Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Arēnā Rīga noslēgušās karatē sacensības "Latvia Open 2016"

Rolands Eliņš

Arēnā Rīga noslēgušās karatē sacensības "Latvia Open 2016"
Kalvis Kalniņš
Publicitātes foto

Karatē sacensībās "Latvia Open 2016" Latvijas sportisti ieguva 22 zelta medaļas 59 kategorijās. Par sacensību norisi plašāk stāstīja federācijas ģenerālsekretārs Arnis Šauriņš.

„Šodien Arēnā Rīga varējām pārliecināties, ka karatē ir ļoti populārs olimpiskais sporta veids gan jauniešu, gan pieaugušo vidū: gada vērienīgākajās starptautiskajās karatē sacīkstēs Latvia Open 2016 par balvām cīnījās vairāk nekā 500 sportisti no 11 pasaules valstīm. Aizraujoša bija Ruslana Sadikova ( Latvija) un Gogitas Arkanijas (Gruzija) finālcīņa visprestižākajā Absolūtā kumite kategorijā par Absolūtā čempiona titulu, kurā uzvarēja Arkanija, pierādot, ka karatē ir sporta veids, kas ne tikai attīsta veiklību un sportisko formu, bet intelektuālu personību kopumā. Absolūtā kumite kategorijā bronzas medaļas ieguva Andrejs Griņēvičs (Baltkrievija) un Zurabs Gabelija (Krievija),” saka Arnis Šauriņš, Latvijas Karatē federācijas ģenerālsekretārs. A.Šauriņš piebilst, ka sākt trenēties karatē nekad nav par vēlu, uzsverot, ka daudzi vīrieši sāk treniņus, lai uzlabotu savu labsajūtu un fizisko formu, bet dāmas nāk apgūt pašaizsardzību, lai varētu justies drošāk.

Sacensību vakara svinīgajā daļu atklāja Japānas vēstniecības Latvijā padomnieks Naotaka Sakaguči, kurš savā runā sacīja: „ Es pateicos Latvijas Karatē Federācijai par izrādīto lielo godu atklāt šīs sacensības. Man ir patīkami, ka karatē ir tik ļoti populārs Latvijā. Karatē nodarbības norūda cilvēka garu un to disciplinē, kas savukārt noved pie personības harmoniskas attīstības.”

Pateicoties Japānas vēstniecībai Latvijā par starptautiskā karatē čempionāta Latvia Open 2016 atbalstu Latvijas Karatē Federācijas ģenerālsekretārs Arnis Šauriņš pasniedza Naotaka Sakaguči kungam piemiņas medaļu un goda rakstu.

Latvijas Karatē Federācijas izlases zvaigznes izcīnīja: vistitulētākais izlases sportists Kalvis Kalniņš vīriešu kumitē līdz 67 kg zelta un Nikolajs Bodrovs sudraba medaļas, Ruslans Sadikovs vīriešu kumite līdz 75 kg zelta un Absolūtā kategorijā sudraba medaļu, Andrejs Ozerovs vīriešu kumite līdz 84 kg brozas, Kirils Membo vīriešu katās zelta medaļas un Viktorijai Rezajevai sieviešu kumite līdz 68 kg un Absolūtā kategorijās sudrabs.

Sacensības notika 5 vecuma grupās un 59 kategorijās. Latvijas sportisti ieguva 22 zelta, 31 sudraba, 55 bronzas medaļas.

Latvijas karatē federācijas 25 klubos bērnu, jauniešu un pieaugušo grupās dažādos Latvijas novados nodarbojas vairāk nekā četri tūkstoši cilvēku. Latvijas karatē federācija lepojas ar to, ka ar savu treneru darbu spēj uzmundrināt un atbalstīt Latvijas jaunatni garīgi un fiziski pilnveidot sevi un ka federācijas treneri atrod aizvien jaunas mācīšanas metodes un līdzekļus, kas palīdz cilvēkiem mācīties dzīvot savu dzīvi maksimāli fiziski un garīgi aktīvi savā un sabiedrības labā – saka A.Šauriņš.

Sacensības tiešraides ierakstu iespējams vērot šeit: https://www.youtube.com/watch?v=Yu9...

Starptautiskās karatē sacensības ”Latvia Open 2016” atbalsta „ LR Izglītības un Zinātnes Ministrija, Latvijas Sporta Federāciju Padome, PATA, Rīgas Brīvosta, Balticom, Apsara, Apdrošināšanas brokeru kompānija “A TurboC 4U “,”Daba VS”, ”Pērnes L”, “Abora”, Hayashi, Hotel Mercure, Hotel Ibis. Informatīvi atbalsta Euro TV, LR4.

Informāciju sagatavoja:
Arnis Šauriņš
Latvijas Karatē Federācijas ģenerālsekretārs