Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2989, Did:0, useCase: 3

Cīņas sportā agresorvalstu sportisti daļēji varēs atgriezties sacensībās

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Cīņas sportā agresorvalstu sportisti daļēji varēs atgriezties sacensībās
Foto: UWW

LETA--DPA. Cīņas sporta veidos - brīvajā cīņā, cīņā sievietēm un grieķu-romiešu cīņā - Krievijas un Baltkrievijas sportisti daļēji varēs atgriezties sacensībās, vēsta Starptautiskā Cīņas sporta federācija (UWW).

UWW plāno sekot Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) vadlīnijām, ļaujot U-15 un U-17 vecumu grupu sportistiem startēt kā neitrālajiem atlētiem. Attiecībā uz pieaugušajiem UWW veidos neatkarīgu komisiju sportistu atbilstības vērtēšanai.

SOK rekomendācijas plāno ieviest arī Starptautiskā Peldēšanas federācija ("World Aquatics"), kas izveidojusi darba grupu, lai pētītu iespējamos veidus, kā šo valstu sportisti var atgriezties sacensību apritē. "World Aquatics" darba grupas ziņojumu plāno uzklausīt jūlijā.

Turpretī Starptautiskā Jātnieku federācija (FEI) paturējusi spēkā Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piemērotās diskvalifikācijas, atkārtoti paužot solidaritāti ar Ukrainu.

SOK rekomendācijās starptautiskajām sporta veidu federācijām un sacensību rīkotājiem teikts, ka sportisti sacensībās var atgriezties tikai kā individuāli pārstāvji, nevis kā komandu dalībnieki.

Sportisti un apkalpojošais personāls, kas aktīvi atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, nedrīkst piedalīties sacensībās. Tāpat startēt nedrīkst sportisti un sacensībās piedalīties apkalpojošā personāla pārstāvji, kuri ir Krievijas vai Baltkrievijas spēka struktūru darbinieki.

Sportistiem jāatbilst arī starptautisko federāciju antidopinga noteikumiem.

SOK rekomendācijas joprojām izslēdz starptautisko sporta sacensību norisi Krievijā un Baltkrievijā, kā arī šo valstu karogi, himnas un nacionālie simboli nedrīkst tikt demonstrēti sacensību laikā. Federācijām arī rekomendēts šo valstu pārstāvjus neielūgt uz starptautiskajām sacensībām.

SOK valde apstiprina, ka šīs rekomendācijas neattiecas uz sportistu dalību tuvākajās divās olimpiskajās spēlēs, un lēmums šajā jautājumā pagaidām nav pieņemts.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-04-05 21:23, pirms gada
Ar to arī apsveicam, okupantu atbalstītāji sevi sāk izgaismot.