Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Ščerbatihs: "Mērķis ir Olimpiāde!"

Otrdien LTV 7 "Sporta studijā" ciemojās pasaules čempions svarcelšanā Viktors Ščerbatihs. Viņš atzina, ka iegūtais čempiona tituls ir ļoti patīkams, tomēr viņa mērķis sportā tomēr esot olimpiskās spēles.

"Olimpiskā medaļa tomēr ir vērtīgāka, tā gribas to olimpisko medaļu dabūt....Ja pretinieki nebūs spēcīgi, es būšu čempions," sola Latvijas svarcēlājs.

Ščerbatihs joprojām tic sev un savam spēkam, kaut svarcelšanā ilgi startēt vairs nebūšot lemts. Šoruden sportistam paliks 33 gadi, tādēļ pagaidām kopā ar treneri strādājot līdz nākamajām Olimpiskajām spēlēm Pekinā, par tālāku nākotni vēl nedomājot.

"Svarcelšanā absolūtajā svarā var labi startēt līdz kādiem 34 - 35 gadiem, vēlāk jau būs grūti. Ja fiziski laba forma, basketbolu varbūt līdz 40 gadiem var spēlēt. Regbiju? Nē tur gan var salauzt visu," Viktors savos spriedumos ir diezgan kategorisks.

Svarcelšanas dēļ Ščerbatihs esot atteicies gandrīz no visa, turklāt tagad ir divtik jāplāno savs laiks, jo sportists ir arī Saeimas deputāts. Lielākais ieguvums - viņš esot panācis, ka talantīgākie jaunie svarcēlāji tagad var trenēties Ventspilī, kur ir daudz labāki apstākļi nekā viņa dzimtajā Dobelē. Pēc atgriešanās no pasaules čempionāta Taizemē sportists bijis vairāk emocionāli nevis fiziski noguris. "Tā sagaidīšana lidostā vien - it kā ir ļoti patīkami, taču pats esi noguris, ir grūti visu laiku smieties un runāt ar cilvēkiem." Lielākā atslodze pēc Taizemes bijusi makšķerēšana – ar draugiem aizbraukuši ķert butes un pie jūras tad arī esot tā lielākā atpūta. "Fiziski jau varbūt nav tik grūti, bet galva ir pilna visādām domām. Emocionāli ir ļoti grūti."

Taizemē kā ikvienās lielās sacīkstēs Viktors koncentrējies tikai savam startam un par pretiniekiem nav domājis. Sāncenšu sniegumam seko tikai treneris Eduards Andruškevičs, pats sportists ne redzot viņu startu, ne zinot rezultātu – viņš ir gatavošanās telpā un iesildās vai arī atpūšas. Ščerbatihs teic, ka viņš pat īsti neatceroties, ko katru reizi viņam sakot treneris pirms iziešanas uz paaugstinājuma. Viss esot pakļauts tikai vienam – pacelt svaru. "Fiziski jau daudzi ir gatavi cīnīties par medaļām un uzgrūst aptuveni 250 kilogramus, raušanā pacelt ap 205 kg." Visu izšķirot dažādas nianses un spēja saņemties.

Viktors Ščerbatihs neesot sevišķi domājis par galvenā favorīta Hoseina Rezazades nestartēšanu, jo vēl jau kādi četri pieci atlēti esot ļoti stipri. "Ja jau zaudē, tad nav attaisnojuma, vienkārši ir vairāk jātrenējas. Man jau arī tā bija pēc iepriekšējā pasaules čempionāta – daudzi prasīja kāpēc tā , bet es jau nemeklēja attaisnojumu, ka kaut kas sāpēja, kaut kas nebija tā. Pats galvenais iemesls – vairāk jātrenējas!" Šoreiz daudzi ievēroja, ka pēc otrā mēģinājuma grūšanā Viktoram kaut kas nebija kārtībā ar celi un trešo mēģinājumu viņš pat neveica. "Man jau Eiropas čempionātā it kā sāka sāpēt kājas, atbraucu mājās, bet nebija jau laika atpūsties, bija jāsāk gatavoties pasaulei. Šoreiz pēdējo mēģinājumu varēju izlaist, bet ja kas tāds būtu Olimpiādē, tad gan celtu."

Arēji daudziem Viktors izskatās mierīgs, taču pirms sacīkstēm viņš tāpat nervozējot. "Iepriekšējā vakarā tas vēl ir sīkums, bet no rīta ir tāda sajūta. Cenšos nedaudz vēl pagulēt pa dienu, kādu stundu jau tas parasti izdodas, bet nu laiks pirms mačiem ir briesmīgs, briesmīgs... Kad atbraucu uz zāli, tad gan vairs neskatos apkārt un ne par ko nedomāju, koncentrējos uz savu darbu."

Mērķis sportā Viktoram paliekot olimpiskās spēles, taču jauns izaicinājums jau sākies šomēnes – Ščerbatihs būs viens no jaunā šova "Rallija zvaigzne" dalībniekiem. "Man ir vairāki draugi, kas ļoti labi māk braukt ar automašīnu. Es vēl tik labi nemāku braukt, tāpēc nolēmu iemācīties un tāpēc arī piekritu startēt."

