Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kruzs uzveic Dilašovu un atgūst savu UFC titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Kruzs uzveic Dilašovu un atgūst savu UFC titulu
Dominiks Kruzs (no keisās) cīņā ar T.J. Dilašovu
Foto: sherdog.com

Lielisku dāvanu saviem faniem sarūpēja amerikānis Dominiks Kruzs (21-1), kurš cīņu šova “UFC Fight Night 81” vakara galvenajā mačā piecu raundu cīņā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica savu tautietiT.J. Dilašovu (12-3) un atguva savu pirms diviem gadiem zaudēto UFC vieglākā svara čempiona titulu.

Trīsdesmit gadus vecais Dominiks Kruzs no sava UFC vieglākā svara (-61 kg) čempiona titula šķīrās 2014. gadā, jo dažādu savainojumu dēļ ilgstoši nevarēja aizvadīt titula aizstāvības cīņu. Kruza titulu pārmantoja tā brīža UFC vieglākā svara pagaidu čempions Renans Barao (33-3), ko vēlāk zaudēja cīņā ar Taileru Džefriju “T.J.” Dilašovu.
Kruzs pēc vairākām pārciestajām operācijām un ilgstošas atveseļošanās atkal ir uz strīpas un meta izaicinājumu pašreizējam čempionam.

Neskatoties uz to, ka Dominikam pēdējo trīs gadu laikā trūkusi cīņu prakse un viņš šajā laikā aizvadījis vien vienu divcīņu, maču ar Dilašovu viņš iesāka savā ierastajā manierē, aktīvi kustoties pa cīņu būri un izdarot daudz trāpīgu sitienu.

Arī čempions nebija mazāk aktīvs, taču viņa raidītie sitieni nebija tik precīzi, taču tie no malas izskatījās spēcīgāki. Trešajā raundā grožus savās rokās pārņēma Dominiks Kruzs, kurš bija veiksmīgāks gan stājā, gan cīņā parterā. T.J. Dilašovs turpināja aktīvi pretoties, taču lielākā daļa viņa izdarīto sitienu nesasniedza mērķi.

Ceturtajā piecminūtē savas pozīcijas nostiprināja čempions, viņa sitieni aizvien biežāk sasniedza mērķi, bet Dominiks palika lēnāks un mazaktīvāks. Taču piektajā, pēdējā raundā sportisti cīnījās uz pilnu banku un gāja pēc uzvaras ar nokautu. Abiem bija labi momenti, lai cīņu beigtu ar priekšlaicīgu uzvaru.

Pēc izskanošā raunda beigu gonga sānu tiesnešu uzskati par uzvarētāju dalījās. Viens uzvaru ar punktiem 46-49 atdeva T.J. Dilašovam, bet divi ar rezultātu 48-47 un 49-46 Dominikam Kruzam, kurš kļuva par jauno UFC vieglākā svara čempionu.

“UFC Fight Night 81” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Dominick CruzT.J. Dillashawdecision (usplit)55:00
2.Eddie AlvarezAnthony Pettisdecision (split)35:00
3.Travis BrowneMatt MitrioneTKO (punches)34:09
4.Francisco TrinaldoRoss Pearsondecision (unanimous)35:00
5.Patrick CoteBen SaundersTKO (punches)21:14
6.Ed HermanTim BoetschTKO (knee and punches)21:39
7.Chris WadeMehdi Baghdadsubmission (rear-naked choke)14:30
8.Luke SandersMaximo Blancosubmission (rear-naked choke)13:38
9.Paul FelderDaron Cruickshanksubmission (rear-naked choke)33:56
10.Ilar LatifiSean O’ConnellTKO (punches)10:30
11.Charles RosaKyle Bochniakdecision (unanimous)35:00
12.Rob FontJoey GomezTKO (strikes)24:13
13.Francimar BarrosoElvis Mutapcicdecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...

     [+] [-]

, 2016-01-19 09:19, pirms 9 gadiem
Tādi mistiski tiesnešu lēmumi pēdējās titula cīņās,nepiekrītu Krūza uzvarai.
Ja šeit iedeva Krūzam tad pirms tam bija jādod arī Konditam.

     [+] [-]

, 2016-01-19 09:52, pirms 9 gadiem
Kruzs pirmos trīs raundus muka, izvairījās un kaut ko iebuhņija pretīm un par to dod uzvaru?! Kā minimums 3:2 pa raundiem uzvarēja Dilašovs.

     [+] [-]

, 2016-01-19 10:22, pirms 9 gadiem
Lielisku dāvanu saviem faniem sarūpēja brazīlietis Dominiks Kruzs (21-1)

Tad jau viņš vairāk ir latvietis, nekā brazīlis

  -2 [+] [-]

, 2016-01-20 12:02, pirms 9 gadiem
tur nav nekas mistisks,paskaties cik procentuāli precīzus sitienus izdarīja Cruz un cik T.J un tad ver vaļā muti!!! un ja nejēdz neko no tehnikas tad ari nevajag runāt,katram cīkstonim ir sava tehnika un viņš tikai izvairās no sitieniem,tur jau nav sētas,vai kaut kāds ielas kautiņš ka jāskrien virsū un jāklapē viens otrs ka man patīk par jums visiem pasmieties!

  -2 [+] [-]

, 2016-01-20 12:03, pirms 9 gadiem
Kāds sakars ar Latviju??? tur bija kaut viens Latvietis kas viņu atbalstīja,drošvien nē,ko jūs cilvēki runājāt

  -2 [+] [-]

, 2016-01-20 12:04, pirms 9 gadiem
T.J zaudējas pēc punktiem un Cruzam ari bija pārsvars,bet te visi tēlo gudrākus par tiesnešiem un katrs izskās par labu savam favorītam

  +1 [+] [-]

, 2016-01-20 13:32, pirms 9 gadiem
jonnybones rakstīja: T.J zaudējas pēc punktiem un Cruzam ari bija pārsvars,bet te visi tēlo gudrākus par tiesnešiem un katrs izskās par labu savam favorītam
Pam Pam Pam... īstais eksperts ir ieradies...
Tāds gudrs esi, Tev galvaskauss nespiež?

  -2 [+] [-]

, 2016-01-20 13:42, pirms 9 gadiem
nē nespiež vienkārši nepatīk,ka cilvēki nezin un runā nekas personigs!

  +1 [+] [-]

, 2016-01-20 13:57, pirms 9 gadiem
jonnybones rakstīja: nē nespiež vienkārši nepatīk,ka cilvēki nezin un runā nekas personigs!
Tad kaut kāda daļa mma žurnālistu un tas viens tiesnesis kurš iedeva TJ ar 49-46 uzvaru arī laikam neko nezin...

  -1 [+] [-]

, 2016-01-20 15:28, pirms 9 gadiem
paskaties lūdzu te,tad visu sapratīsi,nu nevar uzvarēt tas kuram mazāk procenti uz precizitāti un pārējo
UFC Fight Night: Dillashaw vs. Cruz

     [+] [-]

, 2016-01-20 16:31, pirms 9 gadiem
Ko tu te gvelz...
Kopš kuriem laikiem trāpījumu % UFC ir galvenais noteicošais uzvarā.

Tad jau atliek trāpīt vienu sitienu (100%) un atlikušo daļu skraidīt apkārt un būs uzvara, pofig ja pretinieks kaut vai no 150 reizēm tik kādas 20 trāpa īblī,vinnēs pirmais čalis,jo viens no viena trāpīts ir 100%...jeee.

Izcēli tos procentus tā,ka varētu padomāt MILZĪga atšķirība tur bija TJ gan punches thrown gan punches landed bija vairāk.
Tavs mīļais Krūzs tiesnešu acīs paņēma tos raundus tikai dēļ takedowniem.

Savas gudrības par procentiem labāk izmanto aprēķinot reizes un laika attiecību raustot sev biksēs.

     [+] [-]

, 2016-01-20 17:50, pirms 9 gadiem
jonnybones rakstīja: tur nav nekas mistisks,paskaties cik procentuāli precīzus sitienus izdarīja Cruz un cik T.J un tad ver vaļā muti!!! un ja nejēdz neko no tehnikas tad ari nevajag runāt,katram cīkstonim ir sava tehnika un viņš tikai izvairās no sitieniem,tur jau nav sētas,vai kaut kāds ielas kautiņš ka jāskrien virsū un jāklapē viens otrs ka man patīk par jums visiem pasmieties!
Tad es ar varu iet uz UFC, izturība pietiks, noskriešu visus raundus pa apli mukšu no pretinieka, rezultātā - man izdarīto sitienu skaits tuvu nullei un izdarīto sitienu procents viņam ar katastrofāls. Moš viņš vēl piekustu un noksristu bez elpas un es dabūtu tehnisko nakautu!

Katram taktika sava, bet nevar tak atdot uzvaru ja tu tik izvairies, bet pretinieks iet virsū un blietē. Izvairījās smuki, kaut ko iesita ar, bet Dilašovs visu laiku gāju virsū un sita, netrāpija ļoti daudz jā, bet gāja virsū un presēja. Tas tik izvairījās un atkāpās, rezultātā uzvarēja. Manās acīs negodīgs lēmums un ne man vienam tā liekas!

     [+] [-]

, 2016-01-20 17:53, pirms 9 gadiem
jonnybones rakstīja: paskaties lūdzu te,tad visu sapratīsi,nu nevar uzvarēt tas kuram mazāk procenti uz precizitāti un pārējo
http://uk.ufc.com/event/ufc-fight-night-boston-2016
Tas tak ir cīņas sports, ne F1, kur viss mērās sekundēs un procentos. Izdara kaut 1000 sitienus trāpa 10, bet ja otrs visu laiku atkapjas un izvairās (mūk), bet tas otrs visu laiku iet virsū, nevar uzskatīt ka mīzala vinnē!

     [+] [-]

, 2016-01-20 18:54, pirms 9 gadiem
jonnybones rakstīja: paskaties lūdzu te,tad visu sapratīsi,nu nevar uzvarēt tas kuram mazāk procenti uz precizitāti un pārējo
http://uk.ufc.com/event/ufc-fight-night-boston-2016
Katra eventa sākumā tiek nolasīti noteikumi - Raunda uzvarētājs iegūs 10 punkus,raunda zaudētājs 9 vai mazāk,uzvarētājs tiek pamatots uz efektīvu striking,grapling un octagon control.
Nekādi procenti nedz sitienu attiecība neko baigi nespēlē,tiesneši vienkārši skatās un vērtē,tieši tāpēc ir ļoti svarīgi ja kāds otram uztaisa damage lielāku kas ir redzams,tad tas spēlē viņa labā.
Es neesmu neviena pusē,ši bija ļoti sīva cīnja un uzvaru varēja atdot jebkuram,ja nocīnās šādi tad nav ko brinities,ka iedod šādu lēmumu,nevar pabeigt cīņu tad rēķinies kā var būt.
No vienas puses T.J. kontrolēja būri,gāja uzbrukumā un izdarīja sitienus,bet no otras puses - cik gan efektivi bija šie sitieni....
Krūzs kustējās daudz labāk,izvairijas un izdarija precīzus sitienus ik pa laikam,un šī visa iespaidā arī atdeva uzvaru viņam.
Protams,nepiekritu,ka krūzs uzvareja 4 raundus pret vienu,bet tāds nu ir tas lēmums.
Bez tam,kādu laicinju atpakal Rogans teica,ka lai nečakarētu tiesnešiem prātu tad viņi neredz to statistiku..
Cīņas laikā viņi neredz nedz procentus nedz kontrolēto laiku nedz izdarītos sitienus nedz sitienus kas trāpīti.
Respektīvi viņi neredz nekādus statistikas ciparus kamēr iet cīņa,viņi vnk balstās uz to ko redz.
Tāpēc šajā gadījumā šis procentu uzskaitījums galīgi neko nespēlē.
Ja cīņu redzetu dzīvajā,bez % un visiem citiem cipariem tad varūt arī tu domātu savādāk

  -1 [+] [-]

, 2016-01-20 19:24, pirms 9 gadiem
neviens tā nedarītu ka iesistu vienu reizi,ko jūs te runājat cilvēki,paskaties kārtīgi visos raundos procentuāli bija vadība Krūzam,viņš izdarīja mazāk sitienus neka T.J bet vairāk bija precīzi

  -1 [+] [-]

, 2016-01-20 19:27, pirms 9 gadiem
viņš jau nemuka izvairījās no sitien un kad izvairījās tad pretsitiena trāpīja,nenozīmē ka presingo uzreiz jādod uzvara,tas ir smieklīgi,no tā presinga nebija jēgas nekādas,jo kad pats presingoja dabūja pretī

  -1 [+] [-]

, 2016-01-20 19:29, pirms 9 gadiem
es noskatījos cīņu un redzēja ka labāks bija Kruz un tur nav ko spriest,nejau tiesneši speciāli atdeva uzvaru Kruzam

     [+] [-]

, 2016-01-20 20:12, pirms 9 gadiem
jonnybones rakstīja: neviens tā nedarītu ka iesistu vienu reizi,ko jūs te runājat cilvēki,paskaties kārtīgi visos raundos procentuāli bija vadība Krūzam,viņš izdarīja mazāk sitienus neka T.J bet vairāk bija precīzi
Tie viens bērnībā būs mātei no rokām izkritis...
Kārtējo reizi pierādās tas,ka Einšteinam bija taisnība - cilvēku stulbums ir bezgalīgs.

