Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas džudisti rīt sāks cīņu pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas džudisti rīt sāks cīņu pasaules čempionātā
Jevgeņijs Borodavko
Foto: International Judo Federation, judo.org.lv

Kazahstānas galvaspilsētā Astanā šonedēļ sācies pasaules čempionāts džudo, kur iespējams nopelnīt daudz punktu cīņā par olimpiskajām ceļazīmēm uz Riodežaneiro spēlēm. Lai cīnītos par čempionu tituliem un svarīgiem reitinga punktiem, uz tatami izies 816 sportisti no 129 valstīm. Planētas meistarsacīkstēs Latviju pārstāvēs septiņi sportisti.

Olimpiskajai atlasē džudisti cīnās par ceļazīmēm uz Rio. Ja olimpiskā kvalifikācija beigtos tagad, tad pēc judobase.org aprēķiniem ceļazīmi uz Rio saņemtu arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieks Jevgeņijs Borodavko (līdz 100 kg), kurš atlases rangā ieņem augsto 12. vietu un var justies salīdzinoši komfortabli. No pārējiem mūsējiem vistuvāk reitinga olimpiskajai zonai ir Artūrs Ņikiforenko (virs 100 kg) un Aigars Mīlenbergs (līdz 90 kg), savukārt iepriekšējo spēļu olimpietis Konstantīns Ovčiņņikovs (līdz 81 kg) saglabā vairs tikai teorētiskas izredzes.

Pasaules čempionāts varbūt ir pēdējā lielā iespēja tiem, kuri šobrīd krietni vien atpaliek no kārotās olimpiskās zonas atlases reitingā. Pasaules čempionātā, izcīnot kaut vai pāris uzvaras, var jūtami papildināt savu punktu krājumu olimpiskajā atlasē.

Latvijas izlases treneri ir Oļegs Baskins, Alekandrs Osnačs un uzbeku speciālists Adhams Džamalovs, kurš savulaik trenējis arī Uzbekistānas izlasi, bet no pavasara strādā Rīgas džudo klubā "Lido".

Latvijas džudo izlases sastāvs pasaules čempionātā

-73 kg Dmitrijs Fedosejenkovs (Lido, Rīga) - cīnās 26. augustā
-73 kg Mihails Šteinbuks (Lido, Rīga) - cīnās 26. augustā
-81 kg Konstantīns Ovčiņņikovs (V.Zeļonija sporta skola, Rīga) - cīnās 27. augustā
- 90 kg Aigars Mīlenbergs (Kyodai, Rīga) - cīnās 28. augustā
- 100 kg Jevgeņijs Borodavko (Makkabi, Rīga) - cīnās 29. augustā
+100 kg Artūrs Ņikiforenko (Makkabi, Rīga) - cīnās 29. augustā
+100 kg Vladimirs Osnačs (Satori, Rīga) - cīnās 29. augustā

Izmantotie resursi:
judo.org.lv
ijf.org