Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Nganū otrais mēģinājums tikt pie UFC smagsvaru titula pret Miočiču

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Revanša cīņā Lasvegasā notiekošā ''UFC 260'' cīņu šova galvenajā duelī šonakt tiksies UFC smagā svara čempions Stipe Miočičs (20-3) un Fransiss Nganū (15-3), cenšoties atriebt pirms trim gadiem gūto zaudējumu. Miočičam šī būs ceturtā titula aizstāvēšanas cīņa, savukārt Nganū - karjeras otrā iespēja tikt pie UFC čempiona jostas.

Stipe Miočičs un Fransiss Nganū pirmo savstarpējo dueli aizvadīja pirms trim gadiem. Miočičam tā bija trešā UFC titula aizstāvēšanas cīņa, Nganū par jostu cīnījās pirmoreiz. Kamerūnietis kopš pievienošanās UFC 2015. gada nogalē ātri kļuva par vienu no spilgtākajiem organizācijas cīkstoņiem, pateicoties savam draudīgajam sitiena spēkam. Līdz pirmajai titulcīņai no Nganū rokas ar iespaidīgiem nokautiem bija krituši tādi cīkstoņi kā Alisters Overīms un Andrejs Arlovskis, un liela daļa MMA sporta sabiedrības prognozēja, ka šai kolekcijai tiks pievienots arī Miočiča skalps.

Tomēr horvātu izcelsmes ASV cīkstonis domāja pavisam savādāk un apliecināja, kāpēc tieši viņš ir čempions - Miočičs izturēja sākotnējo pretinieka ofensīvu, bet pēc tam ievilka Nganū dziļākos ūdeņos, pārvedot cīņu parterā un piecu raundu garumā nokausēja pretinieku, neatstājot nekādas izredzes un uzvarot ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem.

Arī šoreiz galvenais naratīvs ir ļoti līdzīgs. Pēc zaudējuma Miočičam Nganū izpildījumā gan sekoja vēl viens zaudējums pavisam neizteiksmīgā cīņā pret Deriku Lūisu, taču pēc šiem diviem zaudējumiem kamerūniešu nokautu meistars uzņēmis varenu kursu. Nganū uzkrājis četru uzvaru sēriju, turklāt visas no tām - ar nokautu vai tehnisko nokautu jau pirmajā raundā. Iepriekšējo četru dueļu laikā Nganū kopējais cīņā pavadītais laiks ir divas minūtes un 42 sekundes. Visilgāk izdevās izturēt bijušajam UFC smagsvaru čempionam Žunioram Dos Santošam (1:11), bet Keinu Velaskezu un Kērtisu Bleidsu Nganū piebeidza attiecīgi 26 un 45 sekunžu laikā. Savu iepriekšējo cīņu 34 gadus vecais Nganū aizvadīja pagājušā gada maijā, 20 sekundēs sakaujot Žairzinjo Rozenstreiku.

"Neko negribu atņemt Stipem, viņš tonakt bija labāks, bet, atskatoties uz to cīņu, es sevi neatpazīstu,'' par abu iepriekšējo tikšanās reizi izteicās Nganū. 12 aizvadītajās UFC cīņās 34 gadus vecais smagsvars tikai divreiz cīnījies ilgāk par otro raundu, piedzīvojot jau minētos zaudējumus. "Tagad esmu labāk sagatavojies, man ir vairāk pieredzes. Vairāk piestrādāju pie cīņas parterā, džiu-džitsu, arī kikboksā esmu progresējis,'' solīja Nganū.

38 gadus vecajam Miočičam Nganū būs otrais pretinieks iepriekšējo piecu cīņu laikā. Pēc uzvaras ''UFC 220'' šovā 2018. gada janvārī Stipe sāka gatavoties duelim ar Denielu Kormjē, kas vēlāk izvērtās par smagsvaru triloģiju. Pirmajā cīņā tā paša gada vasarā Miočičs tika nokautēts pirmajā raundā, bet gadu vēlāk sekoja revanšs, kurā zaudējumu jau cieta Kormjē. Triloģijas noslēguma cīņā ''UFC 252'' ietvaros 2020. gada augustā atkal pārāks bija Miočičs, pārliecinoši triumfējot pēc punktiem un nosargājot savu čempiona jostu.

