Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kuivanens Zviedrijā triumfē pār Gonzalesu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kuivanens Zviedrijā triumfē pār Gonzalesu
Antons Kuivanens
Foto: mmaviking.com

Bijušais UFC vieglā svara cīkstonis, soms Antons Kuivanens (19-7-0) Zviedrijā notiekošajā šovā „SC 9 – Gothenburg” pirmajā raundā nokautēja Zviedrijā dzīvojošo Diego Gonzalesu (15-10-0) un tika kronēts par jauno Superior Challenge čempionu.

Šā gada sākumā pēc zaudējuma realitātes šova „The Ultimate Fighter 15” uzvarētājam Maiklam Čīsam (10-1-0), Antons Kuivanens pameta UFC rindas un atgriezās dzimtajā Somijā. Dzimtenē viņš aizvadīja divas cīņas, vienā svinot uzvaru pār Džeisonu Pīrsu (10-2-0), bet otrajā negaidīti piekāpjoties bijušajam Bellator cīkstonim Ērikam Reinoldsam (18-6-0).

Neskatoties uz zaudējumu Kuivanenam tika piedāvāta titula cīņa ar Diego Sančezu, kurai, soms, protams, piekrita.
Visai necerēti priekš zviedru cīņu sporta līdzjutējiem Gonzales piedzīvoja ātru zaudējumu, savukārt Antons Kuivanens rehabilitējās pēc zaudējuma cīņā ar Reinoldsu.

„Cīņa bija īsa, taču uzvara ir patīkama,” par uzvaru un jauno titulu priecājās Kuivanens, kurš karjeras pirmsākumos uzvarējis arī Latvijas sportistus Sergeju Deņisovu (1-2-0) un Juriju Karpenko (1-9-0).

Pēc Kuivanena uzvaras, ringā kāpa cits bijušais UFC cīkstonis, Zviedrijā dzīvojošais irāņu sportists Reza Madadi (13-3-0) un izsauca somu atlētu uz cīņu.

„Tā vēl joprojām ir mana josta,” izteicās Madadi, kurš pirms pievienošanās UFC bija Superior Challenge čempions, taču parakstot līgumu ar pasaules vadošo MMA organizāciju irānis automātiski zaudēja čempiona statusu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...