Informāciju sagatavoja:
Māris Rīmenis

     [+] [-]

, 2007-10-03 12:14, pirms 17 gadiem
Unikāls cilvēks!
Ja visi Latvijas sportisti būtu ar tādu gribasspēku un pašaizliedzību, kā Viktors, tad Latvijas būtu SPORTA LIELVALSTS...
Slēpts komentārs: Maarcha

     [+] [-]

, 2007-10-03 12:49, pirms 17 gadiem
Maarcha nezinu vai tu būtu uztvēris sēžot video kameru ielenkumā', un vēl tiešraidē.
Un man liekas, ka visu viņš uztvēra, tikai dažreiz viņs uz jautājumiem atbild ar joku.
Un ja tu to nasaproti, tad drīzāk tu neuztvēri atbildi, nevis Viktors jautājumu.

     [+] [-]

, 2007-10-03 12:59, pirms 17 gadiem
Tas nebija domāts tikai par vakardienu..
Piemēram, vakar: Rīmenis jautāja vai piedalīsies Eiropas čempionātā, ja jau tev tik švaki ar ceļgaliem, varbūt pataupīsi, lai var Olimpiskajās spēlēs labāk startēt? Ščerbaths atbild, ka noteikti piedalīšoties un viņam neesot svarīgi uzvarēt un neesot bail zaudēt! Un, ka viņš neesot tāds! Tad Rīmenis vairākas reizes mēģināja no citas puses pajautāt, bet tas tik mauj savējo! Tādus piemēras var atrast vairākus, bet nav jau viņam jābūt īpaši apdāvinātam prāta jomā..bet varbūt tomēr? Deputāts kā nekā!
Varbūt arī tas dēļ valodas..
Lai viņam veicas Olimpiskajās spēlēs!
To vai varu uztver jautājumus kameras priekšā, pārbaudīšu šodien pat! Būs tāda iespēja

     [+] [-]

, 2007-10-03 13:05, pirms 17 gadiem
nu bet par tiem ceļiem viņš jau no paša sākuma pateica, ka nekas traks tur nav, un padomā, kad vēl tā eiropa būs...vēl ilgi nebūs
man liekas tādā gadījumā tavas pretenzijas jāvērš pret Rīmeni kurš bieži vien uzdod diezgan dīvainus jautājumus.

P.s manas domas ka Rīmenisnav tas labākais raidījuma vadītājs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2007-10-03 13:55, pirms 17 gadiem
Viņs ir augstākā līmeņa speciālists savā jomā un par to vajadzētu viņu cienīt! Gan jau iemācīsies runāt kā diplomāts vai tad vienmēr vajag piekasīties un izcelt lietas, kas cilvēkam tik labi nepadodas? Pirms ko saki padomā vai pats esi ko cienīgu un vērā ņemamu izdarījis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2007-10-03 14:31, pirms 17 gadiem
ai ai ai , ja jus apsus nostaditu kameru prieksa ko jus varetu apteikt tikai a un b tiesam seit ir dazi "pridurki"
cienit vaig to ko vins dara nevis to ka runa, nav tacu tulks naprimer
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2007-10-03 14:55, pirms 17 gadiem
reeciiga intervija vakar,baigais humorists seviski par basketbolu bija labais!!!!
Viktors ir malacis,un cepuri nost ka speejis iemaaciities latviesu valodi,atskiriibaa no daudziem citiem sportistiem!!!
par prata speejaam nepiekriitu,tad jau futbolu vispaar speelee taadi lohi,ka zjeel paliek,vinjiem no 100 vaardiem puse ir lamuvaardi!!!!!
Viktors ir malacis un veelu veiksmi Pekinaa!

  +1 [+] [-]

, 2007-10-03 15:21, pirms 17 gadiem
Vienmēr, kad Viktors ir studijā un kad ir iespēja to vērot, garastāvoklis paceļas! Zelta cilvēks!

     [+] [-]

, 2007-10-03 15:54, pirms 17 gadiem
lai nu taa buutu..

     [+] [-]

, 2007-10-03 15:54, pirms 17 gadiem
rallija zvaigzne!!! tas buuus jautri

  +1 [+] [-]

, 2007-10-03 17:25, pirms 17 gadiem
Reeciigaakais, kaa vins izteicaas par to, vai vinam nevajadzetu pieveersties basketbolam :d ''Bet basketbols - piu piu piu'' ''Regbijs.. iu nee. tur jau visu var salaust'' laaaga vecis

     [+] [-]

, 2007-10-03 19:42, pirms 17 gadiem
Malacis Viktors! Vēlu viņam piepildīt savu mērķi un veiksmīgi startēt 2008.gada Olimpiskajās spēlēs Pekinā izcīnot savā svara kategorijā ZELTA medaļu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja