Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

UFC cīkstonis Sviks paziņo par aiziešanu no sporta

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

UFC cīkstonis Sviks paziņo par aiziešanu no sporta
Maiks Sviks
Foto: mma-paradise.com

Par profesionālā sportista karjeras beigšanu trīsdesmit sešu gadu vecumā izdomājis pasaules lielākās MMA organizācijas UFC pirmā realitātes šova „The Ultimate Fighter” dalībnieks, bijušais pretendents uz WEC vidējā svara čempiona titulu Maiks Sviks (15-6-0).

Sviks profesionālajā MMA debitēja 1998. gadā, būdams deviņpadsmit gadus vecs. Piecus gadus vēlāk viņš cīnījās par WEC vidējā svara čempiona jostu, taču tajā cīņā piekāpās Krisa Lebena (22-11-0) priekšā.

Gadu vēlāk viņš uzsāka filmēšanos realitātes šovā „The Ultimate Fighter 1”, taču jau pēc pirmās cīņas „izlidoja” no šova. Neskatoties uz to, UFC ar amerikāni parakstīja ilgtermiņa līgumu, kurš bija spēkā līdz pat šai dienai.

Savu pēdējo cīņu Maiks aizvadīja šā gada 11. jūlijā, kad trīs raundu cīņā ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem piekāpās Aleksa Garsijas (13-2-0) priekšā. Pēc šīs sakāves arī sekoja lēmums par aiziešanu no lielā sporta.

„Pirmo reizi pēdējos astoņos gados biju vesels un brīvs no savainojumiem, bet tik un tā cīņu laukumā nespēju izdarīt, ko biju ieplānojis,” portālam sherdog.com stāstīja Maiks Sviks, kura statistikā pēdējās cīņās ierakstīti divi zaudējumi pēc kārtas.

„Katram cīkstonim reiz pienāk laiks, kad viņš sajūt, ka paliek vecs, un vairs nav tāds kāds bija agrāk. Esmu to apzinājies, un tāpēc man jāiet prom. Būtu ļoti grūti pieņemt tādu lēmumu, ja es būtu sportiskās karjeras virsotnē, jo esot zenītā aiziet no sporta ir ļoti grūti.”

Sviks savas gaitas sportā turpinās kā treneris. Viņš dosies uz Taizemi, kur strādās klubā „AKA Thailand”.
„Neskatoties uz to, ka aizeju no sporta, es tik un tā palikšu par daļu no šī sporta veida un turpināšu trenēt jaunos sportistus.”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...