Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Velaskezs nosargā UFC titulu, Dos Santos uzvar Hantu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Velaskezs nosargā UFC titulu, Dos Santos uzvar Hantu
Keins Velaskezs cīņā ar Antonio Silvu
Foto: espn.go.com

Savu UFC smagā svara čempiona titulu šorīt pēc Latvijas laika šovā „UFC 160” veiksmīgi nosargājis Keins Velaskezs (12-1-0), kurš pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica Antonio Silvu (18-5-0). Ar uzvaru šajā pasākumā atzīmējās arī Juniors dos Santos (16-2-0), kurš trešajā raundā nokautēja jaunzēlandieti Marku Hantu (9-8-0).

Patreizējais UFC smagā svara jostas turētājs Keins Velaskezs ar Antonio Silvu pirmo reizi tikās pērngad maijā. Tajā divkaujā skaistu uzvaru pirmajā raundā ar tehnisko nokautu izcīnīja Velaskezs.

Arī šoreiz vēsture atkārtojās, tikai šoreiz Velaskezam trīs minūšu vietā bija nepieciešama nedaudz vairāk kā viena minūte, lai liktu savā priekšā kapitulēt brazīliešu milzim.

Cīņa iesākās cerīgi, ar sportistu sitienu apmaiņu, taču ātri vien kontroli pārņēma Keins Velaskezs, kurš centās nogāzt raženo Antonio Silvu, taču brazīlis braši turējās. Diemžēl Silvam ilgi nebija ko likt pretī Velaskeza ātrumam un veiklībai, izlaižot spēcīgu labās rokas sitienu… Antonio bija uz ceļiem un Keinam atlika vien nobeigt iesākto…
Šī Velaskezam ir trešā uzvara pēc kārtas un pirmā veiksmīgā pērnā gada decembrī atgūtās UFC smagā svara čempiona jostas aizstāvības cīņa.

„Nedomāju par titula aizstāvēšanu, es vienkārši gribu uzvarēt katru cīņu, bet josta velkas līdzi katrai cīņai. Šovakar es biju svētīts. Mans cīņas plāns bija kustēties kamēr meklēju brīdi, lai ieietu kājās vai izdarītu sitienus,” pēc uzvaras atklāja Keins Velaskezs, kurš karjeras laikā divreiz kļuvis par UFC čempionu.

Dos Santos uzvar Hantu un cer uz titula cīņu

Bijušais UFC smagā svara čempions Juniors dos Santos, kurš titulu zaudēja pirms gada, kapitulējot Keina Velaskeza priekšā, šodien dramatiskā cīņā trešajā raundā nokautēja Marku Hantu, kas viņam nodrošinās otro vietu rindā uz UFC čempiona jostu aiz Alistera Overīma un Trevisa Brauna pāra uzvarētāja, kuri spēkosies par obligātā kandidāta statusu.

Cīņa bija notikumiem bagāta – daudz sitienu un metienu mēģinājumi… Pirmajā raundā Dos Santosam gandrīz izdevās nokautēt Hantu, taču jaunzēlandietis no nokdauna atguvās stāvot kājās. Ar katru minūti pamazām apgriezienus sāka uzņem brazīlietis, kurš trešajā raundā bija krietni žirgtāks par Jaunzēlandes sportistu, kas laikam arī bija noteicējs uz ko Dos Santos paņēma Hantu… Marks izlaida griezto sitienu ar kāju un trešā raunda izskaņā atradās uz ringa dēļiem.

Junioram dos Santosam šī bija pirmā uzvara pēc jau pieminētā zaudējuma, ko viņš piedzīvoja cīņā ar Keinu Velaskezu.

„UFC 160” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Cain VelasquezAntonio SilvaTKO (punches)11:21
2.Junior dos SantosMark HuntKO (spinning kick; punch)34:19
3.Glover TeixeiraJames Te Hunasubmission (guillotine choke)12:38
4.T.J. GrantGray MaynardTKO (strikes)12:07
5.Donald CerroneK.J. Noonsdecision (unanimous)35:00
6.Mike PyleRick Storydecision (split)35:00
7.Dennis BermudezMax Hollowaydecision (split)35:00
8.Robert WhittakerColton SmithTKO (strikes)30:41
9.Khabib NurmagomedovAbel Trujillodecision (unanimous)35:00
10.Stephen ThompsonNah-Shon Burrelldecision (unanimous)35:00
11.George RoopBrian BowlesTKO (punches)21:43
12.Jeremy StephensEstevan Payandecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2013-05-26 19:29, pirms 11 gadiem
JDS nav otrā vieta rindā uz čempiona titulu! Visās pēccīņas intervijās D. Vaits skaidri un gaiši apstiprina, ka JDS ir nākamais rindā uz cīņu ar Velaskēzu. Un kā gan Overīms un Brauns varētu būt nākamie rindā uz titulu, ja abi pavisam nesen (Overīms pagājušajā un Brauns aizpagājušajā cīņā) zaudēja nupat uzvarētajam Silvam

     [+] [-]

, 2013-05-27 15:47, pirms 11 gadiem
gaidu 3.tikšanos starp tiem abiem,nenoliedzami labaakie pashlaik shajaa svaraa !

     [+] [-]

, 2013-05-27 15:53, pirms 11 gadiem
Baigi gribētos redzēt, vai DC vs JDS būtu tāds pats iznākums kā JDS vs Velaskēzs II. Es domāju, ka jds uzvarētu!

zdarova lisij rakstīja: gaidu 3.tikšanos starp tiem abiem,nenoliedzami labaakie pashlaik shajaa svaraa !

     [+] [-]

, 2013-05-29 11:33, pirms 11 gadiem
Ļoti pozitīvā iespaidā biju par Hanta performanci cīņā, bet nu tomēr šķiet tā paagri JDS cīņai ar Velaskēzu.

pāagri šo triloģijas govi slauc nudien. varētu vēl abi vēl vienu cīņu iziet un tad varbūt ar visu haipu utt. citādi kaut kā maz intereses atkal tos pašus čaļus redzēt un vai pēc gada baigās izmaiņas būtu, bet nu labi.

žetons JDS par to pusmēnesvēzienu. šaubos vai kāds to paredzēja, kur nu vēl starp smagsvariem.

Nūnzs (?) šausmīgi demotivēts izskatījās

     [+] [-]

, 2013-05-29 15:08, pirms 11 gadiem
Nedomāju, ka ir par agru! Velaskēzs tika pie revanša pēc vienas uzvaras. Viss ir taisnīgi + prasmju atšķirība starp šiem abiem vīriem un pārējo HW eliti ir pietiekami lielai, lai netērētu laiku ar citām cīņām. Kas vēl varētu sacensties ar Velaskēzu? Verdums? Nē, jo Keins viņu iznīcinātu stendapā. Big Nog? Atbilde jau ir zināma. Vienīgā interesantā cīņa Keinam varētu būt pret DC, bet tā, kā zināms, nevar notikt

hellpickle rakstīja: Ļoti pozitīvā iespaidā biju par Hanta performanci cīņā, bet nu tomēr šķiet tā paagri JDS cīņai ar Velaskēzu.

pāagri šo triloģijas govi slauc nudien. varētu vēl abi vēl vienu cīņu iziet un tad varbūt ar visu haipu utt. citādi kaut kā maz intereses atkal tos pašus čaļus redzēt un vai pēc gada baigās izmaiņas būtu, bet nu labi.

žetons JDS par to pusmēnesvēzienu. šaubos vai kāds to paredzēja, kur nu vēl starp smagsvariem.

Nūnzs (?) šausmīgi demotivēts izskatījās

     [+] [-]

, 2013-05-31 11:52, pirms 11 gadiem
Nav jau vienmēr jānoslēdzas visam ar triloģiju, jo abi vēl salīdzinoši jauni un abi ir vinnējuši pa reizei, turklāt diezgan iespaidīgi, var cīnīties kaut 7 reizes. Ja JDS atkal izrubīs Keinu, tad tāpat visi gaidīs rematchu, zinot, ka Keins var nodauzīt JDS 5 raundu garumā kā bomzi. Vienīgi, ja Keins atkal šoreiz dauzīs JDS kā maisu 5 raundus, tad līdz ceturtajai cīņai var nākties krietni pagaidīt.
Cerēsim, ka atkal vinnēs JDS, lai mums ir iespēja piedzīvot nevis triloģiju, bet heptaloģiju.

     [+] [-]

, 2013-05-31 13:12, pirms 11 gadiem
ozols_ rakstīja: Nedomāju, ka ir par agru! Velaskēzs tika pie revanša pēc vienas uzvaras. Viss ir taisnīgi + prasmju atšķirība starp šiem abiem vīriem un pārējo HW eliti ir pietiekami lielai, lai netērētu laiku ar citām cīņām. Kas vēl varētu sacensties ar Velaskēzu? Verdums? Nē, jo Keins viņu iznīcinātu stendapā. Big Nog? Atbilde jau ir zināma. Vienīgā interesantā cīņa Keinam varētu būt pret DC, bet tā, kā zināms, nevar notikt
Verdūmam nav tik slikts stand-ups. Un ja tas būtu kritērijs, tad jēgas likt vispār kādu ar Andersonu Silvu nav. Un viņš ir tagad kaut cik veiksmīgs. un ir liela atšķirība viņu cīņās. 1 min, kur tu esi bijis veiksmīgs, un tad tās 25 min, kad tu sūkā Velaskēza prasmju olas.

būtu tā pirmā cīņa notikusi kā vajadzēja, t.i., otrā cīņa (atceramies, ka tāpēc Keins bija favorīts sākumā) mēs par JDS tik ātri vis nerunātu.

Sonens nedabūja pēc 22-23 mīnūsu dominēšanas. pat iedeva Okami iespēju tajā laikā, kuru īsti nav jēgas tur likt vai vispār skatīties, tāpēc Verdūms nešķiet tik krimināls variants.

     [+] [-]

, 2013-05-31 15:59, pirms 11 gadiem
hellpickle rakstīja: Verdūmam nav tik slikts stand-ups. Un ja tas būtu kritērijs, tad jēgas likt vispār kādu ar Andersonu Silvu nav. Un viņš ir tagad kaut cik veiksmīgs. un ir liela atšķirība viņu cīņās. 1 min, kur tu esi bijis veiksmīgs, un tad tās 25 min, kad tu sūkā Velaskēza prasmju olas.

būtu tā pirmā cīņa notikusi kā vajadzēja, t.i., otrā cīņa (atceramies, ka tāpēc Keins bija favorīts sākumā) mēs par JDS tik ātri vis nerunātu.

Sonens nedabūja pēc 22-23 mīnūsu dominēšanas. pat iedeva Okami iespēju tajā laikā, kuru īsti nav jēgas tur likt vai vispār skatīties, tāpēc Verdūms nešķiet tik krimināls variants.
Nav korekti uzskatīt JDS uzvaru par veiksmi. JDS ir labākais nokautētājs HW divīzijā un Keinam ir vidusmēra žoklis. Rezultātā, katrā otrajā savstarpējā cīņā Keins gulēs. Keinu vairākas reizes bomzis Kongo apdullināja un Hants izturēja identisku JDS sitienu pirmajā raundā, ar kuru Keinam "Gone in 60 seconds" Velaskēzam tika atņemts tituls.
+ es gribētu redzēt Keinu pret Werdumu. Labākais HW gnp pret labāko guardu.

     [+] [-]

, 2013-05-31 20:42, pirms 11 gadiem
Ne vienmēr tev piekrītu, bet šoreiz gan. Keins pret Verdumu būtu interesanti, bet domāju, ka beigtos līdzīgi kā pēdējā Keina cīņa ar Bigfootu. Pat ja Keins nav izteikts power puncher kā JDS, viņam ir izcila MMA boksa tehnika, kas īpaši labi strādā īsā distancē. Domāju, ka Verdums neizturētu pirmās piecas minūtes. Ja Overīms iepriekš apsolītu nesalielīties, kā izdarīja cīņā ar Lielo Pēdu, viņa cīņa ar Keinu būtu tiešām interesanta (lai gan Overīms, visticamāk, zaudētu, jo Keins būtu pārāk labs grapleris

Luca Toni rakstīja: Nav korekti uzskatīt JDS uzvaru par veiksmi. JDS ir labākais nokautētājs HW divīzijā un Keinam ir vidusmēra žoklis. Rezultātā, katrā otrajā savstarpējā cīņā Keins gulēs. Keinu vairākas reizes bomzis Kongo apdullināja un Hants izturēja identisku JDS sitienu pirmajā raundā, ar kuru Keinam "Gone in 60 seconds" Velaskēzam tika atņemts tituls.
+ es gribētu redzēt Keinu pret Werdumu. Labākais HW gnp pret labāko guardu.

     [+] [-]

, 2013-06-02 13:16, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: Nav korekti uzskatīt JDS uzvaru par veiksmi. JDS ir labākais nokautētājs HW divīzijā un Keinam ir vidusmēra žoklis. Rezultātā, katrā otrajā savstarpējā cīņā Keins gulēs. Keinu vairākas reizes bomzis Kongo apdullināja un Hants izturēja identisku JDS sitienu pirmajā raundā, ar kuru Keinam "Gone in 60 seconds" Velaskēzam tika atņemts tituls.
+ es gribētu redzēt Keinu pret Werdumu. Labākais HW gnp pret labāko guardu.
es nesaku, ka tas viss uz tīru veiksmi, BET, sakot to, ka tur veiksme nespēlē lomu, būtu tas pats kā teikt, ka Keins ir tik minūtes vērts pret JDS. un tāda ziņā 25 min. laikā JDS būtu iespēja "izslēgt" Keinu ~20 reizes, ja ne kaut kur 3 raundā nenositot pavisam.

bet nu te mazliet fana dusmas pa daļai un tas, kā UFC mēdz uzpūst šos ātros KO. "he looked fantastic, amazing. he was perfect. etc" nu ko tur reāli no tās vienas minūtes var izspriest?

un tas, ka viņš 25 minūtē neko nevar pasākt, nedz savu nespēju cīnīties pēc sava plāna nenorāda uz to, ka toreiz dabūt to KO gatavu bija mazliet .. veiksme? vai ta otrā cīņa nebija tieši tas, ko visi gaidīja pirmoreiz (nu ok, mazliet līdzvērtīgāku, bet nu doma skaidra)?

     [+] [-]

, 2013-06-03 22:16, pirms 11 gadiem
hellpickle rakstīja: es nesaku, ka tas viss uz tīru veiksmi, BET, sakot to, ka tur veiksme nespēlē lomu, būtu tas pats kā teikt, ka Keins ir tik minūtes vērts pret JDS. un tāda ziņā 25 min. laikā JDS būtu iespēja "izslēgt" Keinu ~20 reizes, ja ne kaut kur 3 raundā nenositot pavisam.

bet nu te mazliet fana dusmas pa daļai un tas, kā UFC mēdz uzpūst šos ātros KO. "he looked fantastic, amazing. he was perfect. etc" nu ko tur reāli no tās vienas minūtes var izspriest?

un tas, ka viņš 25 minūtē neko nevar pasākt, nedz savu nespēju cīnīties pēc sava plāna nenorāda uz to, ka toreiz dabūt to KO gatavu bija mazliet .. veiksme? vai ta otrā cīņa nebija tieši tas, ko visi gaidīja pirmoreiz (nu ok, mazliet līdzvērtīgāku, bet nu doma skaidra)?
ko nozīmē tas, ko visi gaidīja pirmoreiz? otrā cīņa bija tāda, kādu visi gaidīja no Keina pirmoreiz. bet uzmini ko? ne vienmēr viss notiek pēc plāna un JDS kulaks izbojāja to, ko visi gaidīja no Keina pirmoreizi. Savukārt tā, kā noslēdzās pirmā cīņa, bija tieši tas, ko visi gaidīja no JDS. Kāpēc tu expectationus no Keina vērtē augstāk par to, ko gaidīja no JDS? kāda jēga ir aiziet tik bezsakarīgās analīzēs. sausais atlikums ir tāds, ka katrs ir vinnējis 1 reizi un katrs savā stilā - JDS ar nokautu un Keins decisionu ar savu aktīvo klapēšanu. JDS uzvarēja pirmo reizi, Keins mācījāš no savas kļūdas, vinnēja revanšu. Tagad JDS bija laiks izdarīt secinājumus un sagatavoties labāk pret Keinu un neviens nezina, kas notiks trešajā cīņā. labāk vienkārši skatīties, kā viņi abi cīnās un miers.

     [+] [-]

, 2013-06-04 02:05, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: ko nozīmē tas, ko visi gaidīja pirmoreiz? otrā cīņa bija tāda, kādu visi gaidīja no Keina pirmoreiz. bet uzmini ko? ne vienmēr viss notiek pēc plāna un JDS kulaks izbojāja to, ko visi gaidīja no Keina pirmoreizi. Savukārt tā, kā noslēdzās pirmā cīņa, bija tieši tas, ko visi gaidīja no JDS. Kāpēc tu expectationus no Keina vērtē augstāk par to, ko gaidīja no JDS? kāda jēga ir aiziet tik bezsakarīgās analīzēs. sausais atlikums ir tāds, ka katrs ir vinnējis 1 reizi un katrs savā stilā - JDS ar nokautu un Keins decisionu ar savu aktīvo klapēšanu. JDS uzvarēja pirmo reizi, Keins mācījāš no savas kļūdas, vinnēja revanšu. Tagad JDS bija laiks izdarīt secinājumus un sagatavoties labāk pret Keinu un neviens nezina, kas notiks trešajā cīņā. labāk vienkārši skatīties, kā viņi abi cīnās un miers.
neuzmet lūpu. pats atbildēji uz savu jautājumu. jebkurā gadījumā - izteicu viedokli, kam tu nepiekriti, un tad arī pateicu, kāpēc man tāds viedoklis. nevajag uzreiz "ai, poh*j, kāda starpība." tas ir tikai viedoklis un tam ir savs iemesls.

būtu JDS divus dominējošus raundus ierakstījis un tad trešajā izslēdzis, nebūtu problēma neticēšanā. bet visi te nevar beigt slienoties par vienu minūti, kur nu gandrīz nekas īpašs nenotika un kas ir apmēram tikpat spēju izsakoša kā GSP vs Serra I.

un tad vēl atnākt otrreiz kā Denam Hārdijam uz titulcīņu (bet, hei, vismaz nekā Serra revansa mačā).

