Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Saulkrastos notiks Latvijas atklātais čempionāts pludmales cīņā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Saulkrastos notiks Latvijas atklātais čempionāts pludmales cīņā
Foto no pasākuma afišas

31. jūlijā plkst. 10.30 Saulkrastu Jūras parkā sāksies Latvijas atklātais čempionāts pludmales cīņā. Cīņa plānota četrās vecuma grupās, 39 svaru kategorijās. Saulkrastu smiltīs tiks noskaidroti arī valsts absolūtie čempioni dāmu un kungu konkurencē, informē Latvijas Sporta cīņas federācija.

Šāds pasākums Saulkrastos notiks jau otro gadu pēc kārtas. Turnīra mērķis ir popularizēt pludmales cīņu Latvijā, noskaidrot valsts spēcīgākos cīkstoņus un apzināt, kā arī sagatavot potenciālos dalībniekus 2026. gada pasaules jaunatnes olimpiādei, kuras programmā pirmo reizi ir iekļauta pludmales cīņa. Šis cīņas veids ir dinamisks un ļoti skatāms, strauji kļūst populārs pasaulē. Saulkrastu Jūras parks ir ideāla vieta, kur notikt šādām sacensībām.

Šajās sacensībās nav jābūt federācijas juridiskajam biedram, lai varētu komandēt komandu, tāpēc drīkst piedalīties visi interesenti, tostarp džudo, sambo un graplinga cīkstoņi, kuri var labi izpausties šajā cīņas veidā. Organizācijām, kuras komandēs savus sportistus un trenerus pieteikums sacensībām jānosūta līdz 2021. gada 27. jūlijam plkst. 12.00.

Pieteikšanās vēl turpinās, taču jau zināms, ka piedalīsies Latvijas brīvās cīņas zvaigznes - 2015. gada kadetu Eiropas čempione Jekaterina Jermaļonoka, 2019. gada junioru EČ bronzas medaļniece Ramina Mamedova, šī gada pieaugušo Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvēji Ivars Samušonoks un Alīna Antipova, kā arī grieķu-romiešu cīņas pārstāvis Kaspars Bondarenko (pirms diviem gadiem viņš ieguva Eiropas jaunatnes olimpiādes bronzu).

Sacensības rīko Latvijas Sporta cīņas federācija sadarbībā ar Saulkrastu novada pašvaldību. Sacensību dalībniekiem būs stingri jāievēro izstrādātais sanitārais protokols Covid-19 infekcijas ierobežošanai. Epidemioloģiskās drošības apsvērumu dēļ pasākums notiks bez skatītājiem. Nolikumu, sanitāro protokolu var atrast federācijas mājas lapā.

Klāt būs arī sacensību organizētāja Laura Skujiņa un Latvijas Sporta cīņas federācijas prezidents Armands Zvirbulis, kurš ir gaidāmo olimpisko spēļu dalībnieces Anastasijas Grigorjevas treneris un 1. augustā izlidos uz Tokiju.

Izmantotie resursi:
latwrestling.lv

  +1 [+] [-]

, 2021-07-22 14:41, pirms 3 gadiem
Gan jau pa kluso varēs skatīties no krūmiem!

     [+] [-]

, 2021-07-22 15:02, pirms 3 gadiem
herkulez rakstīja: Gan jau pa kluso varēs skatīties no krūmiem!
tad nebrīnies, ja pienāk apsargs un lūdz vākties prom