Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Samušonoks un Jermaļonoka apstājas U23 EČ ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samušonoks un Jermaļonoka apstājas U23 EČ ceturtdaļfinālā
Foto: United Word Wrestling

Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē sācies U23 Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Latvija šoreiz pārstāvēta tikai brīvajā cīņā. Ivars Samušonoks un Jekaterina Jermaļonoka uzvarēja pirmajā mačā, bet zaudēja otrajā.

Atgādinām, ka 2015. gadā Jermaļonoka kļuva par kadetu Eiropas čempioni 37 kilogramos, taču pēcāk viņai bija jākļūst smagākai, lai sekmīgi cīnītos junioru līmenī. Turklāt junioru vieglākā svara kategorija tika tika pacelta no 44 uz 50 kilogramiem, kas augumā īsās cīkstones uzdevumu būtiski apgrūtināja.

U23 Eiropas čempionāta 50 kilogramos Jekaterina Jermaļonoka vispirms cīnījās pret polieti Amandu Tomčiku. Otrajā minūtē mūsējā satvēra pretinieces roku un noformēja divpunktīgo uzbrukumu (2:0), tūlīt pat turpināja šo ofensīvu, apvēla polieti uz muguras (4:0) un nolika uz lāpstiņām, izcīnot priekšlaicīgu uzvaru.

Ceturtdaļfinālā pretī stājās 2019. gada junioru pasaules bronzas medaļniece Marija Leorda (Moldova). Daugavpiliete nonāca iedzinējos (0:2). Trešajā minūtē centās veikt paņēmienu, taču neierēķināja pretinieces pārsvaru kilogramos, tādējādi nespēja pabeigt uzbrukumu un nokļuva neizdevīgā pozīcijā, ko izmantoja moldāviete (0:4) un nolika uz lāpstiņām.

Lai tiktu bronzas turnīrā, Jermaļonokai vajadzēja, lai pusfinālā moldāviete pārsteidzoši pieveiktu Krievijas sportisti. Tas nenotika, līdz ar to Latvijas cīkstonei sacensības ir noslēgušās.

86 kg brīvajā cīņā 2021. gada pieaugušo Eiropas čempionāta piektās vietas ieguvējs Ivars Samušonoks vispirms sagrāva čehu Matoušu Vondalu (10:0), bet ceturtdaļfinālā piekāpās vācietim Larsam Šeflem (0:2) un noslēdza sacensības.

Latviju pārstāvēja arī Elma Zeidlere (65 kg) un zaudēja zviedrietei Linneai Svensonei - 0:11.

Izmantotie resursi:
uww.org