     [+] [-]

, 2013-06-04 06:51, pirms 11 gadiem
tu salīdzini JDS ar Serru, kuram līdz cīņai ar GSP bija karjerā tikai viens haļavnijs nokauts?
kas ir tie visi, kas nevar beigt slienoties par vienu minūti? kaut kā neesmu manījis nevienu. drīzāk izskatās, ka tev vienīgajam tā cīņa baigi sāp un palikusi atmiņā, ka nabaga Keinu na šaru izrubīja.

     [+] [-]

, 2013-06-07 04:11, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: kas ir tie visi, kas nevar beigt slienoties par vienu minūti? kaut kā neesmu manījis nevienu.
katrs JDS fans ārpus šīs lapas desmit komentētājiem? tas nav tik reti, lai neteiktu vairāk, un neprojicē. būtu tu tik nenormāli nosvērts, nereāģētu ar tādu agresīvu atbildi uz katru tev oponējošo atbildi.

es saku, ka uz vienu minūti neko nekad nevar īsti determinatīvi spriest (ja nu vienīgi viņš neuzvar Keinu 1 minūtē 3x, pēc kārtas kaut vai). protams, neesmu cīkstonis un pēc pirmajiem 10 sitieniem nevaru paredzēt, kā cīņa beigsies, un tāpēc te tāda ignorance no manas puses atšķirībām no pārējiem tastatūras cīņas kungfusuperfightgrandmaster speciālistiem.

es pat nezinu, kāpēc tas tevi rausta un tev vajag pierādīt, ka viena minūte ir pavisam pietiekami, lai izvērtētu abu atlētu spējas. pat, ja tu esi šīs sekcijas lielāka mute un prātvēders, kas tikpat ātri sprāgs ar pļūtīšanu kā tikko ielikts gāzes baloniņš mikroviļņu krāsnī, es kaut kā raugos uz skepsi tevi izvērtējam JDS un Keina spējas zem 60 sekundēm.

baigais disputs par vienu minūti. tak poh*j, pat ja tu vari visu tik ģeniāli izspriest, es nevaru un punkts.
liecies mierā un aizlūdz par manu nabaga dvēseli vakaros.

     [+] [-]

, 2013-06-07 15:42, pirms 11 gadiem
es nereaģēju agresīvi, es vienkārši jau labu laiku nejūtu līdzi nevienam konkrētam cīkstonim, tāpēc es brīvi un objektīvi varu izteikt savas domas.
Man JDS ir tik pat ļoti vienaldzīgs, cik tu. Lai Keins viņu dauza vēlreiz tāpat 25 minūtes, es no tā sliktāk naktīs negulēšu, vienkārši es oponēju tavam viedoklim, jo izskatās, ka tu esi nedaudz Keina riekstos ieķēries (atvainojos, ja tā nav) un, manuprāt, neobjektīvi izsakies.
Tu runā tā, it kā JDS būtu kaut kāds bomzis Kimbo no ielas paņemts un nav izdarījis tavās kritiskajās acīs pietiekami, lai vispār varētu stāties pret neuzveicamo kiborgu-čempionu Velaskēzu.
Es nesaku, ka no tās vienas minūtes viņu pirmajā cīņā var baigo statistiku taisīt, es vienkārši saku, ka JDS ir pierādījis sevi labi citās cīņas un regulāri pretiniekus slēdz ārā 1.raundā, tāpēc to nevar uzskatīt par baigo haļavu, ka arī Keins tika noguldināts.
Es nemēģinu pierādīt vai apgalvot, ka JDS ir labāks un vinnēs 3. cīņā. Man nav ne jausmas, kā tā izvērtīsies. Tieši tu esi tas, kas te baigo izvērtējumu taisa no viņa pirmajām cīņām . Es labāk skatos, kā viņi cīnās, nevis rakstu te kaut kādus romānus par lietām, ko tāpat nevar paredzēt.

     [+] [-]

, 2013-06-17 10:06, pirms 11 gadiem
Stulbi te kko spriest par JDS veiksmi. No 16 uzvarām karjerā 11 ir ar nokautu pirmajā raundā. Tas ir viņa stils, viņš nokautē nevis uzvar pēc punktiem. Viss.