Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas jauniešu komanda šaha olimpiādi uzsākusi ar uzvaru

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas jauniešu komanda šaha olimpiādi uzsākusi ar uzvaru
Latvijas komanda. Foto: Latvijas Šaha federācija.

Svētdien Azerbaidžānas pilsētā ar senām un stiprām šaha tradīcijām Nahičevānā sākās pasaules olimpiāde U-16 vecuma grupas komandām, kurā kopumā ir pārstāvētas 34 vienības, arī Latvija, kura pirmajā kārtā svinēja pārliecinošu uzvaru pār Ēģipti.

Latvija šajās sacensībās piedalās trešo reizi. Mūsu komandu pārstāv Jevgēņijs Springis (2057), Aleksejs Adamovičs (2051), Marats Francs (1976), Arsēnijs Savičevs (1878), Artjoms Zajakins (1810) un Naomi Maklakova (1625). Komandas kapteinis ir FIDE meistars un treneris Verners Putka.

Olimpiāde notiks Šveices sistēmas deviņās kārtās līdz 10.oktobrim bez brīvdienām. Katrā mačā spēlē četri pret četri, no kuriem vienai jābūt meitenei. Tādējādi Naomi Maklakovai nāksies aizvadīt deviņas klasiskā šaha partijas pēc kārtas bez atpūtas dienām, atšķirībā no zēniem, kuri var variēt ar sastāvu.

Pēc vidējā starta reitinga Latvija ir 16.vietā no 34, tādēļ pirmajā kārtā tika ielozēts lejasgala pretinieks Ēģipte, kuru mūsējie pārliecinoši uzvarēja ar 4:0. Pirmdien cīņa ar vienu no trijām Turcijas komandām.

Atgādināsim, ka 2018.gadā Latvija ieņēma 33.vietu, bet 2016.gadā – 26.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija