Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kerens zaudē titulu, jaunais Latvijas čempions - Povulāns

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kerens zaudē titulu, jaunais Latvijas čempions - Povulāns
Aleksejs Povulāns (no labās) pēc cīņas ar Kristapu Kerenu
Foto: Jānis Eisaks

Vakarnakt Kuldīgā par jauno Latvijas pusvidējā svara čempionu tika kronēts sporta kluba „Sev Arch” cīkstonis Aleksejs Povulāns (5-5-0), kurš trīs raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu pēc punktiem uzvarēja un no čempiona troņa gāza pieredzes bagāto kuldīdznieku Kristapu Kerenu (5-4-0).

Kristaps Kerens par LPF (Latvijas Pankrationa Federācijas) Latvijas pusvidējā svara (- 78 kg) čempionu tika kronēts pērnā gada 31. augustā pēc punktiem uzvarot Didzi Verbicki (3-2-0). Pēc čempiona jostas izcīnīšanas čempions gadu sēdēja dīkstāvē līdz viņam tika piedāvāta titula aizstāvības cīņa ar vairākkārtējo Latvijas čempionu pankrationā Alekseju Povulānu, kurš visu savu iepriekšējo karjeras daļu startējis vieglajā svarā.

Debija pusvidējā svarā priekš Povulāna izrādījās veiksmīgāka kā viņš un viņa komanda bija cerējuši. Jau pašā cīņas sākumā rīdzinieks sagaidīja Kristapu ar spēcīgu sitienu ar roku un noguldīja to uz ringa dēļiem. Aleksejs parterā ieņēma vadošo pozīciju un centās cīņu pabeigt priekšlaicīgi, taču čempions ļoti labi aizsargājās.

Arī otro raundu agresīvi iesāka rīdzinieks, kurš uzreiz pēc atļaujas sākt cīņu metās virsū čempionam, taču Kerens nodemonstrēja lielisku kontroli pār pretinieku, kā arī iemaņas parterā. Diemžēl Kristapam pietrūka tika nedaudz, lai svinētu uzvaru ar žņaugšanas paņēmienu, taču Povulāns sev neērtajā pozīcijā spēja noturēties līdz pat otrā raunda izskaņā.

Trešajā trīsminūtē līderpozīcijas atguva Aleksejs Povulāns, kurš šajā raundā bija nedaudz aktīvāks un veiksmīgāks, līdz ar to izcīnot uzvaru pēc punktiem un kļūstot par jauno Latvijas pusvidējā svara čempionu.
Jāatzīmē, ka priekš Povulāna šī ir otrā uzvara pēc kārtas, savukārt Kristapam Kerenam tika pārtraukta piecu cīņu uzvaru sērija.

Armanovičs pamatlaikā izglābjas no zaudējuma un papildus raundā iznīcina Barsukovu

Neapšaubāmi, ka neskatoties uz to, ka šī pēc programmas nebija pasākuma vakara noslēdzošā cīņa, revanša mačs starp kuldīdznieku Atvaru Armanoviču (4-0-1) un Rīgas kluba „MaXimal” pārstāvi Žanu Barsukovu (1-2-1) bija pasākuma nagla.

Jāatgādina, ka Armanovičs ar Barsukovu pirmo reizi dūres krustoja pērnā gada novembrī Tukumā, kad tika pietiesāts strīdīgs neizšķirts, lai arī daudzi uzskatīja, ka uzvaru izcīnījis Atvars Armanovičs.

Sakarā ar neapmierinātību par šādu rezultātu Armanoviča komanda Barsukovam pieprasīja revanšu, kuram rīdzinieks, protams, piekrita.

Negaidīti priekš vietējiem skatītajiem jau pēc pirmās sitienu apmaiņas kuldīdznieks pēc izlaistā grieztā sitiena ar kāju atradās uz ringa dēļiem. Cīņa turpinājās parterā, kurā vadošo pozīciju ieņēma Žans Barsukovs un noturēja to pat līdz raunda beigām.

Arī otrajā raundā nedaudz aktīvāks izskatījās rīdzinieks, kurš pēc pirmā saķeršanās nometa Armanoviču zemē un ieņēma vadošo pozīciju. Mēģinājumā izdarīt rokas laušanas paņēmienu Žans kļūdījās, ko izmantoja Atvars pārņemot vadību pār cīņu un uzsāka ofensīvu, kuru apstādināja gongs.

Trešais raunds bija izdzīvošanas raunds priekš abiem sportistiem, kuri nebaidījās no atklātas dūru cīņas, taču arī tas beidzās atvēlētajā laikā pēc kā sānu tiesneši nespēja noteikt uzvarētāju, piešķirot papildus raundu.

Papildus raundā otro elpu bija atguvis mājinieks Atvars Armanovičs, kurš pēc sitienu apmaiņas nogāza zemē Barsukovu un ieņēma vadošo pozīciju. Viņš sita zemē guļošo pretinieku līdz cīņa tika apstādināta, kas nozīmēja, ka uzvaru izcīnījis Armanovičs.

Zabolotnijs jaunais Baltijas čempions MMA

Cīņu šovā „Kuldiga VS Riga” pie savām daudzajām trofejām Baltijas pussmagā svara MMA čempiona jostu pievienoja WPFL Eirāzijas pussmagā svara čempions Igors Zabolotnijs (6-2-0), kurš ļoti ātri uzvarēja igauni Igoru Sergejevu.

Kuldīdzniekam bija nepieciešamas nieka četrpadsmit sekundes, lai izcīnītu pārliecinošāko uzvaru savā karjerā. Igaunis izvēlējās nepareizu taktiku, jau no pašas cīņas sākuma mēģinot ieiet Zabolotnijam kājās un kļūdījās, atdodot latvietim savu kaklu, kurš nekavējoties pielietoja žņaugšanas paņēmienu.

Jāatzīmē, ka Latvijai šobrīd ir divi Baltijas pussmagā svara MMA čempioni – Mārtiņš Egle (10-8-1), kuram ir organizācijas WFCA čempiona josta, un jau pieminētais Igors Zabolotnijs, kura vidukli rotā LPF čempiona josta. Būtu interesanti nākamajā cīņā redzēt šo abu sportistu savstarpējo maču, kas varētu izvērties visai interesants. Taču tas ir cīņu šovu organizatoru rokās vai tāda divkauja vispār notiks…

„Kuldiga VS Riga” rezultāti:

DisciplīnaUzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
MMAJānis OsipenkoMārtiņš CīrulisSubmission (Guillotine Choke)21:03
MMAIgors ZabolotnijsIgors Sergejevs (Igaunija)Submission (Guillotine Choke)10:14
MMAAtvars ArmanovičsŽans BarsukovsTKO (punches)42:36
MMAViesturs VišņevskisVladimirs GusarovsSubmission (Guillotine Choke)30:31
MMAAleksejs PovulansKristaps KerensDecision (Unanimous)33:00
K-1Hardijs MadelansAleksejs ŽukovsDecision (Unanimous)32:00
K-1Raivis FrāmsKristians LaizānsDecision (Unanimous)32:00
K-1Valdis MartinkēvičsMāris DidžusDecision (Split)32:00
BokssStaņislavs LukašēvicsEdgars GraubicsKO10:26
BokssMikus KodolsPāvels OskoTKO42:33

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2014-03-31 14:24, pirms 10 gadiem
Hardijs Madelāns rakstīja: vaitad Valtam Višņevskim arī nav Baltijas MMA čempiona josta WFCA ?
Jā cīņa Igors pret Egli būtu ļoti skatāma !
Valts Višņevskis ir Baltijas čempions vidējā svara kategorijā,bet rakstā rakstīts,ka no Latvijas 2 cīkstoņi tur pussmagā svara čempionu jostu
Runa tieši gāja par pussmagā svara čempioniem no Latvijas nevis par kopējo cīkstoņu,čempionu skaitu no Latvijas

  +3 [+] [-]

, 2014-03-31 17:37, pirms 10 gadiem
Butu interesanti pavērotu Egle vs Igors! Kurš kuru panemtu paris sekundes uz (Guillotine Choke) ha ha!

     [+] [-]

, 2014-03-31 18:04, pirms 10 gadiem
ParastsCilvēks rakstīja: Valts Višņevskis ir Baltijas čempions vidējā svara kategorijā,bet rakstā rakstīts,ka no Latvijas 2 cīkstoņi tur pussmagā svara čempionu jostu
Runa tieši gāja par pussmagā svara čempioniem no Latvijas nevis par kopējo cīkstoņu,čempionu skaitu no Latvijas
Bet itkā ,egle jau tagad arī ir vidējā svarā ,nu ja pareizi vnk bik sajaucu !

  -1 [+] [-]

, 2014-04-02 21:27, pirms 10 gadiem
Hardijs Madelāns rakstīja: Bet itkā ,egle jau tagad arī ir vidējā svarā ,nu ja pareizi vnk bik sajaucu !
Tagad Eglem jā ir videjā svara kategorijas svars,bet tad kad viņš izcīnija Baltijas pussmagā čempiona jostu tad viņš cīnījās un svēra pussmagajam svaram atbilstoši
Tas jau nekas,ka sver savādāk un josta ir citā svarā,pasaule daudz piemeru kad cīnas divas kategorijas un pat tur jostu divas dažādās svara kategorijās,zinamakie piemeri ir PJ Penn un Randy Couture
Ja josta viena svara karegorija bet cinas citā tas jau nekas,galvenais lai tad kad vajag vins attiecigaja svara kategorijaa var so jostu aizstāvēt

     [+] [-]

, 2014-04-02 21:28, pirms 10 gadiem
kludijos nevis PJ Penn,bet BJ Penn
Pardon