Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valdība piešķir papildus finansējumu nākamā gada Latvijas sportam

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Valdība piešķir papildus finansējumu nākamā gada Latvijas sportam
Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma
Foto: mk.gov.lv

Ministru kabinets vakar nolēma piešķirt papildus finansējumu 2016. gada starptautiskajām sporta sacensībām Latvijā, kā arī palielināja atbalstu augstas klases sasniegumu sportam.

Nākamais gads sportā ir īpaši nozīmīgs, jo Riodeženeiro norisināsies vasaras olimpiskās spēles un paraolimpiskās spēles, kurām Latvijas augstas klases olimpiskie un paraolimpiskie sportisti ir gatavojušies daudzu gadu garumā. Šo sportistu sagatavošanās un dalība minētajās sporta sacensībās prasa ievērojamus papildus līdzekļus.

2016. gadā Latvijā norisināsies vairākas nacionālas nozīmes starptautiskas sporta sacensības, piemēram, Pasaules kausa posms skeletonā un bobslejā divniekiem, Pasaules kausa posms kamaniņu sportā, 2018.gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs hokejā vīriešiem, CEV Eiropas čempionāta pludmales volejbolā "Masters" posms, pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. To sekmīgai norisei nepieciešami ievērojami papildus līdzekļi.

Nākamā gada valsts budžeta projekta izstrādes procesā sports iepriekš netika atzīta par vienu no prioritātēm, līdz ar to tagad bija nepieciešams skatīt jautājumu par papildus finansējuma piešķiršanu.

2016. gada budžeta apakšprogrammā "Augstas klases sasniegumu sports” finansējums tiek palielināts no 5 491 096 uz 6 518 196 eiro (+1 027 100). Dotācija nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā tiek palielināta no 1 221 218 uz 1 926 613 eiro (+705 395).

Izmantotie resursi:
mk.gov.lv

     [+] [-]

, 2015-11-04 18:55, pirms 9 gadiem
Būtu labāk medikiem pie algas pielikuši...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja