Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tukumā aizvadīts pirmais Latvijas čempionāts greplingā

Andris Liepa
Andris Liepa

Tukumā aizvadīts pirmais Latvijas čempionāts greplingā
Foto: Mareks Bērziņš/Tukuma Brāļi

Sestdien, 14. maijā, Tukumā tika aizvadīts atklātais Latvijas čempionāts greplingā, kurā piedalījās sportisti no dažādām Latvijas pilsētām – Rīgas, Daugavpils, Jelgavas, Jūrmalas, Ventspils, Tukuma, Saldus, Siguldas, Cēsīm, Bauskas, Vangažiem u.c., kā arī atlēti no Lietuvas un Uzbekistānas.

Cīkstoņi sacentās divās klasēs – ar kimono (GI) un bez kimono (NO GI). Vīri tika sadalīti piecās svara divīzijās: līdz 71kg, - 77 kg, - 86 kg, - 100 kg un - 130 kg, bet dāmas stiprāko noskaidroja absolūtajā svara divīzijā.

Pašā mazākajā svara divīzijā līdz 71 kg par atklātā Latvijas čempionāta uzvarētāju NO GI kļuva lietuvietis Emilius Kaganēvičus, finālā uzveicot Rinaldu Vanagu. Bronzas medaļu izcīnīja Pāvels Kudrovs. Arī ar GI uz goda pjedestāla kāpa tie paši atlēti tikai nedaudz savādākā izkārtojumā. Par čempionu kļuva Pāvels Kudrovs, Emilijus Kaganēvičs izcīnīja 2. vietu, bet Rinalds Vanags palika trešais.

Svarā līdz 77 kg NO GI, izcīnot četras uzvaras, triumfēja Romāns Drozds, finālā uzveicot MMA cīkstoni Silvestru Kaņepu. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa cits Latvijā zināms MMA cīkstonis – Mihails Aņisimkovs. Arī ar GI uzvaras laurus plūca Romāns Drozds, kļūstot par dubultčempionu. Otro vietu izcīnīja viesis no Uzbekistānas Mahmuds Safulajevs, bet bronzas medaļu kaklā kāra Ņikita Gorbatko.

Svara kategorijā līdz 86 kg nepārspēts NO GI disciplīnā palika titulētais Dainis Barkāns, kurš uz pjedestāla aiz sevis atstāja Andreju Bessonovu un Ervīnu Kārkliņu. Arī ar kimono (GI) Dainim Barkānam nebija konkurentu un viņš izcīnīja šī Latvijas čempionāta otro zeltu. Par vicečempionu tika kronēts Daniils Voroņins, bet trešais palika Mārtiņš Taube.

Svarā līdz 100 kg NO GI uzvaras laurus plūca Dmitrijs Aņisko, 2.vieta – Krišjānim Grantiņam, bet trešā – Artūram Romaņukam. Arī ar GI uzvarēja Aņisko, 2. vieta – Artūram Romaņukam, bet bronzas medaļu savā īpašumā ieguva Artūrs Masulis.

Pašā smagākajā svara divīzijā līdz 130 kg NO GI kategorijā triumfēja Jānis Kogutičs, finālā uzveicot Georgiju Agejevu. Latvijas čempionāta bronzu izcīnīja Deniss Sokols no Lietuvas. Savukārt ar GI lietuvietis konkurentiem neatstāja nekādu cerību, izcīnot zeltu. 2. vieta – Jānim Ģenģerim, bet trešā – Jānim Kogutičam.

Meiteņu konkurencē NO GI uzvarēja Lolita Obolēviča, finālā pārspējot pasaules čempioni Alīnu Dubosu. Trešā palika Alise Šulca, kura cīņā par trešo vietu uzveica Viktoriju Kozlovu. Arī GI kategorijā meitenēm uz goda pjedestāla kāpa tās pašas dāmas tikai citādā izkārtojumā. Par čempioni kļuva Dubosa, sudrabs Obolēvičai, bet bronza – Šulcai.

“Ir aizvadīts pirmais Latvijas čempionāts greplingā. Kā organizatoriem mums tās bija uguns kristības. Ar minimālajām finansēm, kas bija piešķirtas šim čempionātam, viss izdevies vairāk kā godam. Piesaistīta arī televīzija, kas nodrošināja tiešraidi, tādejādi ieliekot visiem citiem mūsu rīkotajiem Latvijas čempionātiem. Pieaugušo konkurencē dalībnieku skaita ziņā varu teikt droši, šis čempionāts pārspēja dažu labu olimpisko sporta veidu. Nākotnē greplinga attīstībai pievērsīsim lielāku vērību. Prieks par sportistu un treneru augsto kultūru ar mierīgajiem treneriem un sportistu attieksmi. Tika parādīts augsts līmenis ar skaistiem fināliem,” portālam Sportacentrs.com atklāja Latvijas sporta cīņas federācijas prezidents Armands Zvirbulis.