Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džavadovs izrāda pretestību, taču zaudē Amiržanovam

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džavadovs izrāda pretestību, taču zaudē Amiržanovam
Zaurs Džavadovs
Foto: Uģis Grantiņš

Ne visai veiksmīga cīņa Krievijā izdevās Latvijas labākajam pusvidējā svara kikbokserim Zauram Džavadovam, kurš, lai arī nodemonstrēja labu sniegumu ringā, pēc K-1 noteikumiem piekāpās līdz šim neuzvarētajam pasaules čempionam, krievam Gadžimuradam Amiržanovam.

Neskatoties uz Džavadova tituliem un pieredzi, Krievijas uzlecošā kikboksa zvaigzne Gadžimurads Amiržanovs, kurš nedz amatieru, nedz profesionālajā ringā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu, priekš Latvijas pārstāvja bija pārāk ciets rieksts ko pārkost.

Tā kā Zaurs mājās nevarēja pilnvērtīgi izpildīt mājas darbu un izpētīt pretinieka vājās un stiprās puses, jo vienkārši par Amiržanovu bija pieejama ļoti maz informācijas un video ieraksti, latvietis bija spiests pretinieku pētīt ringā.

Pirmajā raundā Džavadovs lielāku akcentu lika pretinieka izpētei, ieturēja distanci un strādāja salīdzinoši piesardzīgi. Mūsu kikbokserim zināmas problēmas radīja tas, ka krievs ir kreilis, taču ar kreiļiem ir ļoti grūti strādāt. Līdz ar to šajā ziņā priekšrocība bija Amiržanova pusē, kurš akcentu lika uz „low kick” sitieniem jeb sitieniem ar kāju pa pretinieka kājas iekšējo daļu.

„Man ir bijušas ļoti daudz cīņas, taču tik spēcīgus sitienus vēl nekad nebiju uzņēmis, bet es turējos …” portālam Sportacentrs.com atklāja Zaurs Džavadovs.

Latvijas pārstāvis bija spiests pamainīt taktiku un vairāk sāka boksēt ar rokām. Zauram dažas reizes izdevās veiksmīgi trāpīt pretiniekam pa galvu, taču Gadžimuradam galva izrādījās cietāka kā no malas izskatījās.

Otrajā raundā krievs cīņas plānu nemainīja un turpināja likt akcentu uz „low kick” sitieniem. Viņš ilgi sita pa Zaura kāju līdz otrā raunda izskaņā cīņa tika apstādināta Latvijas pārstāvja traumas dēļ un uzvara ar tehnisko nokautu tika piešķirta Gadžimuradam Amiržanovam.

„Sapratu, ja es gribu startēt un uzvarēt šajā līmenī man vajag apsēsties pie galda un daudz ko pārdomāt. Jāizdomā kā turpmāk trenēties un ar ko trenēties,” pēc cīņas atklāja Džavadovs.

Sportists domā, ka viņam, iespējams, vajadzētu pamainīt treniņu metodiku, vairāk braukāt uz sparingiem ārpus Latvijas, konkrēti uz Baltkrieviju, jo tur, viņaprāt, esot pieredzes bagātāki treneri un augstākas klases sparinga partneri kā pie mums.

„Man nepieciešama nedēļa, lai atjaunotos, jo šobrīd dēļ hematomas uz kājas, ko ieguvu cīņā ar Amiržanovu, knapi staigāju.”

„Paldies visiem maniem līdzjutējiem, kuri skatījās manu cīņu tiešraidē pa TV un pēc tam rakstīja ar laba novēlējumiem, kā arī radiem un draugiem. Jūs visi mani motivējat turpināt trenēties un kļūt stiprākam. Plānoju pēc iespējas vairāk aizvadīt amatieru cīņas, jo man nepieciešams visu laiku būt darbībā. Jau tagad vēlos nākamo cīņu, lai varētu nolīdzināt šo zaudējumu.”

Jāpiebilst, ka neskatoties uz Krievijā piedzīvoto zaudējumu, par Zauru Džavadovu labus vārdus izteikuši gan šī pasākuma organizatori, gan arī Amiržanova treneris, kurš bija pārsteigts, ka Latvijas pārstāvis spēja noturēties tik ilgi pret viņa audzēkni, kurš ne tikai ir Krievijas izlases dalībnieks, bet arī tāpēc, ka reti kurais spēj noturēties ar viņu ringā ilgāk par vienu raundu.