Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Demitere un Kupča ar uzvarām uzsāk pasaules junioru čempionātu badmintonā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Demitere un Kupča ar uzvarām uzsāk pasaules junioru čempionātu badmintonā
Anna Kupča. Foto: Latvijas Badmintona federācija.

LETA. Latvijas U-19 izlases badmintonistes Dārta Alise Demitere un Anna Kupča pirmdien ASV pārvarēja pasaules junioru čempionāta pirmo kārtu.

Demitere divos setos ar 21:14; 21:12 pārspēja Trinidadas un Tobago sportisti Amaru Džoahimu, bet Kupča ar 21:8; 21:5 pārliecinoši uzvarēja Ani Sahakjanu no Armēnijas.

Savukārt zaudējumu pirmajā kārtā piedzīvoja Eiprila Briede, kura ar 7:21, 9:21 piekāpās Sjiņjinai Jia no Singapūras.

Zaudējumus vienspēlēs piedzīvoja arī visi trīs Latvijas juniori. Edžus Meirāns sīvā cīņā trīs setos ar 18:21, 24:22, 19:21 atzina lietuvieša Roka Lesinska pārākumu, Toms Sala ar 19:21, 15:21 zaudēja Aleksandram Jakovlevam no Norvēģijas, bet Rihards Žugs ar 13:21, 7:21 piekāpās polim Mateušam Golasam.

Pie uzvarām Latvijas badmintonistiem izdevās tikt jaukto dubultspēļu sacensībās, kuru pirmajā kārtā Dāvis Strazdiņš un Nikola Muķiele divos setos ar rezultātu 21:13 un 21:7 uzvarēja Samīru Ali un Dženaju Budusingu no Trinidadas un Tobago, bet Toms Sala pārī ar Annu Kupču, divos setos ar rezultātu 21:11 un 21:16 pārspēja Slovēnijas juniorus Žigu Podgoršeku un Niku Bediču.

Vēl dubultspēlēs Briede/Demitere ar 6:21, 5:21 atzina ASV dueta Džolīnas Siu un Veronikas Jangas pārākumu, bet Kupčai pārī ar Muķieli pirmā kārta bija brīva.

Vīriešu dubultspēles Latvijas pāri Meirāns/Žugs un Sala/Strazdiņš uzsāks no otrās kārtas.

Jau ziņots, ka jaukto komandu sacensībās Latvijas jaunie badmintonisti ierindojās 35.vietā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs:
Eiprila Briede ("Dārta"/"Daugmale"), Dārta Alise Demitere (Valmieras BSS), Anna Kupča (Siguldas BK/SSS), Nikola Muķiele (Siguldas BK/SSS), Edžus Meirāns ("Dārta"/"Daugmale"), Toms Sala (RSP/RBS), Dāvis Strazdiņš (Siguldas BK/SSS), Rihards Žugs (Valmieras BSS). Galvenais treneris Matiss Kārts.

Izmantotie resursi:
LETA