Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Šenfelds šovā „JFX fights 3” aizvadīs cīņu ar Ananko

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Šenfelds šovā „JFX fights 3” aizvadīs cīņu ar Ananko
Roberts Šenfelds
Foto: Team Kuldiga

Viens no eksplozīvākajiem Latvijas pusvieglā svara MMA cīkstoņiem, kuldīdznieks Roberts Šenfelds (2-1-0), kurš pēdējos gadus dzīvo un trenējas Anglijā, nākamo cīņu aizvadīs 1. februārī Saldū šovā „FREON: JFX fights 3”, kurā ringā izies pret rīdzinieku Ņikitu Ananko (0-1-0).

Kuldīgas MMA kluba „Team Kuldiga” sportists Roberts Šenfelds pēc portāla sherdog.com pieejamiem datiem MMA debitēja 2010. gadā, pēc punktiem piekāpjoties Igoram Saļimbajevam (1-1-1). Pēc šīs sakāves kuldīdznieks uzkrājis divu cīņu uzvaru sēriju, izcīnot uzvaras pār Edgaru Loginu (1-2-1) un Raimondu Kozlovski (0-3-0).

Ir informācija, ka Šenfelds arī Anglijā aizvadījis vairākas MMA cīņas, taču tās neviena nav reģistrēta portāla sherdog.com pieejamā datu bāzē. Paralēli startiem MMA Roberts arī aizvadījis vairākas boksa un kikboksa cīņas, taču šogad sportists izlēma pievērsties tikai un vienīgi MMA.

Arī Ņikita Ananko profesionālajam MMA pievērsies 2010. gadā un debijas mačā piedzīvojis zaudējumu cīņā ar Antonu Miņinu (2-0-0). Pēc sherdog.com pieejamās informācijas, šī rīdziniekam bija pirmā un pagaidām pēdējā parādīšanās MMA apritē. Pa šo laiku Ananko izmēģinājis savus spēkus pankrationā, kikboksā un boksā, kur izcīnījis godalgotas vietas lokāla līmeņa sacensībās.

Jāatzīmē, ka sākotnēji Ananko šovā „JFX fights 3” bija paredzēta cīņa ar Latvijas pusvieglā svara reitinga otro numuru Atvaru Armanoviču (3-0-1), taču kuldīdznieks treniņnometnē Norvēģijā guva kājas savainojumu un bija spiests atteikties no cīņas ar Ņikitu. Armanoviča vietu piekrita ieņemt viņa novadnieks Roberts Šenfelds, kurš speciāli dēļ šī mača brauks uz dzimteni no Anglijas, ko sportists pēdējos gados sauc par mājām.

„FREON: JFX fights 3” cīņu pāri (apstiprinātie)

DisciplīnaSvara kategorijaCīņu pāris
MMA-68 kgŽans Barsukovs (Maximal) vs. Mihails Zabajevs (LEWC)
MMA-66 kgRoberts Šenfelds (Team Kuldīga) vs. Ņikita Ananko (Rīga)
Pankrations-85 kgKristaps Tiškus (Džudo Saldus) vs. Pāvels Baženovs (Sev Arch)
Pankrations-70 kgEdijs Upenieks (Džudo Saldus) vs. Rubens Astarjans (Sev Arch)
K-1-80 kgLauris Leitāns (JCK Saldus) vs. Maksims Veričs (Rīga)
K-1-90 kgVadims Juršis (Golden Glory) vs. Ainārs Žilinskis (JCK Saldus)
Bokss-75 kgEdgars Graubics (Fight Club 37) vs. TBA

Izmantotie resursi:
Tukuma Brali
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...