērtīga pieredze spēlējot turnīros ar vadošajiem pasaules spēlētājiem. Uzvarēja Nīderlande, bet otro un trešo vietu ieguva Senegāla un Francija. Kaimiņiem lietuviešiem 4.vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija