Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā jauniešiem Latvijas galda tenisisti izcīna dažas uzvaras

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā jauniešiem Latvijas galda tenisisti izcīna dažas uzvaras
Latvijas komandas pārstāvji. Foto: Latvijas Galda tenesi federācija.

Augusta izskaņā Francijas pilsētā Šiltigheimā jau 17 reizi notika Eurominichamps sacensības jeb Eiropas čempionāts jauniešiem U14 un U12 grupās, kur dažiem Latvijas pārstāvjiem izdevās izcīnīt pāris uzvaru un apsteigt trešdaļu konkurentu.

Sacensībās piedalījās vairāk nekā 400 jaunie spēlētāji no 31 valsts. Sacensības notika divās vecuma grupās, 2010.g.dzimušiem un jaunākiem un 2012.gadā dzimušiem un jaunākiem. Puiši un meitenes sacentās atsevišķi.

Latviju šogad pārstāvēja maksimāli iespējamais dalībnieku skaits - 10 spēlētāji un 4 treneri. Jaunākā grupā Latviju pārsāvēja Dominiks Korbuts (Rīga), Rodrigo Ritvars Ļaudams (Dienvidkurzemes Sporta skola), Kirils Demšovs (Salaspils GTK), Žakļina Nikolaičenko (V.G.Alef, Daugavpils) un Arina Glazunova (GTK Baltais, Rīga). Vecākā grupā Artūrs Lūks (Dienvidkurzemes Sporta skola), Benjamins Emanuels Pupiņš (Kuldīgas novada sporta skola), Maksims Rusinovs (GTK Baltais, Rīga), Marija Izuļena (V.G.Alef, Daugavpils) un Anastasija Zibunova (GTK Baltais, Rīga).

Labāk nospēlēja puiši, dažiem no kuriem izdevās izcīnīt dažas uzvaras un tikt otrajā grupu turnīru kārtā. Taču augstākas vietas ieguva mūsu jaunākās grupas meitenes, taču viņām bija uz pusi mazāk dalībnieču. Vienīgā, kas spēlēja izslēgšanas spēlēs, bija Žakļina Nikolaičenko, kura 1/16 finālā trijos setos piekāpās šveicietei un ieņēma dalītu 17.-32. vietu no kopumā 37 dalībniecēm. U14 grupā labākā arī bija daugavpiliete Marija Izuļena, kurai dalīta 49.-56. vieta no 59 dalībniecēm.

Tikmēr puišiem labākas sekmes U12 grupā, kur 68 spēlētāju konkurencē Dominiks Korbuts no Rīgas tika otrajā kārtā un dalīja 41-48. vietu. U14 grupā sekmīgāk nospēlēja Maksims Rusinovs un Artūrs Lūks, kuriem 94 dalībnieku vidū izdevās izcīnīt uzvaras pirmajā kārtā un tikt otrajā kārtā, beigās abiem ieņemot attiecīgi dalītu 65.-72. vietu.