''Es vienmēr esmu gatavs karam. Trenējos, lai varētu cīnīties visus piecus raundus, bet, ja izdodas uzvarēt ātrāk - vēl jo labāk. Vairāk uztraucos nevis par viņa trumpjiem, bet par to, ko darīšu es,'' izteicās Miočičs. Gluži kā abu pirmajā duelī, arī šoreiz bukmeikeru vērtējumā čempionam nav tikusi favorīta loma. ASV cīkstonis gan atzina, ka tas viņu īpaši nesatraucot. Atzinīgus vārdus smagsvaru čempionam veltīja arī UFC prezidents Deina Vaits: "Stipe ir iegājis vēsturē kā visu laiku labākais smagsvars. Viņam netiek pietiekami daudz cieņas - viņš ir izgājis cauri savai divīzijai, uzvarējis lielākos vārdus un joprojām netiek uzskatīts par favorītu?''

Lai arī par nokautu meistaru galvenokārt tiek saukts tieši Nganū, nedrīkst ignorēt arī Miočiča paveikto - viņa rēķinā no 14 uzvarām UFC deviņas gūtas ar nokautu vai tehnisko nokautu. Iepriekš Miočičam uzvaru pret kamerūnieti atnesa lieliska stratēģija, izmantojot pretinieka vājās vietas un savas priekšrocības, cīnoties parterā. Čempions atklāja, ka šoreiz savu stratēģiju gan nedaudz pamainīšot: "Šajā sportā tev ir jāattīstās, jāmainās. Ja stāvēsi uz vietas, tev aizies garām."

"Saka, ka vecam sunim nevar iemācīt jaunus trikus, bet es kļūstu labāks katru dienu. Protams, tāpat ir arī Nganū - viņš joprojām ir jauns, izsalcis un grib iegūt kaut ko, kas pieder man. Par nelaimi viņam, esmu čempions un nevaru to atdot. Viņš nebūs čempions, līdz es nebeigšu karjeru, '' pirms cīņas izteicās Miočičs.

"UFC 260'' cīņu šovu tiešraidē būs iespējams vērot "Go3" interneta televīzijā. Miočiča - Nganū duelis kā vakara pēdējā cīņa varētu sākties ap 7:00 rītā pēc Latvijas laika.

Jāatzīmē, ka pēc sākotnējā plāna Lasvegasas astoņstūrī šonakt bija paredzēts aizvadīt vēl vienu titulcīņu, taču pozitīvs Covid-19 tests no dueļa ar Braienu Ortegu lika atkāpties UFC pusvieglā svara čempionam Aleksandram Volkanovskim. Tā vietā par otru galveno ''UFC 260'' cīņu kļuvusi tikšanās starp diviem pusvidējā svara divīzijas top 10 cīkstoņiem - Visente Luke (19-7-1) pret bijušo čempionu Taironu Vudliju (19-6-1). Vienā no nakts agrajām cīņām darbībā būs redzams arī lietuvietis Modests Bukausks (11-3), kurš tiksies ar poli Mihalu Oleksijčuku (14-4). 27 gadu vecais pussmagā svara cīkstonis Bukausks UFC debitēja pērn, pirmajā cīņā pieveicot Andreasu Mihailidi, bet šoruden ar nokautu piekāpās Džimijam Krutam.

''UFC 260'' cīņu saraksts

Nr.Cīņa
10.Stipe Miocic vs. Francis Ngannou
9.Tyron Woodley vs. Vicente Luque
8.Gillian Robertson vs. Miranda Maverick
7.Sean O’Malley vs. Thomas Almeida
6.Jamie Mullarkey vs. Khama Worthy
5.Alonzo Menifield vs. Fabio Cherant
4.Jared Gooden vs. Abubakar Nurmagomedov
3.Modestas Bukauskas vs. Michal Oleksiejczuk
2.Shane Young vs. Omar Morales
1.Marc-Andre Barriault vs. Abu Azaitar

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2021/3/...
https://www.youtube.com/watch?v=Q9_...

     [+] [-]

, 2021-03-27 21:35, pirms 3 gadiem
Neko jaunu Nganu neizdomās,maksimums kādu teikdauna mēģinājumu.
Tā būs tieši tāda pati cīņa ar pilnīgi to pašu stratēģiju. Nganu ir 10 min kuru laikā var cerēt uz uzvaru,Miočič pedalēs pa ringu un ies parterā tiko varēs. Kam labāk sanāks arī uzvarēs. Domāju uzvarēs Stipe