  +2 [+] [-]

, 2016-01-21 09:23, pirms 9 gadiem
redz, ka tomēr ar bēgšanu var atņemt titulu. Protams, ka T.J. pats vainīgs, ka neizslēdza to želeju, bet nu atņemt titulu ar tādu cīņu... te vajag revanšu.

  +1 [+] [-]

, 2016-01-21 09:38, pirms 9 gadiem
Salīdzinot teiksim ar futbolu - FK T.J gāja uzbrukumā, nepārtraukti presēja, daudz sita pa vārtiem arī iesita daudz golus. FK Kruzs sēdēja aizsardzībā, skaisti atņēma bumbas, aizskrēja pāris pretuzbrukumos, iesita golus, bet mazāk, bet gala rezultatā uzvarēja.

Ja tā būtu bijusi vienkārši rankinga cīņa tad vēl tā, bet titula cīņā šāds rezultāts, tā atņemt titulu tas ir nesmuki. Bet tā ir Amerika - tur ir biznes, šovs un sports tikai trešajā vietā. Lowlers bij laikam vairāk vajadzīgs, tāpēc tam atstaja titulu, kaut gan viņš zaudēja. Te bij bijušā čempiona atgriešānās un brīnumaina atkal titula atgūšana. Skaisti, var pat asaru nobirdināt, moš kāds filmu uzņems

  -1 [+] [-]

, 2016-01-21 12:45, pirms 9 gadiem
jā piekrītu Konditam vajadzēja piešķirt uzvar,bet par to futbolu labs tikai pielabošu T.J daudz sita pa vārtime,bet ne tik daudz trāpīja vārtos,daudz lidoja pāri vārtiem bet Cruz arkal sita mazāk bet vairāk trāpīja mērķī un galu galā,sanāca ka cruz iesita vairāk golus neka T.J

  -1 [+] [-]

, 2016-01-22 09:38, pirms 9 gadiem
Kāds naivums. Vai kāds no jums tiešām vispār pirms cīņas domāja, ka cīņa beigsies kaut kā citādāk? Krusam visas cīņas ir 5 raundu bakstīšanās, šī nebija izņēmums. Kurš tādā garlaicīgā 5raundniekā uzvar, tas jau vairs nav svarīgi. Zaudētāji ir visi, it sevišķi skatītāji (+mazajās svara katergorijās decisioni ir daudzreiz biežāk nekā normalajās) Tāpat kā Frenkijam Edgaram visas cīņas ir garlaicīgi 5 raundnieki, kur pārsvarā zaudē. Pirms tādām cīņām vajag noskaņoties, ka būs 5 raundi ar tuvu rezultātu un kurš uzvarēs nav būtiski, un nebūs te pēc tam jābrīnās un jāraksta bezvērtīgas diskusijas par iespējamo. Tādās cīņās var noskatīties pirmo minūti un tad patīt 25 minūtes uz priekšu līdz decisionam. Nebūsiet neko zaudējuši no dzīves.

     [+] [-]

, 2016-01-23 23:39, pirms 9 gadiem
Manuprāt, niču vajadzēja. Tuvāku uzvaru jau nevarēja uzdāvināt.
Tīdžejs arī bieži bez kombinācijām mahājās kā duriks, it īpaši pret tādu kā Kruzs, varēja arī pa kājām vairāk spert. Varēja izcelt.

Par rezultātu gan līdzīgi kā Kondita/Loulera cīņa. Reāli neviens jau neskaita sitienus, bet precizitāte vienkārši rada iespaidu par efektivitāti, tāpēc arī Kruzs šķiet pārliecinošāks, lai gan beigās teju neeksistējošs pārsvars.

Grūti vispār kādam dot bija raundus, izņemot Dilašavam pēdējos 2 raundus. Varbūt 2. un 3. Kruzam, tā jau mazliet smieklīgi pēc tādiem raundiem pateikt, ka kāds tur acīmredzami ir uzvarējis.