Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Karatistam Sadikovam trešā vieta Premjerlīgas posmā Parīzē

Karatistam Sadikovam trešā vieta Premjerlīgas posmā Parīzē
Publicitātes foto

No 10-12.janvārim Parīzē notika pirmais šī gada Karate WKF Premjerlīgas posms "Paris Open". Šajā posmā piedalījās vairāk kā 50 valstis un apmēram 1100 dalībnieki virs 18 gadiem. Latvijas Karate Federāciju pārstāvēja seši sportisti no Baltijas Karate Kluba.

Mūsu jaunie sportisti, kuriem tikko palika 18 gadi, ļoti labi sevi parādīja pieredzējušo pieaugušo turnīrā. Nikolajs Bodrovs (kategorijā -67 kg) uzvarēja trīs cīņas (1-0 Austrijas sportistu, 3-0 Tunisijas sportistu, 2-0 Krievijas sportistu) un iekļuva sacensību ceturtdaļfinālā, kur tikās ar 2013.gada U21 pasaules čempionu no Francijas. Ļoti saspringtā cīņā Bodrovs ar 3-6 tomēr piekāpās mājiniekam, kurš vēlāk pusfinālā zaudēja Venecuēlas sportistam.

Dāvis Spriņģis (+84 kg) līdzīgi kā Bodrovs uzvarēja trīs cīņas (8-0 sportistu no Taivānas, 2-0 Horvātijas sportistu, 1-0 Francijas sportistu) un iekļuva sacensību ceturtdaļfinālā, kur tikās ar Francijas izlases sportistu. Līdzīgā cīņā Spriņģis piedzīvoja zaudējumu ar 0-2, bet Francijas pārstāvis pusfinālā zaudēja kategorijas uzvarētājam no Maķedonijas.

Viktorija Rezajeva (-68 kg) aizvadīja divas lieliskas cīņas pret Francijas un Anglijas sportistēm, uzvarot ar lielu pārsvaru - 4-0 un 7-0. Ceturtdaļfinālā Rezajeva tikās ar Eiropas un pasaules U21 medaļnieci no Francijas, visu cīņu dominējot un līdz pat pēdējām sekundēm esot vadībā ar 2-0. Pēdējās sekundēs Francijas sportiste izpildīja apšaubāmu spērienu ar kāju, kuru tiesneši tomēr ieskaitīja. Rezajeva zaudēja cīņu ar 2-3. Iekļūstot sacensību finālā, Francijas sportiste deva iespēju Rezajevai cīnīties par trešo vietu. Pirmajā cīņā Rezajeva uzvarēja Šveices sportisti 2-1, saspringtā cīņā par bronzu Latvijas sportiste cīnījās ar brazīlieti un piekāpās viņai ar 0-1.

Mūsu komandas pieredzējušākais sportists Ruslans Sadikovs pēc vairāk kā sešu mēnešu pārtraukuma smagas roku traumas dēļ aizvadīja interesantas un saspringtas cīņas kategorijā līdz 75 kg , kurā piedalījās vairāk kā 90 dalībnieki. Pirmajā cīņā Sadikovs pieveica Anglijas sportistu 4-0, pēc tam uzvarēja Francijas sportistu 3-0, bet mačā ar Marokas sportistu pēc saspringtas cīņas rezultāts bija 3-3, taču tiesneši vienbalsīgi piešķīra uzvaru Latvijas sportistam.

Astotdaļfinālā Sadikovs cīnijās ar Azerbaidžānas sportistu uzvarot viņu 4-0, bet ceturtdaļfinālā sacensību gaitā iegūtas traumas dēļ sportists no Holandes neiznāca uz cīņu. Pusfinālā Sadikovs tikās ar 2013.gada Premjerlīgas kopvērtējuma čempionu Staņislavu Horunu (Ukraina), ar kuru pirms tam bija cīnījies trīs reizes un visas trīs uzvarējis. Sadikovs pirmais paņēma punktu, bet, Latvijas sportistam pieļaujot kļūdu, ukrainim izdevās izpildīt metiena tehniku un iegūt trīs punktus. Sadikovam neizdevās atspēlēties, un cīņa noslēdzas ar 1-3. Spēlē par bronzu Sadikovs tikās ar Maķedonijas sportistu un pieveica viņu ar 5-0, ieņemot trešo vietu.

Kirils Membo (Kata) pirmajā kārtā uzvarēja Grieķijas sportsitu, bet piedzīvoja zaudējumu Venecuēlas pārstāvim. Maksims Lupiks pirmajā cīņā tikās ar pieredzējušo Gruzijas sportistu Gogitu Arkaniju un zaudēja viņam ar 0-2. Gruzijas sportists ceturtdaļfinālā smagi traumēja Ēģiptes pārstāvi un tika diskvalificēts, neiekļūstot sacensību finālā.

Informāciju sagatavoja:
Maksims Ivančikovs